بررسی اعتراضات دامنه دار ایران در نشست وزرای خارجه گروه هفت

وزرای خارجه گروه هفت کشور صنعتی جهان سرکوب معترضین در ایران توسط جمهوری اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش پناهنده نیوز، وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان که در واقع هفت قدرت اقتصادی دنیای آزاد میباشند و به گروه هفت مشهور هستند، برای اجلاس دو روزه ای در شهر مونستر آلمان گرد آمدند. دستور جلسه این نشست دو روزه در آلمان سه محور اصلی داشت. اول جنگ روسیه و اوکراین، دوم بررسی نفوذ اقتصادی چین و پیامدهای آن در جهان و سومین موضوع اصلی مورد بحث ارشد ترین دیپلماتهای گروه هفت سرکوب خشن اعتراضات در ایران و نقض حقوق انسانی مردم ایران توسط جمهوری اسلامی بود. البته موضوعات فرعی دیگری نظیر برنامه اتمی و همکاریهای نظامی جمهوری اسلامی با روسیه و همچنین وضعیت اقلیمی جهان نیز به عنوان مسائل جنبی در حاشیه موضوعات اصلی برای بحث در نظر گرفته شده بود.
این جلسه در روز پنجشنبه ۱۲ آبان (سوم نوامبر ۲۰۲۲) درحالی آغاز شد که پیش از آن جلسه غیر رسمی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی نقض حقوق بشر و سرکوب خشونتبار معترضان در ایران به پیشنهاد آمریکا و آلبانی برگزار شده بود. در آن جلسه شیرین عبادی و نازنین بنیادی که به عنوان سخنران مهمان دعوت شده بودند خواستار ایجاد ساز و کار بین المللی برای بررسی جنایتهای جمهوری اسلامی و طرد دیپلماتهای ارشد جمهوری اسلامی از کشورهای آزاد جهان شدند.
مطابق اخبار رسانه های آلمان، در بیانیه پایانی اجلاس دو روزه، سرکوب خشن اعتراضات مردم ایران از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، به شدت محکوم خواهد شد و از جمهوری اسلامی خواسته خواهد شد همه اتباع غربی که در ایران زندانی هستند، آزاد شوند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، وزیران امور خارجه هفت قدرت اقتصادی جهان شامل آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، ایتالیا، آلمان و ژاپن در نشست خود موضوع روابط با جمهوری اسلامی را به بحث و بررسی گذاشتند. وزیر امور خارجه فرانسه، از احتمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی در رابطه با کمکهای تسلیحاتی به روسیه سخن گفت و آنالنا بربوک وزیر امور خارجه آلمان، در نشست گفت که جمهوری اسلامی، هفتههاست در حال استفاده از خشونت وحشیانه علیه شهروندان خود می باشد.
گروه هفت در اواسط دهه هفتاد میلادی در قرن گذشته شکل گرفت و حدود نیم قرن از عمر آن میگذرد. اعضای آن اقتصادهای برتر جهان هستند و اکنون خود را به گفته اولاف شولتس صدراعظم آلمان، دموکراسیهای قدرتمند اقتصادی میخوانند. این کشورها خود را جمعی متکی بر ارزشهای لیبرالی میدانند که به آزادی و حقوق بشر، حاکمیت قانون و دموکراسی، و رفاه و توسعه پایدار متعهد هستند.
یک روز پیش از جلسه وزرای خارجه گروه هفت، فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا اعلام کردند که ارسال پهپاد از جمهوری اسلامی به روسیه برای کشتار مردم اوکراین میتواند نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل باشد که در حمایت از برجام صادر شده است.
این چهار کشور همان کشورهائی هستند که سران آنها در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی (۱۴ تا ۱۷ دی ۱۳۵۷) در جزیره گوادلوپ برای بررسی وضعیت ایران دور هم جمع شدند و تصمیم به عدم حمایت از رژیم شاهنشاهی در ایران گرفتند. بسیاری از مردم ایران هنوز تصمیمات کنفرانس گوادلوپ را مهمترین امتیازی می دانند که دنیای غرب به خمینی و اطرافیان او برای براندازی شاه و استقرار جمهوری اسلامی در ایران داد.