استرالیا به پناهجویان دلار می پردازد تا انصراف دهند و به کشور خود برگردند

مبلغ پرداختی بستگی به ملیت افراد دارد. به ایرانی ها هفت هزار دلار برای هرنفر پیشنهاد شده است. اما برخی پناهجویان ایرانی گفته اند که از نفری پانزده هزار دلار کمتر برایشان نمی صرفد!
به گزارش پناهنده نیوز به نقل از واحد مرکزی خبر، اسکات موریسون وزیر مهاجرت استرالیا روز یکشنبه اول تیر ماه اعلام کرد این کشور هزاران دلار به پناهجویان پرداخت میکند تا آنها از درخواست پناهندگی منصرف شوند و به کشورهای خود بازگردند.
به گفته خبرگزاری آلمان از سیدنی، مبلغ پرداختی، به کشور بستگی دارد. بهطوریکه گفته میشود لبنانیها حداکثر مبلغ را که ۱۰ هزار دلار استرالیا (۹۳۳۸ دلار آمریکا) است، دریافت میکنند.ایرانیها ظاهرا هفت هزار دلار، افغانها چهار هزار دلار و پاکستانیها و سریلانکاییها مبالغ کمتری دریافت میکنند.
موریسون گفت ارائه مشوقهایی به پناهجویان برای بازگشت به کشورهای خود در ۱۰ سال گذشته، رویه معمول بوده است.وی مبالغ پیشنهادی را فاش نکرد ولی گزارش شده است دولت تونی ابوت نخست وزیر استرالیا مبالغی را که پیشتر ارائه میشد، بیش از سه برابر کرده است.
موریسون اعلام کرد: «بستهها (مبالغ) متناسب هر فردی است که تصمیم بگیرد داوطلبانه به کشور خود بازگردد».وی گفت بستههای پیشنهادی میتواند شامل اسکان یا آموزش پناهجویان به محض بازگشت آنها به کشورهای خود باشد.
موریسون خاطر نشان کرد؛ پس از آنکه پناهجویان متوجه شدند اقامت دائم در استرالیا را دریافت نخواهند کرد، تعداد افرادی که این مبالغ پیشنهادی را میپذیرند، بیش از سه برابر شده است.بنابر اعلام دولت استرالیا، از زمان انتخاب ابوت در ماه سپتامبر، ۲۸۳ پناهجو داوطلبانه به کشورهای خود بازگشتهاند.
حمایت از پناهندههای برخوردار از روادید موقت که براساس آن اجازه ندارند کار کنند، حدود ۴۵ هزار دلار استرالیا در سال هزینه دارد.
موریسون مجددا تاکید کرد: «افرادی که با قایق بهطور غیرقانونی به استرالیا آمدهاند، روادید دائم از این دولت دریافت نخواهند کرد».
روز شنبه حتی پس از آنکه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور آوارگان فاش کرد تعداد آوارگان در سراسر جهان از ۵۱ میلیون نفر فراتر رفته است، موریسون از افزایش تعداد پناهندگانی که استرالیا میپذیرد و سقف سالانه فعلی آن ۱۳ هزار و ۷۵۰ نفر است، خودداری کرد.
کریستین میلنه رهبر حزب سبزها اعلام کرد پرداخت پول به افراد به منظور بازگشت به کشور خود برای مواجه شدن با شکنجه و آزار و اذیت، شرمآور است.
وی گفت پناهجویان با دو گزینه بازداشت نامعلوم در جهنمی همچون جزیره مانوس یا گرفتن پول برای بازگشت به جهنمی دیگر مواجه هستند.
پس از انتشار شایعات در مورد میزان مبلغ مشوقهای نقدی به پناهجویان برای دادن انصراف از درخواست پناهندگی و بازگشت به کشورشان، این شوخی بین پناهجویان ایرانی در استرالیا رواج پیدا کرده که می گویند: هفت هزار تا برایشان نمی صرفد که انصراف بدهند و کمتر از پانزده هزار دلار اصلا راه ندارد!