آسیا و اقیانوسیه

کشور کامبوج منزلگاه جدید پناهجویانی که به استرالیا پناهنده می شوند

وزیر مهاجرت استرالیا با کامبوج قراردادی امضای کرده تا پناهجویان استرالیا برای اسکان به کشور کامبوج منتقل شوند.

 به گزارش پناهنده نیوز به نقل از خبرگزاری ها، دولت استرالیا در ادامه اجرای قوانین سختگیرانه جدید خود درباره پناهجویان و مهاجرین غیرقانونی عازم این کشور، با کامبوج قراردادی امضای کرده که براساس آن از این به بعد مهاجران غیرقانونی به استرالیا، برای زندگی و اسکان به کشور کامبوج منتقل می شوند.

بر اساس این توافقنامه رسمی قرار شده که از مدتی دیگر پناهجویان عازم استرالیا که در مسیر بازداشت می شوند و پناهجویانی که وارد استرالیا می شوند پس از ورود، جمع آوری و به کامبوج منتقل شوند تا از آنجا به کمپ هایی در منطقه “بریا سیهانوک” واقع در ساحل جنوب غربی آن کشور منتقل و اسکان داده شوند.

بر طبق این قرارداد، استرالیا بابت اسکان این پناهجویان در خاک کامبوج، به دولت این کشور میلیون ها دلار پول می دهد. به گفته منابع خبری مطابق بخشی از این توافق، برای انتقال پناهجویان در مسیر استرالیاکه هم اکنون در جزیره نائورو گینه نو ساکنند، استرالیا به کامبوج مبلغ ۳۵ میلیون دلار پرداخت خواهد کرد.

کامبوج کشور کوچک و فقیری در جنوب شرق آسیاست که ۱۸۱ هزار کیلومتر مربع مساحت و ۱۳ میلیون نفر جمعیت دارد. خیل عظیمی از پناهجویان در سالهای گذشته از این کشور گریخته اند و به کشورهای مختلف دنیا از جمله استرالیا پناهنده شده اند. این کشور سالها درگیر رژیمی مستبد و خونخوار با عقاید کمونیستی به نام “خمرهای سرخ” بود که صدها هزار نفر از جمعیت خود را در دوران رهبری “پولپوت” در دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی قرن گذشته از دم تیغ گذراند.

اعتراضات حقوق بشری

این اقدام باعث شده انتقادات گسترده ای از سوی سازمانهای حقوق بشر و مدافع حقوق پناهندگان متوجه استرالیا شود. منتقدان، استرالیا را متهم می کنند که از پناهجویان حمایت کافی را انجام نمی دهد. سازمان های حقوق بشری می گویند استرالیا با انتقال پناهجویان به کشوری فقیر که امکانات لازم برای تعامل با پناهجویان را ندارد در عمل به تعهدات بین المللی خود ناکام مانده است. آنها همچنان گفته اند که وضعیت نگهداری پناهجویان در این مناطق بسیار نامناسب است و آنها با آسیب های زیادی روبه رو هستند.

شهر سیدنی بزرگترین شهر استرالیا هم روز جمعه ۴ شهریور (۲۶ سپتامبر۲۰۱۴) شاهد برگزاری تجمعات اعتراض آمیز علیه این توافقنامه بود همزمان در پایتخت کامبوج هم حدود ۱۰۰ شهرونداین کشور با تجمع در مقابل سفارت استرالیا، به توافقنامه دو کشور برای اسکان پناهجویان در کامبوج اعتراض کردند. برخی از معترضین تراکتهائی را حمل می کردند که بر روی آن نوشته شده بود “دولت های استرالیا و کامبوج؛ قاچاقچیان رسمی انسان“.
در حال حاضر پناهجویانی که به صورت غیرقانونی وارد استرالیا می شوند؛ بازداشت و پس از بررسی وضعیت آنها به ریزکشورهای جزیره ای اطراف استرالیا شامل “نائورو” و “پاپوآ گینه نو” منتقل می شوند. اما مطابق قرار داد جدید، در نهایت کمپ های استقرار پناهجویان در ناورو و جزیره مانوس نیز تخلیه و ساکنان آن به کامبوج منتقل می شوند.

وزیر مهاجرت استرالیا در این باره گفت: از پناهجویانی که در کامبوج مستقر می شوند حمایت خواهد شد تا بتوانند روی پای خود بایستند. ژنرال “سوک” مدیر اداره مهاجرت در کامبوج نیز گفته است که مهاجران به صورت موفقیت آمیزی در جامعه کامبوج ادغام خواهند شد.
این در حالی است که “سارا هانسن یونگ” رئیس حزب سبزهای استرالیا در انتقاد از این اقدام گفت: استرالیا به کامبوج مانند “سطل زباله انسان ها” نگاه می کند. منتقدان اضافه می کنند: کامبوج کشوری بسیار فقیر است و از سابقه بدی در زمینه فساد اداری مالی برخوردار می باشد. آنها می گویند که کامبوج حتی در رسیدگی به شهروندان خود هم ناکام است.

یادآور می شود که طرحهای اخیر اسکان پناهجویان به استرالیا در خارج از خاک این کشور از سال ۲۰۱۳ به مرحله اجرا در آمد و طی آن صدها پناهجو به کمپهای اداره مهاجرت استرالیا در جزایر مانوس و نائورو در گینه نو منتقل شدند. بدی شرایط این کمپها از نظر بهداشتی و امنیتی تا به حال دو قربانی از پناهجویان ایرانی به نامهای رضا براتی و حمید خزاعی گرفته است که این دومی در حال حاضر با مرگ مغزی در بیمارستانی در شهر بریسبان استرالیا بستری است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا