وسعت بیماریهای روانی در اردوگاههای پناهجویان و پنهان کاری دولت استرالیا

مدافعان حقوق بشر: اداره مهاجرت استرالیا بر وسعت بیماریهای روانی پناهجویان سرپوش می گذارد.
به گزارش پناهنده نیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه، بعد از انتشارگزارشهایی از یک اردوگاه پناهجویان در جزیره کریسمس استرالیا در اقیانوس هند، که در آنها از قصد چندین نفر برای خودکشی خبر داده شده بود، کمیسر حقوق بشر استرالیا گفت دولت باید در مورد شرایط حاکم بر آن اردوگاهها صداقت به خرج دهد.
به گفته منابع خبری، افراد مایل به خودکشی مادرانی هستند که در بازداشتگاهی در آن اردوگاه نگهداری میشوند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، این مادران به این نتیجه رسیده اند که اگر فرزندان آنها یتیم و بیسرپرست باشند آینده بهتری خواهند داشت و بر اساس این باور خود اقدام به خودکشی کردهاند.
انتشار این اخبار موجب شد شرایط موجود در اردوگاههای پناهجویان، بویژه آنهایی که در خارج از خاک استرالیا هستند، زیر ذرهبین قرار بگیرد و اتهامهایی علیه دولت استرالیا درباره سرپوش گذاشتن بر مشکلات احتمالی روحی و روانی در اردوگاههایی که برای اسکان پناهجویان در خارج از کشور برپا کرده، مطرح گردد.
نخستین واکنش جدی از سوی “پیتر یانگ” مدیر پیشین یک سازمان بینالمللی بود که به بازداشتگاهها و اردوگاهها خدمات پزشکی و درمانی ارائه میکند. او با اشاره به قوانین مربوط به نگهداری کودکان پناهجو در اینگونه اردوگاهها، میگوید اطلاعاتی را گردآوری کرده که نشان میدهد مشکلات روحی و روانی «قابلتوجهی» در میان تعدادی از کودکان پناهجویی که در این اماکن در بازداشت بسر میبرند، وجود دارد.
به گفته این روانپزشک مطرح استرالیایی، اداره مهاجرت استرالیا در تلاش بوده تا بر وسعت بیماریهای روحی و روانی موجود در این اردوگاهها سرپوش بگذارد و در این زمینه “پنهان کاری” کند.
در پی اظهارات آقای یانگ بود که “نهاد ملی حقوق بشر استرالیا” خواستار رسیدگی به وضعیت کودکان ساکن در آن بازداشتگاهها شده و از مسئولان خواسته تا آنها را تحت درمان قرار بدهند.
دولت استرالیا به شدت این اتهامات را رد کرده و گفته است که به محفاظت از کودکان در مقابل هرگونه سوء استفاده یا آزار متعهد می باشد.
این نخستین باری نیست که از دولت استرالیا بخاطر شرایط نامناسب اردوگاههای پناهندگان انتقاد میشود. زمستان سال گذشته، رسانههای بین المللی درباره مرگ یک پناهجوی ایرانی که در اردوگاه پاپوآ گینه نو در بازداشت بود خبر دادند. اوایل سال جاری نیز گزارشهایی مبنی بر شرایط نامناسب بهداشتی و درمانی در اردوگاه پناهجویانی که از استرالیا به پاپوآ گینه نو فرستاده شده بودند منتشر شده بود. درپی شکایتهای فراوان در این باره، روزنامه گاردین خبر از جایگزینی کادر درمانی استرالیایی مستقر در آن بازداشتگاه پناهجویان مانیوس با پزشکان و پرستاران بومی یا فیلیپینی خبر داد.
دولت استرالیا، پناهجویانی که سعی میکنند از طریق دریا و بطور غیرقانونی وارد آن کشور شوند را به کمپهای دورافتاده در جزیره مانوس یا جزیره کوچک نائورو در اقیانوس آرام میفرستد و تلاش میکند تا از ورود آنها به خاک استرالیا جلوگیری کند. شمار زیادی از ایرانیها نیز در سالهای اخیر سعی کردهاند از طریق کشورهای جنوب شرق آسیا، به طور غیرقانونی به استرالیا بروند و در آنجا پناهنده شوند.