سیاسی

جمهوری اسلامی در عراق؛ دفاع از شیعیان یا مهار کردها

یکی از فرماندهان سپاه  مدعی شد که شهر اربیل در حال سقوط به دست داعش بود که قاسم سلیمانی فقط با کمک هفتاد نفر جلوی آنها را گرفت و اربیل را نجات داد!

 پناهنده نیوز – بنا بر اخبار واصله از منابع خبری در عراق، برخلاف تبلیغات دوپهلوی دولتمردان ایرانی که می خواهند نیروهای سپاه قدس را موثرترین نیروی ضد داعش در آن کشور نشان دهند، نیروهای جمهوری اسلامی در عراق تمام فعالیت خود را در کشور همسایه غربی ایران یا برای مهار کردها و تضعیف مواضع آنها به کار می برند یا برای رقابت با ترکها و نه بر علیه داعش.

 با تشدید حملات هوائی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در کشورهای سوریه و عراق علیه مواضع گروه دولت اسلامی و فشار این گروه برای پیشرفتهای زمینی در نزدیکی بغداد در مرکز عراق و ناحیه کرد نشین کوبانی در شمال سوریه، به نظر می رسد که ائتلاف ضد داعش بیش از هر زمان دیگر به نیروهای زمینی قوی برای متوقف کردن پیشروی نیروهای دولت اسلامی دارد.

 در این میان جمهوری اسلامی همواره از زمان اشغال موصل توسط داعش تا کنون، ضمن اینکه در محافل رسمی حضور نظامیش در عراق را تکذیب می کند، ولی با مانورهای تبلیغاتی تلاش می کند نشان دهد که در حال حاضر موثرترین نیروی حاضر در عراق بر علیه داعش می باشد.

در هفته های اخیر چند بار عکسهائی از قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در فضای مجازی منتشر شده است که ناشران ناشناس آن به وضوح تلاش می کنند حضور او را در عراق به رخ بکشند. یکی از فرماندهان سپاه نیز مدعی شده است که شهر اربیل در حال سقوط به دست داعش بود که قاسم سلیمانی فقط با کمک هفتاد نفر جلوی آنها را گرفت و اربیل را نجات داد. مسعود بارزانی نیز در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با محمد جواد ظریف گفت که جمهوری اسلامی نخستین کشوری بود که سلاح و مهمات برای ما ارسال نمود.

اینها فقط چند نمونه از ادعاهای بی شماری است که نه تنها سیستم تبلیغاتی جمهوری اسلامی بلکه برخی منابع غربی نظیر بی بی سی فارسی نیز به شدت بر آنها اصرار دارند. حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی نیز در سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که ائتلاف ضد داعش نمی تواند موفق شود و باید برای حل مسئله داعش کار به کاردان سپرده شود که آشکارا اشاره به نیروهای جمهوری اسلامی داشت.

 سلاح ایرانی و محافظت از کردها

 یک منبع خبری آگاه در منطقه به پناهنده نیوز گفته است که سلاحهای ارسالی از سوی ایران به کردستان عراق رایگان نبوده است و دولت اقلیم آنها را با پرداخت پول از ایران خریده است. این منبع می گوید که این سلاحها تماما سلاحهای سبک و فشنگهای ساخت روسیه بود که برای رفع نیازهای فوری پیشمرگه های کرد پس از پرداخت بهای آنها از ایران به اقلیم کردستان منتقل گردید. او خرید این سلاحها از ایران را به خاطر نزدیکی فاصله دو کشور و تحویل فوری چاره ناپذیر خواند.

 همین منبع می گوید که نیروهای جمهوری اسلامی در منطقه اقلیم کردستان حضور پر رنگی ندارند و در هیچکدام از عملیاتهای مهم دفاعی علیه گروه دولت اسلامی شرکت نداشته اند. او ادعای مقاومت قاسم سلیمانی با هفتاد نفر برای نجات شهر اربیل از حمله داعش را افسانه ای بیش نمی داند و می گوید که عمل محافظت از امنیت اربیل و شهرهای دیگر اقلیم خودمختار کردستان توسط هزاران رزمنده پیشمرگ کرد به طور شبانه روزی در بیش از یک دهه گذشته بدون وقفه انجام شده است.

 این منبع نزدیک به پیشمرگه های کرد عراقی اضافه می کند که نیروهای مشاور و اطلاعاتی ایران فقط با گروههای ملیشیای شیعه نظیر “سپاه بدر” و “عصائب اهل الحق”که خود به وجود آورده اند و تغذیه مالی می کنند و نیروهای اطلاعاتی وابسته به دولت شیعه عراق که در آنها نفوذ دارند کار می کنند و به صورت نیروی نظامی موثری در منطقه نیستند و به جبهه ضد داعش در عراق کمک نمی کنند.

 او می گوید که در اکثر مناطق شمال و مرکز عراق در خارج اقلیم کردستان، اکنون سه نیروی پیشمرگه های کرد، دولتی های عراق همراه با گروههای مسلح شیعه و داعشی ها حضور دارند. وی خاطر نشان می کند که هرجا این سه نیرو نزدیک هم هستند کردها نه از سمت داعشی ها احساس امنیت می کنند و نه از سمت نیروهای شبه نظامی شیعه. وی به طور مثال نواحی اطراف رودخانه سیروان را مثال می زند که به وضوح چنین جوی را دارند.

 تنش میان شبه‌نظامیان شیعه و پیشمرگه‌های کُرد

 در راستای همین اخبار پنج شنبه گذشته (۲۵ سپتامبر) خبرگزاریهای معتبر به نقل از منابع کردی در منطقه “طوزخورماتو” عراق اعلام کردند که شبه نظامیان شیعه سازمان بدر، نزدیک به ایران، به رهبری “هادی العامری” وزیر سابق حمل و نقل عراق، قصد دارند کنترل اداره‌‌های مهم دولتی را در این منطقه در دست گیرند. این منابع می‌گویند که اخیرا شبه نظامیان بدر اقدام به مشکل تراشی و تحریک طرف کردها می‌کنند که اداره اوضاع امنیتی در این منطقه مورد مناقشه را در دست آنهاست.

 سرگرد فاروق احمد مدیر نیروهای سازمان اطلاعات و امنیت کردستان (آسایش) در طوزخورماتو در این زمینه به روزنامه الشرق الاوسط گفته است: «پس از ورود نیروهای سپاه بدر به طوزخورماتو برای مشارکت در شکستن محاصره شهر آمرلی، این نیروها به بهانه آمادگی برای بازپس گیری روستاهای ینکیجه و سلیمان بیک وابسته به آمرلی در منطقه ماندند. آن‌ها اما هیچ تحرکی از خود نشان ندادند و تنها در طوزخورماتو ماندند.

 این درحالی است که خبرنگار بی بی سی فارسی پس از در هم شکستن محاصره شهرک شیعه نشین آمرلی و پاکسازی مناطق اطراف آن از نیروهای داعش ادعا کرد که نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی این عملیات موفقیت آمیز را انجام دادند. به نظر می رسد این اخبار که جز از طرف این منبع منبع توسط هیچ یک از منابع مستقل در منطقه هرگز تائید نشد، به احتمال زیاد همان موردی بود که آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در مصاحبه اش از آن به عنوان شکستن کمر داعش در عراق یاد کرد!

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا