هنر و سرگرمی

موضوع مهاجرت در فستیوال تئاتر ایرانی شهر کلن آلمان

بحران پناهندگی در جهان و اروپا امسال بر حال و هوای فستیوال تئاتر خارج از کشور تاثیر به سزایی گذاشته است و فستیوال کلن نیز از این موضوع مستثنی نبود.

به گزارش پناهنده نیوز، امسال فستیوال تئاتر ایرانی شهر کلن با موضوع “مهاجرت” تحت عنوان “یک فستیوال چند مضمونی” برگزار شد. این بیست و دومین دوره این فستیوال بود که در طی آن حداقل ۱۲ نمایش به اجرا درآمد. این نمایشها با توجه به جو به وجود آمده در آلمان درباره هجوم پناهجویان به آن کشور، بیشتر با موضوع مهاجرت و پناهندگی به صحنه رفتند.

 بحران پناهندگی در جهان و اروپا امسال بر حال و هوای فستیوال تئاتر خارج از کشور نیز تاثیر به سزایی گذاشته است. در جشنواره تئاتر ایرانی شهر کلن، برنامه‌‏های متفاوت مختلفی در این رابطه اجرا شد.مجید فلاح زاده، سرپرست این فستیوال در سخنرانی کوتاه آغازین‌اش موضوع پناهندگی را با یاری گرفتن از آشیل، نیما و گوته در ابعاد جهانی‏‌اش مطرح کرد. برنامه‏‌های متنوعی در این فستیوال قرار است به این موضوع بپردازند.از جمله برنامه‌های با موضوع پناهندگی، بحث‏‌وگفت‌وگویی در باره موضوع “تئاتر و پناهنده” بود که روز جمعه ۶ آذر ۱۳۹۴ در سالن آرکاداش، صحنه فرهنگ‌ها برگزار شد.

 به نقل از دویچه وله، تئاتر آرکاداش شهر کلن عصر چهارشنبه ۴ آذر ۱۳۹۴ (۲۵ نوامبر) مملو از علاقمندان به تئاتر بود که برای دیدن نمایش افتتاحیه جشنواره فستیوال تئاتر ایرانی شهر کلن گرد آمده بودند.آغاز کار فستیوال با موسیقی، رقص و معرفی برنامه‌های فستیوال و خوش‌آمد به تعداد زیاد دوست‌داران تئاتر همراه بود.

 بنا بر همین منبع، فستیوال با هنرنمایی قانون نواز کرد سوری، حسن کنجو آغاز شد. سپس مریم آخوندی سرپرست گروه بانو، به همراه دف، نوای قانون حسن کنجو را همراهی کرد و به زبان عربی و فارسی ترانه‏‌ای را که در گذشته‏‌های دور ویگن و پوران خوانده بودند اجرا کرد و حاضران را به وجد آورد:

 برگیسویت ای جان کمتر زن شانه – چون در چین و شکن‏اش دارد دل من کاشانه
بگشا از مویت گره‌‏ای چند ای مه – تا بگشایی گره‏ا شاید ز دل دیوانه

 گردانندگان بیست‌‏ودومین فستیوال تئاتر ایرانی در شهر کلن آلمان این بار نیز چون سال‏‌های گذشته آفاق اسماعیل‌زاده و بهزاد فلاح‌زاده بودند و با خوشامد به حاضران برنامه‏‌های متنوع این فستیوال را معرفی کردند.

 آفاق اسماعیل زاده گفت ۲۲ سال پیش هنگامی که کودکی خردسال بوده در نخستین فستیوال تئاتر ایرانی در کلن شرکت داشته و برنامه‌‏ای اجرا کرده و اکنون افتخار می‏‌کند که باز در این فستیوال شرکت کرده است.سپس خانم باربارا فورستر، مسئول اداره فرهنگ شهر کلن، با قدردانی از زحمات مجید فلاح زاده، مدیر فستیوال تئاتر ایرانی و خانم بهرخ حسین بابایی از برگزاری ۲۲ ساله فستیوال تشکر کرد.

 پس از اجرای دوقطعه پیانو اثر شوپن و جواد معروفی توسط خانم یاسمین ایمپرتو که با تشویق شدید حاضران همراه بود، رقص- تئاتر “فرخنده” با طراحی سیما سید و رقص بی‌بی انا خیمنس اجرا شد.

 رقص- تئاتر “فرخنده” مرگ فرخنده ملک زاده، دختر افغان را ترسیم می‏‌کرد که به خاطر افشای دروغ‏‌های یک ملای “تعویذنویس” به اتهام واهی سوزاندن قران از طرف مردم محل کشته و جسدش در بستر خشک رودی در کابل به آتش کشیده شد.

 بخش دوم برنامه همراه بود با شادی و سروری که گروه کر “بانو” به سرپرستی مریم آخوندی با آهنگ خاطره‌انگیز “بارون بارونه” آغاز کرد و با ترانه‏‌های متنوع دیگر به پایان برد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا