بر پرواز ام اچ سیصد و هفتاد مالزی چه گذشت؟

با اعلام ادامه پرواز هواپیما به مدت هفت ساعت، دریای جنوبی چین از محدوده جستجو خارج و دو دالان احتمالی برای پرواز هواپیما در نظر گرفته شد. دالان شمالی از مرز قزاقستان و ترکمنستان تا شمال تایلند کشیده شده بود.
به گزارش پناهنده نیوز به نقل از یورونیوز، پرواز مفقود شده در نهم مارس امسال متعلق به شرکت هوائی مالزی، هواپیمائی از نوع بوئینگ ۷۷۷ بود و ۲۳۹سرنشین با آن پرواز می کردند. با توجه به اینکه شرکت هواپیمایی مالزی سابقه خوبی در امنیت پرواز داشت، از همان ابتدا مقامات این کشور اعلام کردند بدون اطمینان کامل از اطلاعات به دست آمده، قادر به تائید آن نخواهند بود و در نشست های مطبوعاتی روزانه، عمدتا شایعات در حال افزایش تکذیب می شد.
پس از قطع ارتباط هواپیمای ام اچ ۳۷۰مالزی با برج مراقبت، ابتدا این نیروی دریایی ویتنام بود که از احتمال سقوط این هواپیما سخن گفت. کمی بعد نیروی دریای چین که شمار بالایی از مسافران هواپیما از شهروندانش بودند وارد عمل شد و کم کم عملیات جستجو ابعاد گسترده ای گرفت.
آخرین تماس رادیویی پرواز ام اچ ۳۷۰ از نقطه ای در حریم هوایی ویتنام و بر روی دریای جنوبی چین برقرار شده بود. سپس با مطرح شدن احتمال تغییر مسیر هواپیما به سمت جزایر آندامان در خلیج بنگال، منطقه جستجو تا این نقطه از اقیانوس هند نیز گسترده شد.
با مشخص شدن حضور دست کم دو مسافر با گذرنامه های مسروقه، احتمال خرابکاری یا حمله تروریستی نیز روی میز قرار گرفت. با تائید تغییر جهت هواپیما و ادامه پرواز به مدت هفت ساعت و هفت دقیقه پس از آخرین مکالمه رادیویی، معلوم شد هواپیما را فردی مجرب در خلبانی هدایت کرده است.
مقامات امنیتی مالزی تصمیم به پیش بردن موازی تحقیقات میدانی از خلبان و کمک خلبان و همچنین سایر مسافران پرواز گرفتند. خیلی زود مشخص شد دو مسافری که با گذرنامه جعلی سفر می کردند ایرانی بوده اند و اعلام شد هیچ یک تروریست نیستند.
در خانه خلبان پرواز، یک دستگاه شبیه ساز پرواز یافت شد که ظاهرا خلبان، برای ضبط ویدیوهای آموزشی از آن بهره می برده است.
هواپیماهای نیروی دریایی آمریکایی و پلیس فدرال این کشور نیز به محل رفتند تا تجربیات خود را در اختیار گروه جستجو بگذارند.
با اعلام ادامه پرواز هواپیما به مدت هفت ساعت، دریای جنوبی چین از محدوده جستجو خارج و دو دالان احتمالی برای پرواز هواپیما در نظر گرفته شد. دالان شمالی از مرز قزاقستان و ترکمنستان تا شمال تایلند کشیده شده بود. دالان جنوبی نیز از اندونزی تا اقیانوس هند را در بر می گرفت.
در چند نوبت، از رصد قطعات شناور نیز صحبت به میان آمد که آخرین بار آن توسط نیروی دریایی استرالیا اتفاق افتاد و عملیات جستجو را متمرکز کرده و شدت بخشید.
اکنون با تائید عبور هواپیما از دالان جنوبی و سقوط آن در قسمت جنوبی اقیانوس هند، گروه تجسس، جستجوی خود برای یافتن بقایای هواپیما را ادامه می دهند تا مگر با پیدا شدن جعبه سیاه، اسرار این هواپیمای گمشده بر ملا شده و از عمدی یا سهوی بودن تغییر مسیر و قطع سامانه های ردیابی اطمینان حاصل شود. اما زمان با تیم جستجو یار نیست چرا که جعبه سیاه هواپیما تنها تا روز ۷ آوریل، برابر با ۱۸ فروردین باتری خواهد داشت.