آسیا و اقیانوسیه

پناهجوی ایرانی در بازداشتگاه مهاجرت ژاپن درگذشت

مقامات پلیس با تایید این خبر به خبرگزاری فرانسه گفتند که پناهجوی ایرانی سی و چند ساله بود و روز جمعه در هنگام خوردن غذا ناگهان مجرای تنفسی او بسته شد و قبل از رسیدن آمبولانس جان داد.

 

 

به گزارش پناهنده نیوز به نقل از صدای آلمان، پلیس ژاپن روز دوشنبه ۳۱ مارس (یازدهم فروردین نود و سه) اعلام کردند که یک پناهجوی ایرانی بازداشت‌گاه مهاجرتی “اوشیکو” در شمال شرقی توکیو روز شنبه جان خود را از دست داده است. این پناهجوی ایرانی روز جمعه به بیمارستان منتقل شده بود.

این در حالی است که مطابق گزارش برخی منابع، مقامات پلیس با تایید این خبر به خبرگزاری فرانسه گفتند که پناهجوی ایرانی سی و چند ساله بود و روز جمعه در هنگام خوردن غذا ناگهان مجرای تنفسی او بسته شد و قبل از رسیدن آمبولانس جان داد.

آژانس فرانس پرس گزارش داده که در همین مرکز، روز یکشنبه صبح پناهجوی دیگر نیز که مردی چهل و چندساله و اهل کامرون بود، در سلول خود در حالت اغما پیدا شد و او نیز یک ساعت بعد از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.
همچنین در اکتبر سال ۲۰۱۳ نیز یک پناهجوی دیگر اهل میانمار (برمه) در این بازداشت‌گاه موقت پناهجویان جان خود را از دست داد. هنوز علت مرگ این پناهجویان مشخص نیست.
شاهدان عینی گفته بودند پناهجویی که سال قبل جان خود را از دست داد، دقایق طولانی در حالت اغما روی زمین به سر می‌برد و پزشک بازداشت‌گاه به بهانه‌ی این‌که دارد ناهار می‌خورد با تاخیر طولانی بر بالین او حاضر شد.
کیمیکو تاناکا، یکی از فعالان حقوق بشر محلی به خبرگزاری فرانسه گفت که فعلا اطلاعات کمی از جزئیات واقعه در دست است. با این حال وی اضافه کرد: «شنیدیم که هم‌بندی‌های دو پناهجو که جان خود را از دست دادند بعد از ساعت خاموشی در اعتراض حاضر نشدند به سلول‌های خود برگردند.«
سخنگوی این بازداشت‌گاه به خبرگزاری فرانسه گفت که تا ساعاتی بعد از مرگ دو پناهجو “هرج‌ومرج” در فضای زندان به چشم می‌خورد و حالا وضعیت به حالت عادی بازگشته است.
دولت ژاپن چندسالی است که سیاست محدودیت ورود مهاجران و قبول پناهجو را عملی کرده است. آمار رسمی وزارت دادگستری این کشور نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۳روی هم ۳ هزار و ۲۶۰ نفر از این کشور تقاضای پناهندگی کرده‌اند که بیشتر آن‌ها اهل نپال و ترکیه و برخی کشورهای آفریقایی بوده‌اند. تنها تقاضای پناهندگی ۶ نفر طی سال گذشته در ژاپن پذیرفته شده است.

هنوز نام پناهجوی ایرانی فوت شده در ژاپن، از سوی مقامات رسمی و رسانه های آن کشور اعلام نشده است. مشخص نیست که او چه مدت را در بازداشتگاه مذکور به سر برده و از چه تاریخی در ژاپن می باشد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا