هنر و سرگرمی

گاندو: دروغهای بزرگ در مورد ماموران حقیر و کوچک سازمانهای اطلاعاتی

در این سریال تلاش شده تا چهره واقعی رئیس و کارکنان سازمان اطلاعات سپاه خلاف آنچه که واقعا هستند مهربان و دلسوز و مثبت نشان داده شوند و قربانیان آنها فاسد و وحشی و منفی.

 پناهنده نیوز- از پانزدهم خرداد ماه سال جاری سریالی به نام گاندو توسط یکی از شبکه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش میشود. این سریال به سفارش سازمان اطلاعات سپاه به ریاست حسین طائب توسط یکی از موسسات وابسته به سازمان بسیج صدا و سیما به مدیریت مهدی طائب با بودجه بسیار کلان تهیه شده است. سازمان اطلاعات سپاه در این نمایش تلاش بسیار میکند تا چهره به شدت مخدوش و بدنام خود را با استفاده از قدرت بازیگری چند هنرپیشه سرشناس و دکورهای پرخرج کپی برداری شده از فیلمهای جاسوسی غربی، ترمیم کند. سازمان اطلاعات سپاه همچنین با تهیه و نمایش این سریال میخواهد در جامعه این فکر را جا بیندازد که با امکانات موجودش می تواند همه را کنترل کند و هرکس تکان بخورد را بگیرد و نابود کند.

در سریال گاندو نقش حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه را داریوش فرهنگ هنرپیشه با سابقه و قدیمی تلویزیون و سینما بازی می کند. بازی داریوش فرهنگ هنرپیشه و کارگردان تحصیلکرده در این سریال سفارشی تعجب مردم را برانگیخته است. همواره انتظار بینندگان برای ایفای چنین نقشهائی هنرپیشه های غیر خوشنامی مانند محمدرضا شریفی نیا هستند که معروف است برای پول ایفای هر نقشی را به عهده می گیرند. اما انتخاب داریوش فرهنگ که دارای چهره ای جذاب و مثبت می باشد برای ایفای نقش رئیس سازمان اطلاعات سپاه، به منظور وارونه جلوه دادن حقیقت قیافه بسیار منفی و حتی تا حدودی ترسناک حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه می باشد.

از نکات دیگر در سریال گاندو، نشان دادن چهره و شخصیت جوان و فعال و سرزنده وقانون مدار و تحصیلکرده و مثبت و مظلوم از ماموران اطلاعات سپاه می باشد. در صورتیکه افرادی که با ماموران و بازپرسان اطلاعات سپاه برخورد داشته اند آنها را اشخاصی با چهره های بسیار خشن، بی تربیت، وحشی و نا آگاه توصیف می کنند که خود را فراتر از قانون می دانند. کسانی که با ماموران اطلاعات سپاه از نزدیک روبرو شده اند گفته اند که به نظر میرسد بسیاری از ماموران اطلاعات سپاه عمدا از بین افراد بزهکار و کم سواد و به اصطلاح لمپن انتخاب شده اند تا بتوانند در دل مردم وحشت و ترس از آن سازمان ایجاد کنند.

در سریال گاندو دروغها و بلوفهای بسیار بزرگی مطرح میشود که با واقعیت فرسنگها فاصله دارند. تلاش سازندگان سریال این است که امکانات و توانائیهای خود را بسیار زیادتر از واقعیت به بینندگان نشان دهند. در قسمتهای اول سریال ماموران اطلاعات سپاه هواپیمای مسافربری یک خط هوائی خارجی را در حالی که نزدیک خارج شدن از مرز است با تهدید جنگنده های شکاری نیروی هوائی به زور در فرودگاه تبریز می نشانند تا یک آقازاده خطاکار فراری را با پولهای دزدی دستگیر کنند. جدا از این موضوع که چنین چیزی غیر ممکن است، با دیدن صحنه مذکور این سوال از ذهن همه بینندگان این سریال گذشت که پس چطور می شود که برخی از این دزدهای اموال عمومی و به قول خودشان مفسدان اقتصادی این قدر راحت از کشور خارج می شوند و هرگز بر نمی گردند؟

البته واقعیت این است که همزمان با وجود بیشترین فشارهای اقتصادی بر بخش عمده ای از مردم ایران، نهادهای وابسته به دفتر رهبر آیت الله خامنه ای، از جمله همین اطلاعات سپاه از امکانات تجهیزاتی و لجستیکی بسیار خوب و گران قیمتی برای تهمت زدن و مدرک سازی و راست را دروغ جلوه دادن و دروغ را راست جلوه دادن برخوردارند. اما ماموران سازمان اطلاعات سپاه نشان داده اند که از توانائی فنی و تخصصی لازم برای بهره برداری از امکانات فناوری پیشرفته برخوردار نیستند و به راحتی مغلوب ماموران کارکشته اسرائیلی و جاسوسهای حرفه ای می شوند.

به طور مثال در همین سریال از واقعه انفجار یکی از مراکز تحقیقات موشکی سپاه و کشته و زخمی شدن دهها نفر سپاهی از جمله سردار تهرانی مقدم در سال ۱۳۹۰ به عنوان یکی از ضربات موساد اسرائیل یاد میشود. در حالی که به علت همین عدم توانمندی در استفاده از فناوری پیشرفته و مقابله با جاسوسان واقعی مرتب سپاه پاسداران تلفات سنگین می دهد، ماموران سازمان اطلاعات سپاه از تجهیزات گرانبهائی که در اختیار دارند فقط می توانند در مدرک سازی علیه فعالان حقوق بشر، فعالان محیط زیست، روزنامه نگاران و فعالان مدنی استفاده کنند. آن هم مدارک ناقص و پر از شبهه ای که حتی گاهی مورد تمسخر قضات دست نشانده خودشان در قوه قضائیه نیز قرار می گیرد.

یکی دیگر از خدمات سازمان اطلاعات سپاه در جمهوری اسلامی که به حق در آن موفق هستند گروگانگیری می باشد. جمهوری اسلامی همواره تلاش می کند که گروگانهائی از مردم غرب یا ایرانی هائی که دو ملیتی هستند به عنوان برگ برنده برای رو کردن در سر میز معامله با غربی ها در اختیار داشته باشد. این موضوع را همه می دانند. البته چون به خاطر همین سیاست مخرب گروگانگیری افراد خارجی بسیار کمی به ایران سفر می کنند و صنعت توریسم رونق نمی گیرد، دستشان در داخل ایران به خارجی ها زیاد نمیرسد. بنابراین تمرکز خود را بیشتر بر روی افراد دو ملیتی ایرانی می گذارند که برای دیدار خانواده یا کار و تجارت به ایران رفت و آمد می کنند.

در سالهای گذشته دهها مورد از گروگانگیری دوملیتی های ایرانی تبار اتفاق افتاده است که معروفترین آنها مازیار بهاری، رکسانا صابری، جیسون رضائیان و نازنین زاغری بوده اند که همگی توسط سازمان اطلاعات سپاه انجام شده اند. این مورد گروگانگیری و درآمدی که از آن نصیب جمهوری اسلامی می شود تنها بازدهی سازمان اطلاعات سپاه علاوه بر سرکوب و ارعاب مخالفان و معترضان داخلی برای دفتر رهبر جمهوری اسلامی بوده است. نه تنها مخالفان و معترضان نظام، بلکه هرکسی که در مقابل امیال و زدو بندهای مالی و سیاسی اشخاص قدرتمند نزدیک به دفتر بیت رهبری هم بایستد با پرونده سازی از سوی سازمان اطلاعات سپاه روبرو می شود.

همین چندی پیش بود که محمد سرافراز مدیر عامل سابق صدا و سیمای جمهوری اسلامی و منتخب رهبر جمهوری اسلامی در یک مصاحبه ویدیوئی توضیح داد که چگونه شخص حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه در بسیاری از مفاسد و زد و بندهای کلان اقتصادی داخل ایران دست دارد و اگر کسی بخواهد جلوی اعمال غیر قانونی و دزدیهای او و همراهانش را بگیرد برایش پرونده سازی امنیتی میشود و تلاش می کنند تا او را با اتهام جاسوسی از سیستم حذف کنند.

در سریال گاندو مانند فیلم قلاده های طلا و ماجرای نیمروز و چندین فیلم سفارشی دیگر تلاش شده تا چهره واقعی رئیس و کارکنان سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی خلاف آنچه که واقعا هستند مهربان و دلسوز و مثبت نشان داده شوند و قربانیان آنها افراد فاسد و وحشی و منفی معرفی گردند. همانقدر که فیلمهای قلاده های طلا و ماجرای نیمروز و مانند آنها با وجود هزینه های فراوان و تحریف آشکار واقعیتها نتوانستند بر روی حقیقت سرپوش بگذارند، سریال گاندو هم با همه بازیگران حرفه ای و ظاهر سرگرم کننده اش هرگز نخواهد توانست واقعیت مفاسد یک دهه گذشته سازمان اطلاعات سپاه و گردانندگاش را بپوشاند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا