هنر و سرگرمی

در نمایشگاه کتاب لایپزیگ آلمان با محوریت پناهجویان چه گذشت؟

این بار مسئله پناهجویان و پناهندگان همچون سایر نقاط آلمان بر نمایشگاه کتاب لایپزیگ نیز سایه‌افکن شده بود. مهاجرت و همگرایی اجتماعی نیز ازموضوعات محوری این دوره از نمایشگاه بودند.

به گزارش پناهنده نیوز، نمایشگاه بین‌المللی کتاب “لایپزیگ” که با موضوع پناهجویان از روز پنجشنبه ۲۷ اسفند (۱۷ مارس ۲۰۱۶) رسما کار خود را آغاز کرد، تا روز یکشنبه ۱ فروردین ۱۳۹۵ادامه داشت. امسال در نمایشگاه کتاب لایپزیگ گریز، آوارگی و پناهجویی که در ایام اخیر از موضوعات خبرساز جهان بود‌ه‌اند، نقشی محوری داشتند. همچنین این دوره از نمایشگاه کتاب لایپزیگ به خاطر بحران پناهجویان رنگ و بویی سیاسی نیز به خود گرفته بود.

به نقل از صدای آلمان، در نمایشگاه امسال بیش از ۲۲۵۰ بنگاه انتشاراتی از ۴۲ کشور جهان حضور دارند. اکثر شرکت‌کنندگان بنگاه‌های انتشاراتی آلمانی هستد و ۴۰۰ غرفه از شمار یادشده به بنگاه‌های انتشارتی خارجی اختصاص دارند.

علاقمندان کتاب در آلمان، برخلاف نمایشگاه جهانی کتاب فرانکفورت که درهای آن تنها در دو روز پایانی به روی عموم باز است، می‌توانستند در همه روزها از نمایشگاه کتاب لایپزیگ دیدن کنند. هر سال حدود ۲۵۰ هزار نفر از نمایشگاه کتاب لایپزیگ بازدید می کنند.

در طول نمایشگاه مراسم و نشست‌های کتابخوانی متعددی برگزار شد که شماری از آنها به موضوع پناهجویان و مهاجران اختصاص داشت. همچنین در میزگردهای گوناگون نیز به موضوع پناهجوئی و پناهندگی پرداخته شد.

یکی از برنامه‌هایی که در این راستا برگزار شد، با نام پروژه “اروپا ۲۱” بود که در آن فضایی برای بحث و اندیشه و تبادل نظر درباره “جامعه‌ فردا وجود داشت. طی این برنامه بیش از ۲۰۰ روشنفکر، نویسنده و هنرمند نظرات، تجربیات و راهکارهای خود در ارتباط پناهجویی و مهاجرت را ارائه دادند و به سناریوهایی گوناگون ممکن از جامعه‌ی فردا پرداختند.

مقوله آزادی بیان و بحران پناهندگی

آزادی واژه و بیان نیز از موضوعات مهم امسال هستند.در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که شامگاه چهارشنبه ۱۶ مارس برگزار شد، روی ۱۹۰۰ صندلی چیده‌ شده در سالن اصلی برگه‌ای با شعار “در راستای واژه و آزادی” گذاشته شده بود، تا حضار آن را بالای سر خود نگه دارند.هاینریش ریتمولر، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان، این ابتکار عمل را واکنشی به خدشه‌دار شدن ارزش‌های مدنی و انسانی در این کشور دانست.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان افزود: در برابر کسانی که بدون ارائه راه‌حل فقط مطالبات سیاسی خود را بیان می‌کنند یا به تبلیغات تصویرگرایانه‌ ساده متوسل می‌شوند و صدایشان بسیار بلندتر از کسانی در جامعه است که واقعا می‌اندیشند و تأمل می‌کنند، به قطب دیگری نیاز داریم.سخنان رئیس‌اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان به ویژه از این لحاظ حائز اهمیت است که شهر لایپزیگ در ایالت زاکسن قرار دارد؛ ایالتی که در ماه‌های اخیر به خاطر حملات بیگانه‌ستیزانه و نژادپرستی خبرساز بوده است.

آزادی اندیشه و آزادی بیان از نکاتی است که اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان نیز بر آن تأکید دارد. آلکساندر اسکیپیس، مدیر اجرایی این اتحادیه روند و تحولات جهانی در این ارتباط را با نگرانی دنبال می‌کند.این اتحادیه به همراه انجمن جهانی قلم(پن اینترنشنال) و گردانندگان نمایشگاه کتاب لایپزیگ ابتکارعمل‌ها و برنامه‌هایی گوناگونی در ایام برگزاری این نمایشگاه تدارک دیده که هدف آن پشتیبانی از نویسندگان، دگراندیشان، اصحاب رسانه‌ها و کنشگران فضای مجازی است که در بند به سر می‌برند.

یاد آور می شود که تا اواسط ماه دسامبر سال گذشته میلادی یعنی تا حدود سه ماه پیش، نزدیک به ۱۸۰۰ پناهجو در سالن‌های نمایشگاه لایپزیگ اسکان داده شده بودند. در حال حاضر سالن‌هایی کوچک در محوطه‌ نمایشگاه به پناهجویان تازه‌وارد اختصاص داده شده، تا آنان آرام‌آرام به آلمان و آنچه در این کشور انتظارشان را می‌کشد، عادت کنند و آن را درک کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا