پایان ناصر سینمای ایران: داش فرمون رفت، قیصر پیام داد

در تشیع جنازه ناصر ملک مطیعی، بهروز وثوقی برای نخستین بار پس از چهل سال مستقیم با مردم ایران صحبت کرد.
به گزارش پناهنده نیوز، درگذشت هنرپیشه قدیمی و محبوب سینمای ایران در سن ۸۸ سالگی فضای ابراز همدردی عمومی با هنرمندان ممنوع کار شده پیش از انقلاب اسلامی را در کشور دامن زده است. ناصر ملک مطیعی پس از استقرار جمهوری اسلامی به مدت چهل سال اجازه نیافت در صنعت سینمای ایران فعالیت کند. او که تا آخر عمر در ایران باقی ماند، تبدیل به نماد مظلومیت هنرمندان محبوب باقی مانده از زمان شاه شد.
مراسم تشیع پیکر ناصرملک مطیعی در روزیکشنبه، ۶ خرداد ۱۳۹۷ از جلوی یکی از ساختمانهای خانه سینما با حضور جمعیت بسیار زیادی به سمت بهشت زهرای تهران تشییع شد. در این مراسم پیام بهروز وثوقی دیگر اسطوره سینمای پیش از انقلاب که از طریق تلفن صحبت میکرد از بلندگوها پخش شد و هیجان زیادی بین شرکت کنندگان در مراسم ایجاد کرد.
بهروز وثوقی که در چند نقش ماندگار از جمله قیصر در کنار ناصر ملک مطیعی ایفای نقش کرده بود، در سخنان تلفنی خود گفت ناراحت است که بعد از چهل سال که صدایش در ایران شنیده میشود، باید با غم و اندوه از دست دادن “یک برادر” با مردم صحبت کند.بهروز در این پیام تلفنی گفت که ناصر ملک مطیعی که مانند خودش با ممنوعیت و محدودیت روبرو بود، سی سال بر پرده سینما محبوب دل مردم بود و چهل سال هم خارج از پرده سینما محبوب مردم ماند. بهروز وثوقی سخنان کوتاه خود را اینطور تمام کرد که ناصر و فردین ستونهای سینمای ایران خواهند ماند.
از سخنرانان دیگر این مراسم پرویز پرستوئی بود که ضمن تقدیر از هنرمندان قدیمی سینمای ایران انتقاد تندی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی به خاطر حذف برنامه ناصر ملک مطیعی از آنتن کرد. او درگذشت ناصر ملک مطیعی را به همدوره های آن مرحوم مانند پوری بنائی و سعید راد که در آن مراسم حاضر بود تسلیت گفت. مسعود کیمیائی کارگردان فیلم قیصر نیز خاطراتی از کار با ملک مطیعی را برای حاضران تعریف کرد.
جمعیت عزادار که به خشم آمده بودند با شعارهائی علیه مدیران صدا و سیمای دولتی ایران و علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی اعتراض خود را نشان دادند. تعداد نیروهای انتظامی و امنیتی در مراسم چشمگیر بود. همین مسئله خشم عزاداران را بیشتر میکرد. کار در بعضی موارد به درگیری با این مامورین هم کشید. در پایان بخشی از جمعیت عزادار معترض با شلیگ گاز اشک آور از سوی امنیتی ها مواجه و متفرق شدند.
ناصر ملک مطیعی که روز پنج خرداد ۱۳۹۷پس از تحمل یک دوره بیماری در تهران درگذشت، متولد سال ۱۳۰۹ شمسی (۱۹۳۰ میلادی) در تهران بود. او از دانشسرای تربیت معلم در رشته تربیت بدنی فارغ اتحصیل و معلم ورزش شد. بعد به تیاتر و سینما راه یافت و در دهه سی شمسی به صورت حرفه ای به پرده سینما راه یافت. در دهه چهل شمسی کم کم با یافتن تیپ جاهل کلاه مخملی توانست محبوبیت فراوانی برای خود دست و پا کند. از آن پس به مدت کمتر از دو دهه تا زمان وقوع انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ تبدیل به یکی از ستاره های شاخص سینمای فارسی شد. ملک مطیعی که در ایران ماند، پس از انقلاب جز یک مورد کوتاه هرگز موفق به گرفتن اجازه ظهور بر پرده سینما نشد.