زنان

محکومیت سنگین برای یک زن بهائی در ایران به اتهام تبلیغ علیه نظام

اعلام خبر محکومیت سنگین برای این زن ایرانی با اعلام خبر آزادی آخرین فرد زندانی از گروه جامعه مدیریت بهائی تقریبا همزمان شد.

به گزارش پناهنده نیوز، بستگان خانم یکتا فهندژ سعدی شهروند بهائی ساکن شیراز اعلام کرده اند که دادگاهی بدون حضور متهم و وکیل او، برایش حکم زندان بلند مدت ۱۱ سال حبس و مصادره اموال را انشا کرده است. البته گفته میشود که این حکم قطعی نیست و ظرف مدت بیست روز قابل فرجامخواهی می باشد. این زن بهائی ۳۴ ساله متولد اصفهان ، دانشجوی ترم هفتم رشته زبان و ادبیات انگلیسی بود که به علت اعتقادات مذهبی بهائی از دانشگاه پیام نور مرکز شیراز اخراج شد.

حکم سنگین برای این زن بهائی در آخرین هفته آذرماه ۱۳۹٧ در حالی صادر شد که یکتا فهندژ نخستین بار در سال ۱۳۹۰ به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی مدت ۸۲ روز را در بازداشتگاه وزارت اطلاعات شیراز سپری کرد. اما در دادگاه از اتهامات وارده تبرئه شد.

وی سال ۱۳۹۲ نیز با همان اتهامات ۵۲ روز در بازداشت بود و در دادگاه بدوی به پنج سال حبس محکوم شد، که همین حکم در دادگاه تجدیدنظر به دو سال حبس تعزیری و سه سال حبس تعلیقی کاهش پیدا کرد. آنزمان یکتا پس از گذراندن ۷۴ روز از حکم خود در زندان عادل‌آباد شیراز با نقض حکم از طرف دیوان‌ عالی کشور و بررسی مجدد پرونده به طور موقت آزاد شد.

خواهر یکتا در گقتگوئی با صدای آمریکا گفته است که یکتا تیرماه ۱۳۹۵ با همان اتهامات سابق مجددا توسط ماموارن وزارت اطلاعات در شیراز بازداشت شد و ۸۱ روز را تحت شکنجه‌های شدید روحی قرار گرفت. بعد در ۲۹ مهر ۱۳۹۶ ماموران با هجوم به منزل شخصی ‌یکتا منزل او را تفتیش و تمامی وسایل شخصی او را ضبط کردند. این همان پرونده ای است که در حال حاضر در دادگاه انقلاب شیراز در حال بررسی میباشد و منجر به صدور حکم سنگین زندان و مصادره اموال برای این زن بهائی شد.

اعلام خبر محکومیت سنگین برای این زن ایرانی  با اعلام خبر آزادی آخرین فرد زندانی از گروه جامعه مدیریت بهائی در روز ۲۹ آذر ۱۳۹٧ تقریبا همزمان شد. مطابق این خبر، آقای عفیف نعیمی آخرین عضو از هفت مدیر زندانی موسوم به گروه یاران روز پنجشنبه از زندان آزاد شد. او به مدت ۱۰ سال زندانی بود.

عفیف نعیمی ۵۶ ساله، در سال ۲۰۰۸ به همراه شمار دیگری از رهبران بهاییان در ایران به اتهامات مختلف، از جمله جاسوسی، بازداشت شده بودند. شش نفر دیگر از جمله دو زن این گروه همگی پس از گذراندن دوران محکومیت ده ساله خود در ماههای اخیر آزاد شدند.

دادگاه انقلاب ابتدا اعضای گروه یاران را به بیست سال زندان محکوم کرد. اما با اعتراض گسترده جامعه جهانی به این حکم، محکومیت آنها با اجرای یک تبصره قانون جزایی مصوبه سال ۲۰۱۳ به ده سال زندان کاهش یافت. به گفته جامعه جهانی بهائیان این افراد هیچ جرمی مرتکب نشده بودند و فقط به خاطر بهائی بودن به زندان طولانی مدت محکوم گردیدند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا