پناهجویان در پناهگاههای آلمان تحت تنش در داخل و هجوم از خارج هستند

علاوه بر تنشهای داخلی در کمپها، طی سال جاری صدها بار به کمپهای پناهجویی آلمان حمله شده است.
به گزارش پناهنده نیوز، در اولین ماههای ورود پناهجویان اهل خاورمیانه به پناهگاههای مخصوص این گروه در کشور آلمان، آنان از یک سو با تنشهای داخلی شدیدی روبرو هستند و از سوی دیگر در معرض حملاتی از خارج پناهگاهها می باشند. حالا گفته می شود بیشتر مهاجمان اینگونه حملات از مردم طبقه متوسط آلمان سرچشمه می گیرند.
بررسی پیشینه مظنونانی که در ارتباط با پروندههای حمله به اقامتگاههای پناهندگان بازداشت شدند نشان میدهد که بیشتر آنها به هیچ سازمان راست افراطیای تعلق نداشتند. تنها یکسوم آنها دارای چنین تعلقاتی بودند.
به نقل از دویچه وله، روز یک شنبه ۸ آذر (۲۹ نوامبر ۲۰۱۵) در درگیری و زد وخورد میان حدود ۲۰ پناهجوی ساکن در اقامتگاه ایتسهو در جنوب غربی ایالت شلسویگ ـ هولشتاین آلمان ۹ نفر دستگیر شدند. در دو درگیری مشابه در اقامتگاه پناهجویان در برلین نیز تعدادی مجروح و دستگیر شدند.
سرویس امنیتی اقامتگاه فوق که محل اقامت حدود هزار نفر پناهجو می باشد، کمی پیش از نیمهشب پلیس را مطلع کرد. این حادثه پنج مجروح بر جای گذاشت که به گفته پلیس، چهار نفر از آنان به بیمارستان منتقل شدند.تا کنون علت این درگیری روشن نشده است. حدود ۵۰ مأمور پلیس عازم محل شدند که بعد از برقراری آرامش برای جلوگیری از درگیریهای بعدی تعدادی از آنان همچنان در محل باقی ماندند.
همان روز یکشنبه در برلین، در “تمپلهوف” فرودگاه سابق این شهر که اینک به اقامتگاه موقت پناهجویان تبدیل شده زد و خورد وسیعی رخ داد که در پی آن دو تن از نگهبانان مجروح و ۱۴ تن از پناهجویان دستگیر شدند. همچنین در شامگاه روز قبل از آن نیز زد و خورد گستردهای در اقامتگاه پناهجویان در “اشپانداوی” برلین رخ داد. این درگیری نیز تعداد زیادی مجروح بر جا گذاشت.
علاوه بر تنشهای داخلی، در سال جاری صدها بار به کمپهای پناهجویی آلمان حمله شده است. تحقیقات سه رسانه آلمانی نشان میدهد که برافروختن فضایی نژادپرستانه چگونه به خشونت میانجامد و انسانهای بدون سوء پیشینه را به عاملان خشونت تبدیل میکند.
بنا بر دادههای اداره فدرال جنایی آلمان، در سال ۲۰۱۵ بیش از ۷۰۰ بار به اقامتگاههای پناهجویان آلمان حمله شد که در چند مورد آتشافروزی را نیز شامل میشد. در سال گذشته ۱۷۷ مورد حمله از این دست گزارش شده است.
اداره فدرال جنایی آلمان نیز تصویری در این زمینه به دست داده که نه تنها ابعاد قضیه را روشن میسازد بلکه نشان میدهد کسانی که مرتکب اعمال مجرمانه نژادپرستانه میشوند هرگز پیش از این به عنوان راستگرای افراطی شناخته نشده بودند.بسیاری از بازرسان از وجود فضایی خارجیستیزانه در جامعه سخن میگویند که توسط چند گروه در اینترنت دامن زده میشود و به حملاتی اینچنین میانجامد.