آمریکا

جوامع مهاجرین در آمریکا و نقش فعالتر برای ایرانیان مقیم ایالات متحده

اندرو اوبراین معتقد است مهاجرانی که از خاورمیانه  به آمریکا می‌آیند در سیاست و تجارت بسیار فعال هستند.

به گزارش پناهنده نیوز “اندرو اوبراین” رئیس بخش همکاری‌های جهانی وزارت خارجۀ ایالات متحده، در مصاحبه ای با مدیر بخش فارسی صدای آمریکا به موضوع مهاجرت به ایالات متحده و مسائل مربوط به مهاجران ایرانی پرداخت. او که نماینده ویژه وزیر امورخارجه نیز می باشد خواستار این شد که ایرانی تبارهای مقیم آن کشور نقش فعال تری در آمریکا ایفا نمایند.

نماینده ویژه جان کری وزیر خارجۀ ایالات متحده در بخش همکاری‌های جهانی وزارت خارجه در این مصاحبه اختصاصی تاکید کرد که نظرات و گفته‌های گروه‌های مهاجر، برای سیاست خارجی ایالات متحده مهم است و به دنبال آن هستیم همه مهاجران در آمریکا و همچنین در وطن اصلی خود نقش فعال‌تری ایفا کنند.

او در جواب سوالی که از اولویت‌ برنامه‌های امسال او و نتایج آنها در بخش همکاریهای جهانی می پرسید گفت: ما امسال در دفتر همکاری‌های جهانی وزارت خارجه، اهداف مختلفی را برای جوامع مهاجر دنبال کردیم. سال‌های گذشته صرفاً یک همایش یک روز و نیمه در وزارت خارجه برگزار می‌شد؛ اما از حدود یک سال و نیمی که من مدیریت دفتر همکاری‌ها را بر عهده گرفتم، احساس کردم که پیام ما به همه نمی‌رسد. برای اجرای این تصمیم، ما دانشگاه‌ها و برخی از سازمان‌های بزرگ مانند شورای شهرداران آمریکا و سازمان بین‌المللی شهرهای خواهرخوانده را برای همکاری دعوت کردیم. همچنین بکار گرفتن این گروه‌ها را در سطح شهرهای آمریکا، یعنی در مکان‌های زندگی آنها، به عنوان هدف اول خود پیگیری کردیم. هدف دومی که به دنبال آن بودیم این بود که همه این گروه‌های مهاجر در اجتماع خود در آمریکا و همچنین در وطن اصلی خودشان نقش فعال‌تری را ایفا کنند.

در جواب این سوال که چه داده‌هایی درباره این گروههای مهاجر در دست دارید؟ آیا داده‌های تحلیلی‌تر، که مثلا کدام گروه فعال‌تر یا کدام گروه منفعل‌تر هستند و یا این که مثلا به چه میزان جلای وطن این گروه‌های مهاجر در آمریکا مؤثر بوده و چه نقشی ایفا می‌کنند را هم دارید؟ اوبراین گفت: آمارها همواره در حال تغییرهستند. مؤسسه سیاست گذاری امور مهاجرت به شما آماری ارائه می‌کند، اما آن آمار هم، همواره در حال تغییر است، زیرا مهاجران گروه‌های پویایی هستند.مثلا تعداد زیادی از مهاجران در شهر مینیاپولیس زندگی می‌کنند، یا ایرانی‌ها در شهرهای سواحل شرقی و غربی تمرکز بیشتری دارند، که عمدتا پیوندهای آکادمیک و بازرگانی با یکدیگر و نیز با وطن خود دارند. دلایل جمع شدن گروه‌های خاص در شهرهای خاص دقیقاً روشن نیست، اما خوب، تعدادی از آنها سر رسیدند و اعضای خانواده‌شان و بقیه هم به آنها پیوستند. وارد صنف، سیاست و اجتماعی خاص می‌شوند و به این ترتیب گروه خودشان را تشکیل می‌دهند.

نماینده وزیر امور خارجه آمریکا درباره انگیزه های مهاجران برای انتخاب آمریکا که سیاسی و اقتصادی یا تحصیلاتی و فرهنگی است گفت: به نظر من همه مواردی که شما به آن اشاره کردید را می‌توان به عنوان دلایل ورود جلای وطن‌کردگان به آمریکا دانست. ضمن این که تعدای هم هستند که پناهنده شده‌اند. اما من فرصت‌های اقتصادی و تحصیلات را به عنوان انگیزه اصلی می‌دانم.

اوبراین درباره اینکه مهاجران از خاورمیانه چه رتبه‌ای در میان این گروههای مهاجر به آمریکا دارند اظهار داشت: مهاجرانی که از خاورمیانه می‌آیند در سیاست و تجارت بسیار فعال هستند. من اهل بوستون هستم و پرجنب و جوش بودن اهالی این منطقه را در بوستون به خوبی به یاد دارم؛ تأثیر آنها با رشد دانشگاه‌ها و مراکز درمانی نیز افزایش یافته است. حضور گروه مهاجران خاورمیانه‌ای در مناطق شرقی و غربی ایالات متحده مشهود است، اما هر چه به شهرهای مناطق میانی آمریکا قدم می‌گذاریم، از تعداد آنها کاسته می‌شود.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا