نادیده گرفتن ارتباط دو پدیده پناهندگی و افراط گرائی اسلامی در اروپا

اکثر جوانانی که جذب گروههای افراط گرای اسلامی می باشند پدر و مادر شان پناهجو و پناهنده بوده اند.
پناهنده نیوز – رشد افراط گرائی اسلامی در اروپا که اکنون به نقطه حادی رسیده، بی تردید با مسئله پناهندگان و پناهجویان در آن قاره گره خورده است. به نظر می رسد سیاست دولتهای اروپائی در مورد تطابق دادن “انتگراسیون” تازه واردها از مناطق مسلمان نشین جهان کارآئی لازم را نداشته است. اما دولتهای بزرگ اروپا همچنان کم و بیش دنباله روی همان سیاستهای نه چندان موفق قبلی هستند.
بحثهائی که در داخل اروپا و در رسانه های قاره سبز در جریان است به طرز مشخصی خود را از برخورد با پدیده پناهجوئی و پناهندگی دور می کنند و سعی می کنند تا حد امکان آن را نادیده بگیرند.
درست است که امروزه بیشتر مشکل مربوط به جوامع مسلمان اروپا است. اما نباید از یاد ببریم که اکثر جوانانی که جذب گروههای افراط گرای اسلامی می باشند پدر و مادر شان پناهجو و پناهنده بوده اند.
به نقل از یورو نیوز، حالا دولت فرانسه برنامه ای یازده بخشی برای تقویت آگاهی نسبت به ارزشهای جمهوری اعلام کرده است. این برنامه شامل ایجاد حساسیت در معلمان نسبت به علل افراط گرایی و برقرار کردن ارتباط با دانش آموزان و هم چنین والدین است.
اما آیا این روشها فایده خواهد داشت؟ مدارس تا چه حد می توانند برنامه های درسی خود را با مبارزه علیه افراط گرایی از یک سو، و ترغیب و تشویق دانش آموزان به ادغام در جامعه و ورود به بازار کار از سوی دیگر، سازگار کنند؟ چگونه می توان مانع از این شد که جوانان اروپایی در اروپا یا خارج از مرزهای اروپا در دام گروههای جهادی خشن بیفتند؟
برای یافتن پاسخ این پرسشها یورو نیوز در برنامه ” ۲۵ثانیه” با کلود مورائِس، نماینده سوسیالیست بریتانیا در پارلمان اروپا و رییس کمیته پارلمان در آزادیها مدنی، عدالت و وزارت، سونیا رِینِس -جیوانیدِس، مدیر شاخه بروکسل سازمان غیر دولتی «جستجو برای زمینه های مشترک و حل تعارضات» و بلاری لشی، وبلاگ نویس که در مورد جوانان مطلب می نویسد، گفتگو کرده است.
مجری برنامه در مقدمه ورودی خود به بحث می گوید: دو مرد مسلحی که در حملات اخیر پاریس نقش داشتند، در زندان جذب افراط گرایی شده بودند. از این رو، سیاستهای جدیدی در نظر است تا زندانها به مکان تربیت تروریست تبدیل نشوند. دلایل بروز این افراط گرایی ها در ترکیبی از شبکه های اجتماعی، واعظان افراط گرای مسلمان، مجرمان با سابقه و اصلاح ناپذیر جستجو می شود. از سوی دیگر جامعه شناسان معتقدند دلایل را نمی توان تنها در مذهب جست. بلکه حس انزوا و جدایی از جامعه هم منجر به چنین رفتاهاریی می شود.
کارشناسان شرکت کننده در این بحث نیز با بیان جملاتی درست اما بسیار کلی و عمومی همان دیدگاههای همیشگی و متداول رسمی را بیان می کنند. این در حالی است که به قول خودشان گروههای تروریستی اسلامی با جذب جوانان و هدایت آنها به سوی سوریه عملا در میدان هستند و شکار را صید کرده اند. دیدن ویدیوی ترجمه فارسی این برنامه را در زیر تماشا کنید.
{youtube}_MbOjfjoeOE{/youtube}