دوست پناهندگان و دشمن مهاجران در دور پایانی انتخابات فرانسه

امانوئل ماکرون میانه رو و مارین لوپن راست افراطی توانستند با آرای نزدیک، با کسب عنوان نفر اول و دوم در انتخابات مرحله اول ریاست جمهوری فرانسه به دور دوم راه یابند.
به گزارش پناهنده نیوز، انتخابات مرحله اول ریاست جمهوری فرانسه با حضور بیش از سی و پنج میلیون نفر رای دهنده واجد شرایط و ۱۱ کاندیدا از گرایشهای فکری و سیاسی گوناگون در روز یکشنبه سوم اردیبهشت ماه در حالی برگزار شد که موضوع اصلی مورد توجه رای دهندگان در این انتخابات امنیت داخلی و مسئله مهاجران و پناهندگان و موقعیت حال و آینده آنها در کشور فرانسه بود. با اعلام نتایج اولیه مشخص شد که بیشترین آرا از آن امانوئل مکرون رهبر ۳۹ ساله حزب “در حرکت” می باشد و بعد از او با فاصله کمی خانم لوپن رهبر ۴۸ ساله حزب “جبهه ملی فرانسه” قرار دارد. این دو به مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه رسیده اند و تا دو هفته دیگر رای دهندگان فرانسوی باید یکی از آنها را برای پنج سال آینده راهی کاخ الیزه نمایند.
به نقل از رادیو فرانسه، نتایجی که تا ساعت نه شب به وقت پارس اعلام شد نشان میدهد که مکرون با به دست آوردن حدود ۲۴ درصد و لوپن با حدود ۲۲ درصد کل آرای ماخوذه توانسته اند به دور دوم انتخابات فرانسه برسند. نفرات بعدی نیز ملانشون چپ گرای افراطی و فیون از حزب جمهوری مردم هستند که هرکدام توانستند کمتر از ۲۰ درصد آرای رای دهندگان فرانسوی را از آن خود کنند. فرانسوا فیون که در ابتدای مبارزات انتخاباتی فرانسه در نظرسنجی ها پیشتاز بود، با پذیرش شکست خود از هوادارانش خواست تا در دور دوم به مکرون رای دهند. دو نامزد پیروز مرحله اول انتخابات، روز ۱۳ اردیبهشت۱۳۹۶، در آخرین مناظره تلویزیونی حضور مییابند تا در برابر شهروندان کشور از برنامهها و نظرات خود دفاع کنند.
پس از اعلام نتایج نهایی دور اول انتخابات ریاست جمهوری، دو نامزد برتر انتخابات، که بیشترین آرا را بدست آوردهاند، به دور دوم انتخابات راه مییابند. دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، دو هفته پس از دور اول، در روز یکشنبه ۷ مه ( ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶) برگزار خواهد شد. در آن مرحله دو نامزدی که بیشترین آراء انتخاباتی را در دور اول کسب کردهاند، با یکدیگر رقابت خواهند کرد. نامزد پیروز در مرحله دوم انتخابات ، پس از فرانسوا هولاند، رییس جمهوری کنونی، برای یک دوره پنج ساله، وارد کاخ ریاستجمهوری فرانسه خواهد شد. مراسم سوگند ریاستجمهوری باید تا پیش از روز ۱۴ مه برابر با ۲۴ اردیبهشت برگزار شود.
نزدیک به ٤٧ میلیون فرانسوی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه واجد شرایط رأی دادن هستند که ١.٣ میلیون نفر از آنان در خارج از فرانسه زندگی میکنند. بر اساس ارزیابی موسسه نظرسنجی ایپسوس، میزان عدم مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری، تا ۲۳ درصد برآورد میشود.
در حالی که مارین لوپن با تبلیغات علیه مهاجران، بهویژه مهاجران مسلمان، به میدان انتخابات آمده، امانوئل ماکرون در این راستا با نمایندگان گروههای مسلمان ملاقات کرد و برای پیروزی بر مشکلات کشور دستهمکاری به سوی آنان دراز نمود.
امانوئل مکرون اقتصاد دان خود را “میانهرو” میداند و طرفدار بازار و تجارت آزاد و همچنین اتحادیه اروپا است و از سیاستهای درهای باز آنگلا مرکل در قبال پناهجویان حمایت میکند و با منع حجاب نیز مخالف است. اما خانم مارین لوپن که یک وکیل است موافق خروج فرانسه از اتحادیه اروپا است و میخواهد با برگزاری یک رفراندوم فرانسه را از حوزه یورو خارج کند. اخراج مهاجران غیرقانونی و کاهش مهاجرت قانونی به ده هزار نفر در سال، از دیگر برنامههای او است. مکرون و لوپن سیاستهائی کاملا متضاد هم دارند.