اروپا

جوان ایرانی – آلمانی اولین محکوم به جنایت جنگی در آلمان

آریا لاجوردی نخستین اسلام گرای تندروئی است که در آلمان به جرم جنایت جنگی محکوم شناخته می‌شود.

به گزارش پناهنده نیوز، اولین محکوم متهم به جنایت جنگی در سوریه یک جوان ماجراجوی ایرانی بود که ارتباط نزدیک او با گروههای تندرو اسلامی در آلمان هم به اثبات رسید. دادگاهی که از ۱۵اردیبهشت ماه ( چهارم می ۲۰۱۶) در شهر فرانکفورت آلمان مشغول محاکمه یک جوان ۲۱ ساله دارای تابعیت آلمان و ایرانی تبار به نام “آریا لاجوردی” به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در کشور سوریه بود، عاقبت حکم محکومیت او را صادر نمود. دادستانان مدعی بودند که این جوان ایرانی تبار برای شرکت در جنگ به سوریه رفته بود و آنجا آموزش نظامی دید و به عضویت یکی از گروههای مسلح تروریستی درآمد. پلیس آلمان این متهم را در سال ۲۰۱۵ با حکم قضایی در منزل مسکونی‌اش در فرانکفورت بازداشت کرد. وی از آن زمان تا کنون در بازداشت به‌ سر می‌برد.

به گزارش صدای آلمان، روز ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۵اعلام شد که دادگاههای آلمان برای نخستین بار یک شهروند آن کشور را به دلیل ارتکاب جنایت جنگی در سوریه به دو سال زندان محکوم کردند. جوان ۲۱ ساله ایرانی‌تبار با دو سر بریده به نیزه کشید‌ه‌شده در سوریه ‌عکس گرفته بود و این عکسها را در فیس بوک خود نیز منتشر نمود.

قاضی توماس زاگبیل حکم آریا لاجوردی را به دلیل ارتکاب جنایت جنگی صادر کرد. دادستانی آلمان خواستار دو سال و سه ماه حبس برای متهم شد. وکلای مدافع نیز برای تبرئه او تلاش کردند.

لاجوردی در شروع جلسه دادگاه اذعان کرد که این چهره اوست که در این تصاویر دیده می‌شود، اما مدعی شد که برای این کار “تحت فشار” قرار گرفته است.مقامات دادگاه آلمان پیش از این گفته بودند، تصاویر منتشرشده در صفحه فیس‌بوک لاجوردی نشان می‌دهد که او و دو جنگجوی دیگر قابل مشاهده در تصاویر با سرهای بریده افراد کشته‌شده رفتاری “تحقیرآمیز” داشته‌اند.

دادستانی آلمان احتمال می‌دهد که دو جنگجوی دیگر این تصاویر این افراد را سر بریده‌اند. دادستانی همچنین می‌گوید، طبق شواهدی که در دست دارند، لاجوردی در سوریه به یکی از گروه‌های مسلح مخالف بشار اسد، رئیس‌جمهور این کشور پیوسته است.

اما آریا لاجوردی در آغاز روند محاکمه خود در اردیبهشت‌ماه سال جاری  مدعی شده بود که به قصد “خدمات انسان‌دوستانه” به سوریه سفر کرده و قصد امدادرسانی داشته است. آریا در جلسه اول، در پاسخ به اتهامات وارده مدعی شد که در روستایی نزدیکی شهر ادلب سوریه، سرهای بریده‌ی این جنگجویان بر زمین افتاده بود و مردم روستا به‌تدریج دور جسد جمع می‌شدند و با آن عکس می‌گرفتند. لاجوردی گفته است که او تنها فرد خارجی در محل بوده و مردم روستا او را مجبور کرده‌اند تا او نیز با سرهای بریده عکسی بگیرد. وضعیت بسیار خطرناکی بود. اگر من خواسته آنها را انجام نمیدادم احتمال داشت به من حمله کنند و من را نیز بکشند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا