هزینه های مالی مسئله پناهندگی و تعداد پناهجویان در کشور آلمان

آلمان به عنوان چهارمین کشور در لیست کشورهای پناهنده پذیر جهان، بیشترین هزینه را برای مسائل مربوط به پناهندگی در مقایسه با سایر کشورهای جهان می پردازد.
به گزارش پناهنده نیوز، مطابق یک سند دولتی، دولت آلمان در سال ۲۰۱۸ برای موضوع پناهجوئی مبلغ ۲۳ میلیارد یورو هزینه کرد که این مقدار نسبت به سال ۲۰۱۷ مبلغ دو میلیارد یورو افزایش نشان میدهد و در این زمینه یک رکورد خوب محسوب میشود. آلمانی ها تقریبا یک سوم از این ۲۳ میلیارد یورو را در پروژههای برون مرزی برای مبارزه با عوامل پناهجویی هزینه کرده اند. حدود ۶ میلیارد یورو نیز صرف برنامه های انطباق پذیری (انتگراسیون) پناهندگان با جامعه آلمان شده است.
صرف این میزان بودجه برای سرفصل پناهندگی و پناهجوئی در آلمان یک رکورد محسوب می شود. سهم هزینههای مرتبط با مسائل پناهجویی در بودجه فدرال آلمان هیچگاه به اندازه سال۲۰۱۸نبوده است. آنگونه که در یک سند دولتی مذکور آمده است، این رقم کمی بیش از ۶ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۷ است. در سال ۲۰۱۷ مجموع هزینههای دولت آلمان در تمامی حوزههای مربوط با مسئله پناهجویی تقریبا ۲۱ میلیارد یورو گزارش شده بود.
مطابق این سند وزارت دارائی آلمان، بیشترین رشد هزینه ها مربوط به بخش برنامه های ممانعت کننده در خارج آلمان بوده است. بالغ بر۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو برای پروژههایی هزینه شده است که به منظور مبارزه با دلایل فرار و پناهجویی، در کشورهای مبدأ به اجرا درآمدهاند. این رقم با ۱۶ درصد افزایش، یک میلیارد یورو بیشتر از هزینههای دولت در این حوزه در سال ۲۰۱۷ است.
این هزینه ها شامل کمکهائی نیز میشود که آلمان به کشورهای مبدا پناهندگان میکند. آلمان برای مثال با کمکهای مالی به بسیاری از کشورهای آفریقایی تلاش میکند شهروندان این کشورها را از مسیر خطرناک مدیترانه به سوی اروپا بازدارد.
مطابق آمار نیمه اول سال ۲۰۱۸ کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، کشور آلمان میزبان بیش از یک میلیون پناهجو در کشور خود بود که از این نظر پس از سه کشور ترکیه، پاکستان و اوگاندا، چهارمین کشور پناهنده پذیر جهان محسوب میشود. ترکیه پذیرای سه و نیم میلیون پناهجو است. پاکستان نزدیک یک و نیم میلیون پناهجوی عمدتان افغان را در خود جای داده است و اوگاندا کمی بیش از آلمان یعنی یک میلیون و یکصد هزار نفر پناهجو را جا داده است. پناهجویان در آلمان تنوع ملیتی زیادی دارند و از ۱۶۳کشور مختلف می باشند. تقریبا نیمی از پناهجویان درآلمان سوری هستند. عراقیها، افغانها، اریتره ای ها، ایرانی ها و ترکها در رده های بعدی قرار دارند.
اکنون آمارهای ابتدائی منتشر شده از وضعیت پناهندگی نیمه اول سال ۲۰۱۹ نشان میدهد آلمان همچنان محبوبترین مقصد پناهجویان به اروپا می باشد. بر اساس تحلیل داده های اطلاعاتی اینفومایگرانتس که بر اساس آمار ارائه شده توسط یوروستات ارائه شده است، آلمان فقط در طی تابستان سال گذشته (۲۰۱۹) حدود ۱۱۱ هزار درخواست پناهندگی را دریافت کرده بود.
بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط اداره آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) تا پایان تابستان سال ۲۰۱۹ تقریبا ۴۷۳ هزار تقاضای پناهندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا ثبت شده است. آمارها در مورد درخواست های پناهندگی در نیمه دوم سال گذشته میلادی هنوز منتشر نشده است. بعد از آلمان از نظر تعداد درخواست پناهندگی دریافتی، در جایگاه های بعدی فرانسه با ۸۷ هزار و ۱۰۰ متقاضی، اسپانیا با ۸۰ هزار درخواست، بریتانیا با ۳۲ هزار مورد و ایتالیا با ۲۵هزار تقاضای پناهندگی قرار دارند.
اگر بر اساس آمار نیمه اول سال ۲۰۱۹ بخواهیم میانگینی برای کل سال به دست بیاوریم، به آمار تخمینی ۶۳۰هزار تقاضا در دوازده ماه سال گذشته می رسیم که با سال قبل آن تفاوت چندانی ندارد. وضعیت تعداد متقاضیان پناهندگی در سال ۲۰۲۰ با توجه به آغاز محدودیتهای تردد و قطع فعالیتهای حمل و نقل در اتحادیه اروپا از ماه فوریه (اسفند ۱۳۹۸) به علت شیوع ویروس کوید ۱۹ و بیماری مرگ آور کرونا، به هیچ وجه مشخص نیست. ولی انتظار میرود که با کاهش قابل توجهی در ثبت درخواستهای پناهندگی به کشورهای اروپائی طی بهار سال جاری روبرو باشیم.