جزئیات جدید درباره علت وقوع مرگ مغزی یک پناهجوی ایرانی در استرالیا

حمید خزاعی هفته گذشته در اردوگاه مانوس به خاطر ابتلا به یک بیماری پوستی کمیاب و کشنده پایش قطع گردید ولی به عللی نامعلوم دچار عفونت حاد خونی شد.
به گزارش پناهنده نیوز از استرالیا، یک پناهنده بیست و چهارساله ایرانی به نام “حمید خزاعی” که از منتقل شدگان به جزیره مانوس گینه نو بود، روز سه شنبه۱۱ شهریورماه (۲ سپتامبر) پس از انتقال به خاک استرالیا در یک بیمارستان شهر “بریسبین” این کشور دچار مرگ مغزی شد. گفته می شود که مقامات این موضوع را به خانواده وی در ایران اطلاع داده اند. آنها باید تصمیم بگیرند که می خواهند حمید به دستگاه نگهدارنده وصل شود یا نه؟
به نقل از “سیدنی مورنینگ هرالد”، حمید خزاعی پس از آن که هفته گذشته در اردوگاه مانوس به خاطر ابتلا به یک بیماری پوستی کمیاب و کشنده پایش قطع شد، به عللی نامعلوم دچار عفونت حاد خونی شد. انتقال او از جزیره مانوس به داخل استرالیا چند روز طول کشید. برخی این تاخیر مرگ آور در انتقال او را به رد شدن در خواست اولیه پیمانکار تامین کننده بهداشت و درمان که برای دولت استرالیا در اردوگاه مانوس کار می کند، توسط “سرویس جهانی خدمات پزشکی و بهداشتی ” استرالیا نسبت می دهند.
سخنگوی وزیر مهاجرت استرالیا این مسئله را تکذیب کرد و به جای آن از رسانه ها خواسته تا به مسئله “خصوصی بودن اسرار پزشکی بیمار” توجه کنند. او می گوید مسئله مهم الان نگهداری پیکر او می باشد که با خانواده اش در این مورد رایزنی می شود. وی همچنین مخالفان سیاسی دولت را متهم به سوء استفاده از این مسئله کرد و آن را بسیار دردآور و غیر منصفانه خواند.
صبح چهارشنبه موریسون وزیر مهاجرت استرالیا گفت که خزاعی هنوز قانونا نمرده است. او نیز گفت به خاطر حفظ اسرار پزشکی بیمار مجاز نیست اطلاعات بیشتری در این باره بدهد.
به نقل از العربیه، این پناهجوی ایرانی یکی از اولین کسانی است که توسط دولت استرالیا به جزیره مانوس منتقل گردیده بود. بسیاری از پناهجویانی که برای زندگی در خاک استرالیا به این کشور مراجعه میکنند پس از بازداشت به این جزیره منتقل میشوند. گفته میشود این افراد در این جزیره از شرایط بسیار بدی برخوردارند و حتی فضای کافی برای زندگی ندارند.
سایت استرالیایی نیوز، به نقل از یان رینتول، سخنگوی “ائتلاف اقدام برای پناهندگان”، که یک سازمان حقوق بشری در استرالیاست، اعلام کرد که روز دوشنبه خزاعی ابتدا دچار حمله قلبی شد و روز بعد در بیمارستانی در بریسبین استرالیا مغز او از کار باز ایستاد.
رینتول گفت: “حمید قربانی شرایط غیرقابل تحمل و بی توجهی پزشکی در جزیره مانوس شده است. اردوگاه پناهجویان جزیره مانوس مکانی غیربهداشتی است که باید تعطیل شود.”
جمعی از پناهندگان در جزیره مانوس با امضای نامهای، دولت استرالیا را مسئول سلامت این پناهجوی ایرانی دانستند. آنها می گویند که خزاعی پس از قطع پایش دچار عفونت خونی شد ولی چون امکانات لازم پزشکی برای درمان او در جزیره مانوس وجود نداشت وضعش حاد شد.
به گفته سایت استرالیا نیوز، مسئولان استرالیائی اردوگاه پناهجویان فقط بعد از پیچیدگی وضعیت جسمانی خزاعی اجازه انتقال او از مانوس به بیمارستانی در خاک اصلی استرالیا را دادند و او وقتی به آنجا رسید که بسیار دیر شده بود.
بحران بهداشتی و امنیتی سابقه دار در اردوگاه مانوس
حکومت استرالیا بیش از یک سال گذشته برای مقابله با موج پناهجویانی که با قایق و از طریق اندونزی به این کشور می آیند تدابیر بسیار سختگیرانه اتخاذ کرده است. آنها می گویند چنین پناهجویانی در خاک استرالیا جا ندارند و برای این منظور به جزایری متعلق به کشور گینه نو منتقلشان می کنند. دولت استرالیا می گوید طی چند سال گذشته بیش از هزار نفر از این افراد در آبهای نزدیک استرالیا غرق شده اند. بخش عمده ای از این پناهجویان ایرانی و افغان هستند.
جزیره مانوس واقع در پاپوآ کشور گینه نو ، یکی از محلهایی است که دولت استرالیا اخیرا پناهجویان خارجی را به آن می فرستد. این جزیره هم اکنون محل زندگی بیش از ۱۳۰۰ پناهجو از کشورهای مختلف از جمله ایران است.
روز یکشنبه ۲۷ بهمن (شانزدهم فوریه ۲۰۱۴) یک درگیری خشونت آمیز در بازداشتگاه اداره مهاجرت استرالیا واقع در جزیره مانوس گینه نو بین پناهجویان و نگهبانان بوجود آمد. حاصل آن یک نفر کشته و حدود هشتاد نفر زخمی بود. قربانی حادثه مذکور یک ایرانی به نام “رضا براتی” بود.
پس از آن، روزنامه گاردین روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری طی گزارشی مستند خبر داد؛ با وجود شکایات مکرر پناهجویانی که از استرالیا به پاپوآ گینه نو فرستاده شده اند، درباره رسیدگی ناکافی پزشکی، قرار است کادر درمانی استرالیایی مستقر در بازداشتگاه پناهجویان مانوس با پزشکان و پرستاران بومی کم آموزش دیده جایگزین شوند.
در این گزارش تصریح شده بود که در میان بازداشتی های جزیره مانوس افراد مبتلا به بیماری قلبی هم هستند که درمان نمی شوند. نظافت و بهداشت عمومی که عامل موثری در سرایت بیماری در بازداشتگاه است اصلا رعایت نمی شود. در یکی از این مراکز که صدها پناهجو را در خود جای داده تنها دو ماشین لباسشویی وجود دارد که هرگز تمیز نشده اند. همچنین از کمبود شدید دارو، وسایل درمانی و کادر پزشکی در اردوگاه مذکور خبر داده بود.