اروپا

مفاد قانون جدید پناهندگی مصوب دولت آلمان و تغییرات در قانون قدیم

در قانون جدید تغییرات عمده ای راجع به کمک های مالی، اسکان و کار پناهجویان در آلمان وجود دارد.

به گزارش پناهنده نیوز، با هجوم دهها هزار پناهجو به مرزهای اتحادیه اروپا در هفته های اخیر و در یک فاصله زمانی کوتاه، بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا اکنون احساس می کنند که قوانین و مقررات داخلی آنها جوابگوی این حجم از پناهجویان نیست. غیر از قوانین داخلی کشورهای عضو، لزوم بازنگری قوانین اتحادیه اروپا در این مورد نیز بسیار ضروری به نظر می رسد.

با توجه به این که در حال حاضر راه پناهجویان به سمت استرالیا به کلی مسدود شده است، بیشترین فشار بر روی اروپا قرار گرفته و پناهندگان از شمال آفریقا و خاورمیانه به سوی اروپای همچنان پناهنده پذیر سرازیر شده اند. اما این پناهجویان در درجه اول نام یک کشور بر زبانشان شنیده می شود و آن کشور جائی نیست جز آلمان. کشور آلمان به خاطر شرایط اقتصادی مناسب مقصد بیشترین پناهجویان از خاورمیانه می باشد. هرچند که سوئد و نروژ و اتریش نیز برای برخی جذابیتهائی دارند.

با توجه به حجم بالای پناهجویانی که در چند هفته اخیر وارد آلمان شده اند و انتظار می رود بر تعداد آنها باز هم افزوده شود، دولت آلمان روز سه شنبه ۷ مهر (۲۹ سپتامبر) بسته پیشنهادی برای تغییر قانون پناهندگی در این کشور را تصویب کرد. هدف از این تغییرات رسیدگی فوری به وضعیت ده‌ها هزار پناهجویی است که در هفته‌های اخیر وارد آلمان شدند.

به نقل از دویچه وله با افزایش شمار کسانی که خواهان پناهندگی به آلمان هستند، دولت این کشور در پی رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت این پناهجویان برآمده است. کابینه آلمان بسته تغییرات پیشنهادی را که هفته گذشته در نشست اعضای کابینه با نمایندگان ۱۶ ایالت آلمان تدوین شده بود، تصویب کرد.

با این تغییرات پذیرش یا رد درخواست پناهندگی سرعت بیشتری خواهد گرفت و برپایی اقامتگاههای جدید پناهجویان نیز تسهیل خواهد شد. علاوه بر آن اخراج افرادی که درخواست پناهندگی آنها رد شده نیز تسریع خواهد شد.

از نکات مهم در این قانون جدید پناهندگی آلمان این است که سه کشور دیگر حوزه بالکان یعنی آلبانی، کوزوو و مونته‌نگرو نیز به مجموعه “کشورهای مبدأ امن” اضافه شدند. در نتیجه دیگر اتباع این کشورها شامل قانون پناهندگی نمی‌شوند و بازگرداندن سریع آنها به کشورشان با موانع قانونی کمتری مواجه خواهد بود. دولت آلمان در باره این اقدام خود گفته است که در این سه کشور تعقیب سیاسی و مجازات‌های غیرانسانی وجود ندارد و در نتیجه آنها به فهرست “کشورهای امن” افزوده شده‌اند.

از سوی دیگر دولت آلمان در نظر دارد از این پس افرادی را که درخواست پناهندگی‌شان پذیرفته نشده و در مهلت قانونی نیز خاک این کشور را به صورت داوطلبانه ترک نکرده‌اند، با سرعت بیشتر و بدون هشدار قبلی از آلمان اخراج کند.

تسهیلات برای رفع نیازها و انطباق سریع پناهجویان

حذف کمک نقدی از دیگر موارد مهم در قانون پناهندگی آلمان می باشد. به این ترتیب تمامی پناهجویان قراراست از این پس تا پایان روند رسیدگی به درخواست پناهندگی‌شان در اقامت‌گاه‌هایی بمانند که برای اسکان اولیه آنها در نظر گرفته شده است و قرار شده به جای پول نقد وسایل مورد نیاز آنها در اختیارشان گذاشته شود. تا کنون تمامی پناهجویان بزرگسالی که وارد اقامتگاه‌های اولیه اسکان پناهجویان می‌شدند ماهانه ۱۴۳ یورو پول توجیبی دریافت می کردند.    

دولت آلمان فدرال همچنین پذیرفته است که ماهانه مبلغ ۶۷۰ یورو بابت اسکان و تأمین نیازهای اولیه هر پناهجو به ایالت‌های این کشور پرداخت کند ۱۶ایالت آلمان موظف هستند این کمک هزینه را در اختیار بخش‌داری‌‌ها قرار دهند که تا کنون خود از بودجه مالیات‌های محلی تمامی هزینه‌های پذیرش پناهجویان را پرداخت می‌کردند.

پناهجویانی که اجازه پیدا می‌کنند در آلمان بمانند باید هر چه سریعتر وارد جامعه و بازار کار شوند. مطابق قانون جدید قرار است در سراسر این کشور کلاس‌های انطباق (انتیگراسیون) برای متقاضیان پناهندگی و کسانی که درخواست پناهندگی‌شان پذیرفته نشده اما حضور آنها در آلمان “تحمل می‌شود”، گشوده شود.

به پناهجویانی که دارای تخصص هستند اجازه داده می شود که پس از گذشت سه ماه به عنوان کارگر موقت وارد بازار شوند. برای کسانی که تخصصی ندارند این اجازه ۱۵ ماه بعد از پذیرش پناهندگی صادر می‌شود. تا زمانیکه پناهجویان دارای درآمد کافی شوند دولت آلمان تمامی هزینه‌ زندگی آنها را می‌پردازد.

مجلس نمایندگان آلمان، قرار است هر چه سریعتر در مورد تغییرات تصویب شده در مورد قانون پناهندگی در آلمان تصمیم‌گیری کنند. دولت آلمان امیدوار است قانون جدید پناهندگی از ابتدای ماه نوامبر (آبان ماه ) اجرایی شودو دست دولت را برای تغییرات مورد نیاز باز کند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا