دور جدید اعتراضات در ایران با هدفگیری مستقیم علیه علی خامنه ای است

معترضان از خوزستان گرفته تا تهران، تبریز، مشهد، کرج، اصفهان، کردستان و لرستان به هر بهانه تظاهرات می کنند و شعارهائی علیه رهبر جمهوری اسلامی سر میدهند.
به گزارش پناهنده نیوز، اکنون سه هفته از آغاز دور جدید تظاهرات و شعار دهی مردم معترض در خیابان شهرهای مختلف ایران میگذرد. این اعتراضات خیابانی که اواخر تیر ماه ابتدا به شکل شبانه در شهرهای استان خوزستان و به بهانه کم آبی و قطع برق در جریان بود، تنها چند هفته بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اسلامی آغاز شد. انتخاباتی که با تحریم گسترده و عدم استقبال مردمی روبرو گردید. انتخابات ریاست جمهوری این دوره حتی در میان خود حامیان جمهوری اسلامی نیز سر در گمی بی سابقه ای ایجاد کرد و حاصل آن از صندوق درآوردن نام کسی بود که یکی از بدنامترین افراد حکومت جمهوری اسلامی از لحاظ نقض حقوق بشر محسوب می شود. تا کنون نیروهای نزدیک به علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی تلاش میکردند که همه کمبودها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی که مردم را تحت فشار قرار داده به گردن حسن روحانی و دولت او بگذارند. اما با پایان کار دولت روحانی مردم با شعارهای تند علیه رهبر جمهوری اسلامی و مقام ولایت فقیه به استقبال دولت ابراهیم رئیسی می روند تا نشان دهند که به خوبی فهمیده اند که ریشه مشکلاتشان کجاست و سیاستهای غلط چه شخصی باعث همه این نابسامانیها برای مردم ایران است.
در حالی که اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری اسلامی با شروع اعتصابات سراسری کارگران پیمانی نفت و گاز همراه بود، تصاویری که پنجشنبه شب ۲۴ تیرماه در شبکه های اجتماعی فارسی زبان منتشر شد حاکی از تجمعهای مختلف اعتراضی به بی آبی در شهرهای مختلف استان خوزستان از جمله در شهرهای اهواز، آبادان، ماهشهر، حمیدیه و سوسنگرد بود. در این تصاویر بیشتر تجمع مردم و گاه رویارویی آنها با ماموران امنیتی و ضدشورش دیده می شد. همچنین در برخی از این ویدیوهای کوتاه حضور نیروهای انتظامی و امنیتی دیده میشد و گاه صدای تیراندازی در شب قابل شنیدن بود. چند روز پیش از آن نیز گزارشهائی از تظاهرات خیابانی اعتراض آمیز در خرمشهر وجو داشت.
بعد از انتشار این ویدیوها استاندار خوزستان ادعا کرد که این تصاویر ساختگی و یا متعلق به حوادث سالهای قبل می باشد و در خوزستان اصلا تظاهراتی صو رت نگرفته است. عده ای از وابستگان حکومت نیز ادعا می کردند که تظاهر کنندگان جدائی طلب هستند. به دنبال این ادعاهای کلیشه ای بود که مردم بخشهای شمالی استان خوزستان نیز که اکثر آنها طوایف غیر عرب هستند وارد صحنه شدند. مردم شهرستان ایذه نیز به خیابانها آمدند تا نشان دهند که ادعای قومی بودن اعتراضات درست نیست و اعتراض علیه حکومت به یک قوم و طایفه خاص وابسته نیست و حرکتی سراسری و مردمی است که نمی توان با ادعاهای دروغین آن را سرکوب نمود. در طی همین اعتراضات بسیار گسترده مردم ایذه بود که یک نفر از معترضان به نام هادی بهمنی، کارگری نوجوان به دست نیروهای امنیتی کشته شد.
اعتراضات در شهرهای دیگر ایران
تا ۱ مرداد ۱۴۰۰ در مجموع هشت شب تظاهرات اعتراضی ضد حکومت با شعارهائی که مستقیم خواهان تغییر حکومت بودند در اغلب شهرهای استان خوزستان ادامه داشت تا اینکه دامنه اعتراضات و همبستگی با معترضان در خوزستان به الیگودرز لرستان و شاهینشهر اصفهان کشیده شد. تظاهرات مسالمت آمیز مردم خوزستان با سرکوب شدید روبرو شد و تا پایان روز هشتم دست کم هشت کشته داشت که همگی آنها جوانان شرکت کننده در اعتراضات بودند.
با وجود قطع اینترنت موبایل و کندی اینترنت در خوزستان، چند روز پس از آغاز اعتراضات خوزستان تجمعهای متعددی در مناطق دیگر ایران در همبستگی با مردم خوزستان برگزار شد. علاوه بر لرستان و اصفهان، در بوشهر نیز تظاهرات در حمایت از مردم خوزستان برگزار شد. در همه این اعتراضات خیابانی شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنه ای رساتر از بقیه شعارها بود. مردم معترض نه حسن روحانی و دولتش و نه رئیسی و یارانش را هرگز مورد خطاب شعارهای بسیار تند خود قرار ندادند. گویا مردم میخواسستند اعلام کنند که به خوبی می دانند مسئول وضعیت ناهنجار کنونی کشور کیست.
دامنه اعتراضات در هفته دوم به تبریز و کرج هم کشید. مردم تبریز در روز دهم شعارهائی به نفع معترضان خوزستانی سر دادند. با آنکه اعتراضات در تبریز کاملا مسالمتآمیز بود موتورسواران پلیس به معترضان حمله و برخی از آنان را زخمی کردند. شب دوشنبه ۴ مرداد در فردیس کرج نیز مردم معترض به خیابانها ریختند و ضمن اعلام حمایت از معترضان خوزستانی، شعارهائی علیه علی خامنه ای و ولایت فقیه سر دادند.
در ادامه، تظاهرات ضد حکومتی در خیابان جمهوری در قلب تهران با شعار علیه علی خامنه ای ادامه پیدا کرد. اعتراضات به بهارستان اصفهان هم رسید و در آنجا مردم شعار اتحاد سر دادند و بنر تبلیغاتی عکس علی خامنه ای را به آتش کشیدند. با اعلام قهرمانی مجدد پرسپولیس در لیگ برتر ایران، هواداران این تیم برای شادی به خیابانهای تهران و چند شهر دیگر آمدند و شعارهای مرگ بر دیکتاتور و رضا شاه روحت شاد سر دادند. ماموران حکومت در همه این موارد به شدت با مردم معترض درگیر شدند و به آنها حمله کردند.
در آغاز هفته سوم اعتراضات ضد حکومتی در ایران، دوباره عده ای از مردم پایتخت در مقابل مجموعه تئاتر شهر در چهارراه ولی عصر تهران گرد آمدند و فریاد اعتراض خود را بلند کردند. این تجمع برای اعلام همبستگی با مردم خوزستان بود که به خشونت کشیده شد. عده ای از شهروندان برای ابراز همبستگی با مردم خوزستان مقابل ساختمان تئاتر شهر ایستاده و دست میزدند و سرود میخواندند که در پی اقدام ماموران امنیتی برای بازداشت تجمعکنندگان، جو اطراف پارک شهر متشنج و به شلیک گاز اشکآور در خیابانهای اطراف تئاتر شهر منجر شد. تجمع کنندگان که ابتدا در حمایت از خانواده کشتهشدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ و همچنین مردم خوزستان دست میزدند و شعار میدادند و می گفتند آبان فرزند ندارد، خوزستان آب ندارد، از خوزستان تا تهران، اتحاد اتحاد، وقتی با حمله ماموران روبرو شدند شعار مرگ بر جمهوری اسلامی سر دادند.
سرکوب شدید معترضان در کوچه علی چپ!
با آنکه تظاهرات در خوزستان به کلی غیر خشونت آمیز بود و غیر از چند مورد که جواب حمله ماموران را معترضان با پرتاب سنگ دادند، نیروهای امنیتی علاوه بر شلیک تیر و کشتن و زخمی کردن مردم، معترضان خوزستانی را خانهبهخانه در خرمشهر، اهواز و سایر شهرهای خوزستان بازداشت میکنند. بنا بر گزارشات رسیده ماموران امنیتی معترضانی را که شناسائی کرده اند از روی دیوار وارد خانه آنها میشوند و افراد را با خود میبرند. از سرنوشت بازداشتشدگان خبری نیست و خانوادهها میترسند اطلاعرسانی کنند. در آبادان جوانانی که در طول شبهای اعتراض به مشکل بیآبی خوزستان شناسایی شدهاند بازداشت و بازخواست شدهاند. در شادگان، شیوخ طوایف تهدید شدهاند و جوانان بسیاری در چند روز گذشته بازداشت شدهاند. صدها نفر در شهرک چمران، مدنی و شهرستان بندر ماهشهر و شهر بندر امام خمینی طی چند روز گذشته بازداشت شدهاند که شنیده شده است تعدادی از آنها به زندان شیبان و بازداشتگاههای امنیتی در اهواز منتقل شدهاند. در همین مدت در تبریز نیز بازداشتهای وسیعی صورت گرفته است و جمعی از معترضان این شهر که در همبستگی با مردم خوزستان اقدام به برپایی تظاهرات کرده بودند بازداشت شدهاند.
در حال حاضر فضای خوزستان کاملا امنیتی است و در تهران و تبریز و اصفهان و مشهد نیروهای اطلاعاتی و سرکوبگر به حالت آماده باش کامل هستند. فضای کشور کاملا در وضعیت انفجار قرار دارد و مردم هر جا دستشان برسد و به هر بهانه ای به خیابان می آیند تا اعتراض خود را به علی خامنه ای رهبر حمهوری اسلامی بطور مستقیم و بدون تعارف اعلام نمایند و بگویند که از دست جمهوری اسلامی به تنگ آمده اند.
همزمان رهبر جمهوری اسلامی همه چیز را به گردن خارجی ها می اندازد و با بی اعتنائی به شعارهای مستقیم مردم برای سرنگونی او، خودش را به کوچه علی چپ زده است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی منتخب علی خامنه ای نیز به جای رسیدگی به مشکلات مردم، در حال پیش بردن طرحی برای محدود کردن فضای مجازی و قطع ارتباط اینترنتی مردم ایران با دنیا هستند. گوئی که همه مشکلات معیشتی و زیست محیطی و بهداشتی حاد ایرانی ها که این روزها صدایشان در آمده فقط ناشی از باز بودن نصف و نیمه اینترنت است.