وضعیت پناهجویان در جمهوری چک و اعتصاب غذای دهها پناهجوی ایرانی

دهها پناهجو در جمهوری چک دست به اعتصاب غذا زده اند که بیشتر آنها پناهجویان ایرانی می باشند.
به گزارش پناهنده نیوز، با بسته شدن مرزهای اتحادیه اروپا بر روی پناهجویان خاورمیانه بعد از هجوم سیل انسانی پایان تابستان سال جاری، اکنون تعداد زیادی از این پناهجویان در کشور مجارستان در شرایط نامطلوبی در پناهگاههائی با امکانات کم به سر می برند. در میان این پناهجویان تعداد قابل توجهی از ایرانیان پناهجو نیز وجود دارد که همچنان با امید باز شدن دوباره مرزها به سوی اروپای غربی این پناهگاهها را ترک نکرده اند. اما از شرایط آنجا ناراضی هستند و از مسائلی بیم دارند تا آنجا که دست به اعتصاب غذا زده اند.
به نقل رادیو آلمان، از هفته گذشته دهها پناهجو در اقامتگاهی در جمهوری چک دست به اعتصاب غذا زدهاند. به گفتهی وزیر کشور جمهوری چک، این پناهجویان بیم آن را دارند که بازپس فرستاده شوند. اکثر اعتصابکنندگان ایرانی هستند.بنا بر این منبع، در اردوگاه “دراهونیتسه” واقع در جمهوری چک که تعداد ۱۴۴ پناهجو را در خود جای داده، بیش از ۴۰ پناهجو دست به اعتصاب غذا زدهاند. گفته میشود که اکثر اعتصابکنندگان ایرانی هستند.
اردوگاه دراهونیک که در اصل یک زندان متروکه است در ۹۰ کیلومتری غرب پراگ و در ۶۰ کیلومتری شهر معروف “کارلووی واری” قرار دارد. پناهجویان ساکن این اردوگاه تا قبل از این در “بلاجزوا” نگهداری می شدند. ولی به علت شرایط بسیار بد آنجا به دراهونیک منتقل گردیدند.
به گفته پرس تی وی شبکه انگلیسی زبان سیمای جمهوری اسلامی، تعداد این پناهجویان اعتصاب کننده ۶۰ نفر می باشند که در اعتراض به افزايش مدت بازداشت اعتصاب غذا کرده اند و گفتند اين اعتصاب به علت شرايط موجود نيست بلکه نمی دانند چرا مدت بازداشتشان افزايش يافته است .مقامات جمهوری چک گفته اند اگر پناهجويان به کشورهای متبوع خود بازنگردند بيش از نود روز در بازداشت به سر خواهند برد .
میلان خووانچ، وزیر کشور جمهوری چک، در گفتوگویی رادیویی تصریح کرد که پناهجویان مزبور بیم آن دارند که آنان هم بازپس فرستاده شوند و از این رو دست به اعتصاب غذا زدهاند. او به این ترتیب گزارشهای فعالان کمک به پناهجویان را تأیید کرده که گفته بودند، گروهی پرشمار از پناهجویان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا بازگردانده خواهند شد که نام آنها نخست در آنجا به ثبت رسیده بوده است.
پناهجویانی که دست به اعتصاب غذا زدهاند، بیانیهای در راستای اقدام خود منتشر کردهاند که در آن آماده است: ما برای رهایی از خطر مرگ از کشور خود گریختهایم و حاضر نیستیم به آنجا برگردیم.
روبرت پلیکان، پیشتر وزیر دادگستری جمهوری چک که از این اقامتگاه بازدید کرده بود، از وضعیت حاکم بر آنجا ابراز رضایت کرده و گفته بود: میتوان دید که ما سعی خود را کردهایم تا جای ممکن شرایط و موقعیت مطلوبی برای ساکنان این اقامتگاه به وجود آوریم.
از ابتدای سال ۲۰۱۵ تا کنون بیش از هفتصد هزار پناهجو از طریق دریای مدیترانه وارد خاک اروپا شده اند. در حال حاضر تعداد ۷۲۰۱ پناهجو از ماه اکتبر در جمهوری چک به سر می برند و نتوانسته اند خود را به اتریش یا آلمان برسانند. به نظر می رسد که بیشتر این افراد در صدد هستند تا در صورت امکان خروج از جمهوری چک به آلمان پناه ببرند.