هنر و سرگرمی

پناهجویان با پرچم پنج حلقه المپیک میتوانند در مسابقات ریو شرکت کنند

دبیر کمیته المپیک: این اقدام “نماد امید برای تمامی پناهجویان در جهان” است و از آن گذشته سبب خواهد شد که دنیا از این بحران بیشتر آگاه شود.

به گزارش پناهنده نیوز، صدها ورزشکار سطح بالا از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا جزو پناهجویانی هستند که اکنون با رنج و مشقت فراوان خود را به اروپا و یا سایر نقاط امن در جهان رسانده اند. این افراد تا کنون امیدی نداشتند که بتوانند در دوره پیش روی بازیهای المپیک در شهر ریوی برزیل که تابستان سال آینده برگزار می شود شرکت کنند.

اما حالا صداهائی از درون کمیته بین المللی المپیک یعنی برگزار کننده رقابتهای ورزشی جهانی موسوم به المپیک شنیده می شود که نهالهای امید را دل پناهجویان ورزشکار می کارد. این افراد که به علت نامشخص بودن وضعیت قانونیشان هنوز اتباع هیچ کشوری محسوب نمی شوند و به همین دلیل قادر به شرکت در بازیهای المپیک ریو در تابستان ۲۰۱۶ میلادی نبودند حالا می توانند به این موضوع امیدوار باشند و تمرینات خود را از سر بگیرند.

به نقل از صدای آلمان، کمیته ‌بین‌المللی المپیک به موج عظیم پناهجویان در اروپا واکنش نشان داده و برنامه‌ای برای پشتیبانی از پناهجویان و آوارگانی تدارک دیده که ورزشکار حرفه‌ای هستند.“توماس باخ”رئیس کمیته ‌بین‌المللی المپیک، دراین راستا اعلام کرد، پناهجویان و پناهندگانی که از لحاظ تابعیت تحت پوشش هیچ کشوری نیستند، می‌توانند زیر پرچم این کمیته در مسابقات المپیک ۲۰۱۶ در ریو دو ژانیرو شرکت کنند.

باخ روز ۵ آبان (۲۷ اکتبر) در نیویورک گفته بود که این اقدام “نماد امید برای تمامی پناهجویان در جهان” است و از آن گذشته سبب خواهد شد که دنیا از این بحران بیشتر آگاه شود.به گفته‌ی باخ، کمیته بین‌المللی المپیک از تمامی پناهجویانی که ورزشکار حرفه‌ای هستند، به تیمی ملی تعلق ندارند و دارای سرود و پرچمی نیستند که زیرا آن رژه بروند، دعوت می‌کند که زیر پرچم المپیک و با سرود المپیک در مسابقات حضور یابند.او افزود: قدم این ورزشکاران به مسابقات المپیک ریو گرامی است و آن‌ها می‌توانند در کنار حدود ۱۱ هزار ورزشکار دیگر از ۲۰۶ کشور جهان در دهکده‌ی المپیک به سر ببرند.

رئیس کمیته‌ بین‌المللی المپیک همچنین گفت که ارزش‌هایی چون رواداری، همبستگی و صلح به روح المپیک غنا می‌بخشند. او افزود: ورزش همواره پل می‌سازد و نه دیوار.

این نخستین گام کمیته‌ بین‌المللی المپیک در حمایت از پناهجویان نیست. در ماه سپتامبر امسال نیز این نهاد جهانی بودجه‌ای بالغ بر ۲ میلیون دلار برای کمک به برنامه‌ها و پروژه‌های مربوط به پناهجویان و پناهندگان اختصاص داده بود. رئیس کمیته بین‌المللی المپیک تأکید کرد که در مسابقات المپیک “تمامی انسان‌ها سوای نژاد، جنسیت، جایگاه اجتماعی، پیشینه فرهنگی و باورهای دینی و اعتقادات مذهبی‌شان برابر هستند“. توماس باخ این سخنان را در راستای قطعنامه جدیدی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک بیان داشت.

این مجمع با صدور قطعنامه‌ای تمامی کشورهای جهان را فرا خواند تا در روزهای برگزاری مسابقات المپیک در سال ۲۰۱۶ دست از جنگ و خونریزی بکشند و آتش‌بس را رعایت کنند. قطعنامه‌ی مزبور با ۱۸۰ رأی مثبت ۱۹۳ کشور عضو روبرو شد. دوره‌ی آتی مسابقات تابستانی المپیک در روزهای ۵ تا ۲۱ اوت سال ۲۰۱۶ در ریو دو ژانیرو در برزیل برگزار می‌شود.

تصمیم کمیته جهانی المپیک پیرامون حضور ورزشکاران پناهنده با پرچم المپیک در المپیک ۲۰۱۶ ریو، بازتاب گسترده‌ای در میان ورزشکاران شامل این موضوع داشته است. وحید سرلک، جودوکار پناهنده در آلمان از چشم‌اندار حضور در المپیک گفته است و یک عضو سابق تیم ملی قایقرانی ایران نیز که اخیرا در آلمان درخواست پناهندگی کرده در صورت آمادگی لازم می تواند امید به شرکت در المپیک ریو داشته باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا