دولت آلمان امسال عهدنامه دوبلین را قاطعانه تر اجرا میکند

از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۵ هزار پناهجو براساس مفاد عهدنامه دوبلین از آلمان اخراج و به کشور اولی که از آن طریق به اروپا وارد شدند برگردانده شدند.
به گزارش پناهنده نیوز، مطابق قرارداد دوبلین وقتی یک پناهجو وارد اروپا میشود، کشوری که محل ورود پناهجو است، مسئول ثبت نام و رسیدگی به پرونده او می باشد. آلمان و چند کشور اروپائی که در سال ۲۰۱۵ با هجوم پناهجویان سوری مواجه شدند برای مدتی اجرای مقررات قانون دوبلین را به طور موقت متوقف کردند. اما از سال گذشته میلادی اجرای دوباره مفاد عهدنامه دوبلین با قاطعیت بیشتری در دستور کار دولت آلمان و سایر دول اروپائی قرار گرفته است.
دولت آلمان در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ میلادی تعداد پنجهزار و ۶۰۰ پناهجو را از آلمان اخراج کرده است. این افراد بیشترشان به کشورهای آلبانی، ایتالیا و گرجستان برگردانده شده اند. چون از این کشورها به آلمان آمده بودند.
طی سال ۲۰۱۸ میلادی در مجموع ۲۴ هزار پناهجو از آلمان اخراج شدند. هرچند آمار پناهجویان اخراج شده از آلمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۲ درصد کاهش یافته، ولی مقامات آلمانی اعلام کرده اند که در سال ۲۰۱۹ دنبال اجرای قاطعانه تر مفاد عهدنامه دوبلین هستند و اخراج پناهجویانی که مشمول مقررات دابلین میشوند ادامه خواهد داشت. اگر اجرای مفاد عهدنامه دوبلین قاطعانه پیگیری شود، آلمان پناهجویانی را که از طریق ایتالیا یا دیگر کشورهای عضو اتحادیه وارد آلمان شدهاند به این کشورها باز می گرداند.
درست یک سال پیش در ژوئن ۲۰۱۸ میلادی، میان آنگلا مرکل صدر اعظم و رئیس حزب دموکرات مسیحی و هورست زهوفر وزیر کشور و رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان که ائتلاف حاکم بر آن کشور را تشکیل میدهند اختلافی بسیار جدی بر سر اخراج فوری پناهجویان رد درخواست شده به وجود آمد. وزیر کشور آلمان خواهان آن بود که در اولین قدم مفاد عهدنامه دوبلین قاطعانه اجرا شود و پناهجویانی که هویت آن ها در یک کشور دیگر اروپائی ثبت شده است، از سر مرز آلمان به همان کشور بازگردانده شوند. درخواستی که صدراعظم آلمان در نهایت برای جلوگیری از برهم خوردن ائتلاف و سقوط دولتش با آن موافقت کرد.
به نقل از صدای آلمان، اظهارات دولت آن کشور درباره اخراج پناهجویان از آلمان به صورت گزارشی بوده که انگیزه آن پاسخ دولت آلمان به حزب چپ در پارلمان این کشور است. در این گزارش درج شده است که علاوه بر سه کشور ایتالیا، آلبانی و گرجستان، ۵۰۰ تن از پناهجویان نیز به کشورهای مغرب عربی شامل الجزایر، تونس و مراکش و شمار کمتری نیز به لهستان و اسپانیا بازپس فرستاده شدند.
یک مقام حزب چپ مخالف دولت، ضمن انتقاد از آمار اخراجهای پناهجویان سه ماه نخست سال جاری گفت که بخصوص بازگرداندن پناهجویان به ایتالیا کار درستی نیست. او علت نادرستی بازگرداندن پناهجویان به ایتالیا را کاستی ها و ضعف فراوان سیستم رسیدگی به تقاضای پناهندگی در ایتالیا دانست و اضافه کرد که بسیاری از پناهجویان در ایتالیا بیسرپناه هستند و حتی به مواد دارویی یا خوراکی دسترسی ندارند.
آمارها حاکی از آن هستند که در حال حاضر ۲۵۰ هزار پناهجو در آلمان ساکن هستند که با رد تقاضای پناهندگی روبرو شده اند و باید بر اساس قانون اخراج شوند. اما امکان برگرداندن آنها به کشورشان وجود ندارد زیرا فاقد مدارک شناسایی مورد نیاز هستند.