آسیا و اقیانوسیه

درگیری تلفنی نخست وزیر استرالیا و ترامپ درباره پناهجویان محبوس جزایر

توئیتهای دونالد ترامپ با حرفهای مایکل ترنبول نخست وزیر استرالیا درباره محتوای این مکالمه تلفنی با یکدیگر تناقض دارند.

به گزارش پناهنده نیوز، در آخرین هفته های ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا، دولت استرالیا اعلام کرد که با ایالات متحده به توافقی دست یافته که به موجب آن تمامی پناهجویان محبوس در دو اردوگاه جزایر مانوس و نائورو را آمریکا به عنوان پناهنده پذیرا خواهد شد. با این شرط که دولت استرالیا دو اردوگاه مذکور را که منتقدان حقوق بشری زیادی دارد برای همیشه جمع آوری کند.

با توجه به این که مشخص بود رئیس جمهوری بعد از اوباما در آمریکا کسی خواهد بود که خودش شمشیر را از رو برای پناهندگان و پناهجویان بسته است، تحقق چنین قراردادی با تردیدهای جدی مواجه شد.

نگاهها برای این منظور به رایزنی نخست وزیر استرالیا با رئیس جمهور تازه کار و ارباب جدید کاخ سفید بود که ببینند این دو پس از آن آشکارا اعلام نمایند که برای اجرای آن توافق نامه چه می کنند. این فرصت در روز ۱۴بهمن ۱۳۹۵ دست داد تا دو رهبر با یکدیگر گفتگوی تلفنی داشته باشند.

اما به نقل از یورو نیوز، گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ با مایکل ترنبول، نخست وزیر استرالیا با ناخرسندی دو طرف به پایان رسید. به گزارش روزنامه واشنگتن پست دونالد ترامپ با عصبانیت این تماس تلفنی را قطع کرده است.

ناخرسندی آقای ترامپ از توافق میان دولت اوباما و استرالیا بر سر انتقال تعدادی از پناهجویان از استرالیا به آمریکاست. آقای ترامپ در توئیتی این توافق را «احمقانه» توصیف کرده است.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست گفتگوی تلفنی رهبران آمریکا و استرالیا که قرار بود یک ساعت به طول بیانجامد، ظرف ۲۵ دقیقه به پایان رسید و در جریان این مکالمه تلفنی ترامپ به نخست وزیر استرالیا گفت که این بدترین مکالمه تلفنی بوده است که از روز ورودش به کاخ سفید تا کنون داشته است.

نخست وزیر استرالیا بعد از این مکالمه و در سخنانی درباره این توافق دو جانبه گفت: رئیس جمهور ترامپ به من اطمینان دادند که که با افتخار به توافقی که ما با دولت اوباما داشته ایم برای اسکان پناهجویان پایبند است.

بر اساس این توافق، دولت وقت آمریکا پذیرفته بود که به ۱۲۵۰ پناهجویی که ادعای پناهجوی آنها معتبر تشخیص داده شده است و در چند کمپ خارج از استرالیا اقامت دارند، اجازه دهد به آمریکا پناهنده شوند. استرالیا با وضع قوانین سختگیرانه ای، پناهجویانی که با قایق خود را به سواحل استرالیا می رسانند به جزایری از جمله نارو و گینه نو می فرستد.

استرالیا برنامه ریزی کرده بود که پناهجویانی که با قایق به سواحل این کشور می رسند به کامبوج بفرستد و به این کشور ۵۵ میلیون دلار بپردازد اما بیشتر پناهجویان مخالف این تصمیم هستند. معامله با آمریکا یک گزینه جدید برای این پناهجویان به شمار می رود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا