آمریکا

افزایش پذیرش پناهنده به آمریکا، وعده بایدن در روز جهانی پناهندگان

رئیس جمهور ایالات متحده در پیامی که به مناسبت بیستم ژوئن منتشر کرد گفته است  که سقف پذيرش پناهندگان به آمریکا را به ۱۲۵ هزار نفر افزایش میدهد.

به گزارش پناهنده نیوز، ایالات متحده کشوری است که به وسیله پناهندگان و مهاجران در حدود سه قرن قبل برپا شد. از آن زمان چه وقتی که این کشور تحت اداره بریتا نیا بود و چه بعد از استقلال از بریتانیا، همواره آمریکا بزرگترین پناهگاه افرادی از نقاط مختلف جهان بوده است که به هر دلیلی از کشور و سرزمین خود رانده می شدند. در چند مقطع خاص این روند توقف و کندی کوتاه مدتی داشت. نزدیکترین این مقاطع به زمان ما دوره چهارساله ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکاست که با صدور چند دستور اجرائی به شکل بی سابقه ای روند مهاجرت و پذیرش پناهنده را به ایالات متحده کند کرد. حالا در روز ۲۰ ژوئن که از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی پناهندگان اعلام شده است و در حالی که دبیر کل آن سازمان امسال در آستانه این روز اعلام کرده که اکنون بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ معاصر آواره و پناهجو در جهان وجود دارد، جو بایدن رئیس جمهور فعلی ایالات متحده اعلام کرده است که برای جبران کاهش پذیرش پناهندگان در چهار سال دوره زمامداری رئیس جمهور قبلی آمریکا در طول چهار سال آینده هر سال ۱۲۵ هزار پناهنده را به خاک آمریکا خواهد پذیرفت.

به نقل از صدای آمریکا، رئیس جمهورى آمريكا، روز یکشنبه ۳۰ خرداد۱۴۰۰ به مناسبت روز جهانى پناهندگان در بيانيه اى گفته که قصد دارد سقف پذيرش پناهندگان به ایالات متحده را در سال آينده میلادی به ۱۲۵ هزار نفر افزايش دهد.آقای بايدن در بيانيه خود گفت در زمانى كه تعداد آوارگان جهان به بيش از ٨٢ ميليون نفر رسيده است، ايالات متحده وظيفه دارد از دسترسى پناهجويان به امکان برخورداری از یک زندگى عزتمندانه و همچنین ادامه تحصيل اطمينان حاصل كند.

این بیانیه رئیس جمهور آمریکا در حالی انتشار یافته که حاميان حقوق پناهندگان و مدافعان حقوق بشر می گويند آمريكا ممكن است نتواند به وعده خود در مورد تعداد پناهجويان پذیرفته شده به علت مشکلات و چالشهای موجود در سال جارى عمل كند. بایدن در بیانیه خود گفته که در سال جاری سقف پذيرش پناهجويان را به ۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر افزايش دادم و قصد دارم آن را براى سال آينده به ۱۲۵ هزار نفر برسانم. کارشناسان امور پناهندگی معتقدند که کند شدن روند پذیرش پناهندگان در طی چهارسال گذشته باعث شده تا امکانات سازمانی و تدارکاتی لازم برای انتقال به آمریکا و جایگزینی تعداد یکصد هزار پناهنده در سال به شدت آسیب ببیند و کاهش یابد. موضوع بیماری کرونا نیز بی شک مزید بر علت شده است. این کارشناسان میگویند که اگر مقامات آمريكا همین حالا سريع عمل نكنند نمی توانند امسال به وعده خود مبنی بر پذيرش  ۶۲ هزار و ۵۰۰ پناهنده از سراسر جهان عمل کنند

لازم به توضیح است که تا قبل از سال ۲۰۱۷ میلادی که دونالد ترامپ در آمریکا به ریاست جمهوری برسد، ایالات متحده هر سال حدود ۱۰۰ هزار پناهنده که بیشتر آنها از میان قبولشدگان دفاتر یو ان اچ سی آر (کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل) در سراسر دنیا بودند را به آمریکا منتقل میکرد. این تعداد بعد از روی کار آمدن ترامپ و در دوره چهارساله ریاست جمهوری او به حداکثر سالانه ۱۵ هزار پناهنده کاهش یافت. این موضوع موجب اخلال عمده ای در کار پذیرش پناهجویان توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در سراسر جهان از جمله ترکیه، مصر و ایران شد. طبق نظرسنجی یک سازمان مدفع حقوق پناهندگان به نام كميته نجات كه اين هفته منتشر شد، آمريكاييان نسبت به پذيرش تعداد بيشترى از پناهجويان تمايل دارند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۱طی قطعنامه ۷۶/۵۵ خود بیستم ژوئن هر سال را روز جهانی پناهندگان اعلام کرد. سازمان ملل با این اقدام در وهله نخست پنجاهمین سالگرد امضای توافقنامه مهم موسوم به “کنوانسیون ژنو” را گرامی داشت که تقریبا از سوی همه کشورهای جهان پذیرفته شده است و سندی راهنما برای فعالیت کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (UNHCR) و دولتهای عضو سازمان ملل میباشد. امسال روز جهانی پناهندگان برای بیستمین بار برگزار می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا