اروپا

حمله خونبار تروریستی در پاریس و پی آمدهای آن در داخل و خارج فرانسه

مهاجمان که حالا معلوم شده سه فرانسوی الجزایری تبار متولد فرانسه هستند از سوی پلیس شناسائی شدند.

به گزارش پناهنده نیوز، بعد از گذشت فقط یک روز از حادثه حمله افراط گرایان طرفدار اسلام سیاسی به دفتر یک مجله فکاهی در پاریس که ۲۳کشته و زخمی به جای گذاشت، پی آمدهای این حمله هرلحظه ابعاد گسترده تری می یابد و فضای اروپا به ضرر مسلمانان بیشتر رادیکالیزه می شود.

روز چهارشنبه ۱۷ دیماه برابر با ۷ ژانویه ۲۰۱۵ سه مهاجم با اسلحه کلاشنیکف و یک سلاح موشک انداز در حالی که فریاد الله اکبر و لاالله الا الله سر داده بودند به دفتر “مجله شارلی ابدو” در پاریس حمله کردند و حاضران در این دفتر را به گلوله بستند.آنها به سوی مأموران پلیس محافظ هم تیراندازی کردند. استفان شاربونیه معروف به “شارب” دبیر مجله و سه نفر از سرشناس‌ترین کاریکاتوریست‌های فرانسه، شش نفر از کارکنان مجله و دو پلیس در این حمله کشته شدند و یازده نفر مجروح گردیدند.

مهاجمان که حالا معلوم شده سه فرانسوی الجزایری تبار متولد فرانسه هستند از سوی پلیس شناسائی شده اند. یکی از آنها که فقط ۱۸ سال دارد خود را به پلیس تسلیم کرده است. اما دونفر دیگر در حال فرار هستند. لشکری از پلیس و نیروهای امنیتی در تعقیب آنها به شمال فرانسه ریخته اند.

عواقب ماجرا در فرانسه

در فرانسه امروز پنجشنبه یک روز عزای ملی اعلام شد. همزمان خبرنگاری گزارش کرده که هلیکوپترهای پلیس بر فراز جاده اصلی که به پاریس وصل می شود در جستجوی مهاجمان هستند.

پلیس فرانسه گفته که دو برادر به اسامی “شریف کواشی و سعید کواشی” عوامل اصلی حمله به دفتر این نشریه هستند و در حال تعقیب و گریز با ماموران می باشند. فرد دیگری به نام “حمید مراد” نیز در ارتباط با همین ماجرا خود را تسلیم پلیس کرده و بازداشت شده است.

روز پنجشنبه، ١٨ دی (٨ ژانویه) ، خبرگزاری فرانسه گزارش کرد که در آخرین ساعتهای شب قبل، چند مسجد در دو شهر فرانسه هدف تهاجم افراد ناشناس قرار گرفته اما این حملات تا کنون تلفاتی برجای نگذاشته است. به نقل از همین منبع صبح پنجشنبه هم انفجاری در یک محل کسب متعلق به مسلمانان نزدیک مسجدی در شهرک ویلفرانس سور سائون روی داد که آن هم تلفاتی نداشت.

از سوی دیگر پنج شنبه گزارش شد که طی تیراندازی در یک ایستگاه مترو پاریس یک مامور زن پلیس زخمی شد و ساعاتی بعد در بیمارستان درگذشت.برنار کازنوو، وزیر کشور فرانسه، که صبح پنجشنبه در جلسه اضطراری هیات دولت به ریاست رئیس جمهوری شرکت داشت، با ترک این جلسه، به ایستگاه مترو محل تیراندازی رفته و قرار است رئیس جمهوری نیز بعدا از این محل دیدن کند. او گفت رئیس جمهور بنا دارد تا از این محل بازدید نماید.

به گفته یکی از ساکنان شهری در اطراف پاریس، جو شهرها و شهرکهای اقماری پاریس و خود پایتخت از روز گذشته به شدت امنیتی شده است و ماموران پلیس همه جا به چشم می خورند. مردم نیز به شدت عصبانی هستند و تبدیل به بشکه باروت شده اند. گزارش‌ها از پاریس حاکی است که مردم در پاریس حمله روز چهارشنبه را ۱۱ سپتامبر فرانسه توصیف می‌کنند.

به نقل از بی بی سی، نهادهای مسلمانان در فرانسه در تماس با امامان تمامی مساجد از آنها خواستند که در مراسم نماز جمعه ترور و خشونت را محکوم کنند.

واکنشهای خارجی

در حالی که هنوز هیچکس یا گروهی مسئولیت این حمله تروریستی روز گذشته به دفتر مجله شارلی هبدو را نپذیرفته، واکنشهای مختلف بین المللی از سراسر جهان دیده و شنیده می شود.

باراک اوباما در حالیکه وزیر امورخارجه و مشاور امنیت ملی خود را در کنار داشت، حمله تروریستها را به شدت محکوم کرد و گفت که مردم و دولت آمریکا پشت سر فرانسوی ها ایستاده اند و برای به دام انداختن مقصرین این حادثه هرگونه همکاری لازم را خواهند کرد. جان کری نیز گفت که مردم فرانسه آزادی را به همه مردم جهان هدیه دادند.

در ایران رسانه های وابسته به حکومت ضمن تاکید بر پیام وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی درباره محکومیت این حمله، تلاش می کنند که دولت فرانسه را عامل اصلی به وجود آمدن آن معرفی کنند. گزارش‌های رسیده از تهران، پلیس اجازه تجمع خبرنگاران در مقابل دفتر پلمپ شده انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، برای همدردی با کشته شدگان حملات روز گذشته پاریس را نداد.

تلویزیون ” پرس‌تی‌وی”، وابسته به رادیو و تلویزیون دولتی ایران، گفته است که “سکوت دولت فرانسه در قبال روند رو به رشد اسلام ستیزی به بهانه آزادی بیان عامل دیگری در ایجاد بیگانگی در جامعه مسلمانان فرانسه است.” این شبکه تلویزیونی با متهم کردن دولت فرانسه به حمایت از گروههای تندرو در مناطقی مانند سوریه و لیبی، گفته است که “به نظر می رسد که سیاست‌های دولت فرانسه در داخل و خارج مشوق رشد شورشگری درونزای این کشور است.”

وزارت خارجه چین در بیانیه ای ضمن محکوم کردن حمله به دفتر نشریه فرانسوی، با دولت و ملت فرانسه ابراز همبستگی کرده و در هنگ کنگ، تجمع کوچکی در محکومیت این حمله برگزار شده است.

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، در مراسم دعا برای قربانیان حمله به شارلی ابدو شرکت کرده است. پاپ گفته است که حمله پاریس “یادآور اینهمه بیرحمی در ذات بشر، بیرحمی عظیم، اینهمه تروریسم، چه دولتی و چه فردی است.” وی گفته است: “ما برای قربانیان این حمله، اینهمه قربانی، دعا می کنیم و همچنین برای مرتکبین این بیرحمی دعا می کنیم باشد که پروردگارمان به قلبشان نور عطوفت ببارد.”

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان با محکوم کردن حمله به مجله شارلی ابدو گفت: “کشتن مردم بی دفاع و شهروندان یک عمل فجیع تروریستی است و هیچ توجیهی برای این عمل وحشیانه وجود ندارد.

امامان مسلمان بریتانیا هم با دولت آن کشور همراه شدند وبا محکوم کردن حملات فرانسه اعلام کردند که چنین اتفاقی تکان دهنده‌ است. آنها گفتند: «هیچ چیز غیر اخلاقی تر، زشت‌تر و توهین آمیز تر از این نیست که با استفاده از نام حضرت محمد قتل انجام شود.»

ولادیمیر پوتین هم این حملات را محکوم کرد و تروریسم مذهبی را خطری بسیار بزرگ اعلام نمود. معاون حقوق  بشر وزارتخارجه روسیه ضمن محکوم کردن حمله روز گذشته در پاریس گفته است که “امیدواریم این فاجعه باعث وحدت تمامی کشورها در مقابله با تروریسم و افراط گرایی، از جمله افراطگرایی دینی شود که  دولت روسیه همواره خواستار آن بوده است.”

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا