انتشار کتابی مفید و مصور برای مهاجران و پناهجویان در آلمان

در این کتاب عکسها و توضیحاتی به زبانهای مختلف وجود دارد که میتوانند به پناهجویان در شناخت اولیه کشورهای میزبان یاری رسان باشند.
به گزارش پناهنده نیوز، با افزایش تعداد پناهجویان و مهاجران در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مشکل کمبود و یا و حتی نبود اطلاعات در بسیاری از موارد، بیشتر خود را نشان می دهد. مردمی که از جوامعی متفاوت آمده اند برای تطبیق خود با جامعه میزبان و سایر افراد از جوامع دیگر به خاطر این کمبود یا نبود اطلاعات هر روزه دچار مشکلات عدیده ای می شوند که حل آنها چه بسا دوره ای طولانی را بطلبد. در حالی که بسیاری از این اطلاعات موارد ساده و پیش پا افتاده ای هستند. به منظور رفع این مشکل کتابی در آلمان با نام “راهنمای مصور اروپا برای مهاجران و پناهجویان” منتشر شده که با استقبال فراوانی همراه گردیده است.
کتاب “راهنمای مصور اروپا برای مهاجران و پناهجویان” در ماه نوامبر ۲۰۱۶ در آلمان منتشر شد. انتشار این کتاب طی یک ساله توسط افراد و گروههائی از کشورهای مختلف و در زبانهای انگلیسی، فرانسوی، فارسی و عربی انتشار یافت.
به گزارش صدای آلمان، “علی مالک” خبرنگار نیویورکی و یکی از کسانی که در تهیه این کتاب سهیم بوده، میگوید ایده اصلی کتاب این بود که به پناهجویان نشان بدهیم که اروپا همواره در سالهای پیش از کشورهای صنعتی و مرفه تشکیل نشده بود و در این قاره هم جنگهای مختلفی روی دادهاند و مشکلات فراوانی وجود داشتهاند تا این که این کشورها با اتحاد در اتحادیه اروپا توانستند به قدرتی وسیع دست یابند.او میگوید: ما با این توضیحات به پناهجویان این پیام را میرسانیم که احتمال گذشت و تفاهم در میان گروههای موجود و متخاصم در کشور آنها نیز وجود دارد.
ماجرای شکل گیری کتاب
“توماس دورژاک” عکاس آلمانی عکسهای این کتاب را تهیه کرده است. عکسهایی مثلا از تابلوهای راهنمایی و رانندگی، ماشینهای خودکار فروش بلیط قطارهای شهری، سطلهای آشغال خیابانها، غذاخوریها یا نوشابهها.
این عکسها و توضیحات به زبانهای مختلف در باره آنها میتوانند در جهتگیری اولیه پناهجویان در کشورهای اروپایی و شناخت اولیه کشورهای میزبان یاری رسان باشند و پاسخ به سوالات روزمره پناهجویان نیز میتواند آنها را در فعالیتهای اجتماعی و سرعت بخشیدن به اقدامات اداریشان یاری رساند.
توماس دورژاک، عکاس آلمانی، حدود ۲۰ سال است که در مناطق جنگی و بحرانی جهان فعالیت میکند. دورژاک در دهه ۱۹۹۰ به هنگام شروع جنگ یوگسلاوی به این کشور رفت. او بعدها در مناطق جنگ زده دیگری چون جمهوری چچن، گرجستان، عراق و افغانستان حضور داشت و به فعالیتهای خود در زمینه خبرنگاری ادامه داد.
این خبرنگار در سال ۲۰۱۵ بار دیگر به کشورهای بالکان سفر کرده بود. در این سال هزاران پناهجو میخواستند خود را از راه کشورهای بالکان به اروپای شمالی و غربی برسانند. توماس دورژاک و همکاراناش با گرفتن عکس از شرایط دردناک این پناهجویان و ارسال آنها به رسانهها سعی میکردند وظیفه خبرنگاری خود را انجام دهند.
اما آن گونه که او میگوید این عکسها نمیتوانستند خدمت چندانی به پناهجویان بکنند. او متوجه شد که آنها سوالات بسیاری دارند و خدمت بزرگی خواهد بود اگر این سوالات به طور کوتاه و دقیق پاسخ داده شوند تا کمکی باشند برای پناهجویان.
پناهجویان به طور نمونه میخواستند بدانند که چگونه باید تقاضای پناهندگی خود را در کشور بلژیک (یا یک کشور اروپایی دیگر) ارائه دهند و سیستم بهداشتی در این کشورها چگونه است.
توماس دورژاک، عکاس آلمانی، از آن زمان تصمیم گرفت کتابی در باره این سوالات پناهجویان بنویسد و پاسخهای کوتاه، دقیق و مشخص این سوالات را نیز در اختیار آنها بگذارد. او اما میخواست در ابتدا نگاهی بیاندازد به تاریخ اخیر قاره اروپا. پاسخ به سوالا ت پناهجویان و دیگر توضیحات کتاب را ژورنالیستها و نویسندگان گوناگون در اختیار دورژاک قرار دادند.
لزوم انتشار کتابهای راهنما برای پناهجویان
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان(یو ان اچ سی آر)اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۶ میلادی در سراسر جهان ۶۵ میلیون نفر از سرزمین خود مهاجرت کردهاند. دلایل آنها از مهاجرت از جمله گرسنگی، جنگ و ترور بوده است.
هنوز در پی جنگ داخلی در سوریه که پایاناش نیز مشخص نیست، انسانهای بسیاری دست به مهاجرت میزنند. تا ماه اکتبر سال ۲۰۱۶ حدود یک میلیون نفر از شهروندان سوریه، عراق و افغانستان در کشورهای اتحادیه اروپا تقاضای پناهندگی دادهاند.
فقط یک میلیون پناهجو در سال ۲۰۱۶ در کشورهای اتحادیه اروپا تقاضای پناهندگی کردند. بسیاری از آنها نمیدانند چگونه با نهادهای این کشورها ارتباط برقرار کنند. به نظر می رسد کتابهائی باید منتشر شود که پناهجویان را راهنمایی عملی میکند.