اروپا

جلسه اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان و تاثیرات آن

هرچند در این جلسه به ریاست خانم موگرینی تصمیمی گرفته نشد، اما رهبران اروپا عاقبت به حرف آمدند.

به گزارش پناهنده نیوز، وزیران خارجه اتحادیه اروپا در آخرین نشست خود که به دعوت کشورهای آلمان و بریتانیا برای بررسی مسئله هجوم پناهجویان به مرزهای اتحادیه در لوگزامبورک برگزار شد، مسائل متعددی را مطرح کردند. اما نتوانستند به تصمیمات مشترکی در این زمینه برسند و قرار شد این جلسه دوباره تکرار شود.آلمان به همراه فرانسه و ایتالیا بر در پیش گرفتن سیاستی مشترک و توزیع مهاجران در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاکید می ورزند. اما برخی از کشورهای اروپایی با این ایده موافق نیستند.

در این جلسه که روز شنبه ۱۴شهریور ۱۳۹۴برگزار شد، فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که ایجاد مکانی برای پناه‌ دادن به پناهجویان در خارج از اتحادیه اروپا به منابع عظیمی نیاز دارد. این سخن در جواب دونالد تاسک رئیس شورای اروپا اتحادیه اروپا بود که در نشست مذکور درخواست کرد مراکزی در نقاط نزدیک به مناطق جنگی از سوی اتحادیه در خارج از اروپا برای اسکان پناهجویان در نظر گرفته شود.

خانم موگرینی در این نشست همچنان گفت: کشورهایی که این پناهجویان را اسکان می‌دهند، به تضمین ۱۰۰ درصدی نیاز دارند که این افراد در کشورهای اروپایی پذیرفته خواهند شد. او در خصوص لزوم همکاری اعضای این اتحادیه اضافه کرد: بدون هیچ بازی که در آن همدیگر را سرزنش کنیم، همه ما باید همکاری هایمان را بیشتر از این تقویت کرده و با هم کار کنیم؛ کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای نامزد عضویت در اتحادیه و نیز نهادها.

سباستین کورز، وزیر امور خارجه اتریش بر ارزش های مشترک اروپایی تاکید می کند.او با اشاره به حرکت خیل عظیم مهاجران در بوداپست مجارستان گفت: شب گذشته هشداری بود تا چشم هایمان را باز کنیم، به این که وضعیت فعلی در اروپا چگونه نابسامان شده است. امیدوارم شرایط موجود نهیبی باشد تا بدانیم که شرایط موجود نمی تواند برای همیشه ادامه یابد.

هرچند جلسه روز شنبه نتوانست منجر به اخذ تصمیمات مشترک از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره نحوه برخورد با سیل پناهجویان بشود. اما به نظر می رسد همزمان شدن این اجلاس و انتشار عکسهای کودک پناهجوی غرق شده سوری تاثیر مثبت قابل توجهی بر رهبران اتحادیه اروپا به نفع پناهجویان گذاشته است.

نخست وزیر فنلاند یوحا سیپیلا، می گوید خانه شخصی اش را برای اسکان پناهجویان آماده می کند. هر چند شمار پناهجویانی که سال گذشته در فنلاند از دولت این کشور تقاضای پناهندگی کردند در مقایسه با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا کم بود و از چهار هزار مورد تجاوز نکرد، اما این اقدام نخست وزیر این کشور می تواند نقش این کشور را در مسئله اسکان پناهجویان پر رنگ تر کند.

دیوید کامرون، نخست وزیربریتانیا هم اعلام کرد که کشورش در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰، بیست هزار پناهجوی سوری را بپذیرد. فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در این باره گفت: شورای اروپا در حال بررسی طرح هایی برای تقسیم صد و بیست هزار پناهنده بین کشورهای اروپایی در دو سال آینده است. از این تعداد، ۲۴ هزار نفر سهم فرانسه است که ما آن را می پذیریم.

این درحالی است که فقط در طی سه روز گذشته (از شنبه تا دوشنبه) حدود سی هزار پناهجوی عمدتا سوری خود را به آلمان رسانده اند و بسیاری از ساکنان مونیخ و شهرهای دیگر آلمان مشتاقانه به استقبال آنها آمده اند.آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، بحران مهاجران و پناهجویان را بسیار عمیق و متأثرکننده دانسته و در عین حال به شهروندان آلمان اطمینان داده است که دولت او می تواند این بحران را مدیریت کند و بر مشکلات ناشی از آن فائق آید. تنها در ماه گذشته، ۱۰۰ هزار نفر به آلمان پناه برده اند و انتظار می رود که شمارپناهندگان به آلمان تا پایان سال جاری به ۸۰۰ هزار نفر برسد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا