جزئیات تصمیمات مهم در اجلاس رهبران اروپا برای مواجه با بحران پناهجویان

یکی از مهمترین تصمیمات اعزام ۴۰۰ نیروی مرزبانی اتحادیه اروپا به غرب بالکان برای مهار پناهجویان بود.
به گزارش پناهنده نیوز، اتحادیه اروپا سرانجام جلسه “کوچک” رهبران را روز یک شنبه سوم آبان ماه در بروکسل برگزار کرد و در این جلسه برای اولین بار تصمیمات مهم عملی برای برای مهار بحران ورود پناهجویان و مهاجران غیرقانونی به مرزهای جنوب شرقی این اتحادیه اتخاذ شد. بنا به یکی از مهمترین این تصمیمات، اتحادیه اروپا بیش از ۴۰۰ نیروی مرزبانی به غرب بالکان اعزام کند.
رئیس کمیسیون اروپا به طور خاص از رهبران کشورهای اتریش، بلغارستان، کرواسی، آلمان، یونان، مجارستان، رومانی، اسلوونی، صربستان و مقدونیه خواسته بود تا برای بررسی بحران مهاجران در بروکسل گرد هم آیند.
رهبران کشورهای اروپای شرقی طی این جلسه جزئیات پیشنویس بیانیه اتحادیه اروپا درباره مهار ورود مهاجران غیر قانونی را که توسط رئیس کمیسیون اروپا “ژان کلود یونکر” تهیه شده بود بررسی کردند. یونکر در متن پیشنهادی خود اجرای ۱۶ تصمیم را در خصوص بحران مهاجران و پناهجویان شده است.
بر اساس این بیانیه، کشورهای اتحادیه اروپا قرار است روند بازگرداندن شهروندان افغانستان، عراق، و دیگر کشورهای آسیایی را که درخواست پناهندگی آنها رد شده، تسریع کنند. همچنین بر پایه متن این بیانیه، اتحادیه اروپا قصد دارد تلاشهای خود برای جلوگیری از ورود مهاجران به آبهای یونان را هم افزایش دهد.
بیانیه حاوی بندی نیز هست که بر طبق آن، اعضای اتحادیه از کشورهای واقع در حوزه بالکان می خواهند بدون هماهنگی با کشورهای همسایه، اجازه گذشتن مهاجران را از مرزهای خود ندهند. اما بلغارستان، رومانی، و صربستان هم روز قبل از برگزاری اجلاس تهدید کردند که اگر کشورهای شمالی اتحادیه اروپا از پذیرش بیشتر پناهجو سر باز بزنند، این سه کشور مرزهای خود را بهروی پناهجویان میبندند.
رهبران کشورهای اروپای مرکزی و بالکان توافق کردند که برای صد هزار مهاجر دیگر پناهگاه موقت بسازند. این نیز از جمله تدابیری بود که مطابق بیانیه پیشنهادی کمیسیون اروپا، در نشست اضطراری بروکسل تصویب شد.
همچنین قرار شده که صدها مامور پلیس برای کمک به کنترل مرزها به اسلوونی و یونان اعزام شوند و ماموران رابطی از سوی کشورهای اروپائی برای دادن اطلاعات درست و دقیق در مورد تعداد پناهجویان انتخاب و معرفی شوند. سازمان ملل از تصمیم های تازه رهبران اتحادیه اروپا و کشورهای حوزه بالکان استقبال کرده است.