چه کشورهائی برای جذب گردشگران به آنها واکسن کرونا می زنند؟

در حال حاضر شش کشور به شکل رسمی برنامه هائی برای واکسیناسیون گردشگران علیه کرونا ارائه داده اند و در برخی کشورها نیز به شکل غیر رسمی توریستها را علیه کوید نوزده واکسینه می کنند.
به گزارش پناهنده نیوز، مرگ حدود یک میلیون نفر از مردم جهان در اثر همه گیری ویروس کووید۱۹ باعث شده تا ترس عجیبی از بیماری کرونا در دل همه مردم جهان بوجود آید. فعلا تنها امید انسانهای ساکن کره زمین به واکسنی است که علیه این بیماری مردم را تا حد قابل توجهی مصون میکند. کارخانجات دارو سازی ابتدا در آمریکا و اروپا و کمی بعد در چین، موفق شدند که یک سال و اندی پس از آغاز همه گیری واکسنهایی بسازند که برای مصرف اضطراری از سازمان بهداشت جهانی مجوز استفاده بگیرند. تقریبا از دسامبر سال گذشته میلادی مایه کوبی علیه بیماری کرونا ابتدا در بریتانیا و سپس در ایالات متحده شروع شد. اندکی بعد چین و با تاخیری سه ماهه زدن واکسن علیه کووید۱۹ در اروپا هم آغاز گردبد. اما همه میدانستند تا کم و بیش همه مردم جهان از این واکسن بهره مند نشوند نمیتوان به غلبه بر ویروس کشنده ای که از شهر ووهان چین به همه دنیا سفر کرد امیدی داشت. از این رو در غالب برنامه های جهانی برای توزیع همگانی واکسن و چندین برنامه خیریه به کشورهای دیگر جهان نیز واکسن ارسال شد. برخی کشورهائی که صنعت توریسم در آنها نقش قابل توجهی در اقتصادشان بازی میکند تلاش کردند تا از واکسن کرونا به عنوان ابزاری برای بازیافت گردشگرانی که به خاطر همه گیری بیماری از دست داده اند استفاده کنند. این کشورها تلاش می کنند با این روش صنعت گردشگری خود را که از همه گیری جهانی آسیب دیده نجات دهند.
به نقل از یورو نیوز، حدود یک میلیارد نفر در جهان تاکنون علیه بیماری کووید-۱۹ واکسینه شدهاند اما بیشتر این افراد در اروپا، بریتانیا، آمریکا و چین هستند. برنامه واکسیناسیون علیه بیماری کرونا در برخی کشورهای دیگر جهان نظیر اسرائیل و امارات متحده عربی هم به خوبی پیشرفت داشته است. ولی کشورهائی هم هستند که در آنها برنامه های دولتی برای تزریق واکسن به کندی پیش میرود و مردم این کشورها مجبورند برای دستیابی زودتر به واکسن ایمن کننده به فراسوی مرزهای کشور خود سفر کنند. شش کشور جهان از این نیاز استفاده کرده اند و ابتکاراتی در این زمینه زده اند. از جمله این ابتکارات تزریق واکسن به گردشگرانی است که از کشور آنها بازدید می کنند. شش کشوری که در حال حاضر به شکل رسمی طرح واکسن زدن برای توریستها را دارند عبارتند از:
ایالات متحده آمریکا
برخی از شهرهای ایالات متحده آمریکا این فرصت را به گردشگران میدهند که با استفاده از تزریق واکسن تک دُزی جانسوناندجانسون بدون وقت قبلی واکسینه شوند. شهر نیویورک یکی از این مکانها است که از ماه مه تاکنون دُزهایی را از طریق مراکز واکسیناسیون در مکانهای دیدنی شهر ارائه میکند.
ایالت آلاسکا نیز از این روند پیروی کرده است. هید هیدبرگ، مدیر بهداشت عمومی این ایالت تایید کرده است که گردشگران میتوانند به هنگام ورود به فرودگاههای سراسر ایالت، دُز واکسن فایزر یا مدرنا را دریافت کنند.ایالتهای آریزونا، فلوریدا، لوئیزیانا و تگزاس هم با استفاده از مازاد ذخایر واکسن خود اقدام به واکسینه کردن گردشگران میکنند.
امارات عربی متحده
در شهر ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی گردشگران از ماه ژوئن تاکنون توانسته اند دُز اول یکی از واکسنهای فایزر یا سینوفارم را دریافت کنند.رزرو وقت واکسن در ابوظبی بر اساس اپلیکیشن کووید-۱۹ این کشور با وارد کردن اطلاعات گذرنامه که وضعیت ویزای مسافر را تایید میکند انجام میشود. البته کشور امارات در نظر دارد غیر از ابوظبی، این شرایط را برای شهر توریستی دبی نیز فراهم کند.
مطابق مقررات ارائه شده از سوی سازمان گردشگری ابوظبی، تزریق واکسن رایگان فقط برای مسافرانی است که دارای ویزای یک ماهه باشند و حداقل سی روز قصد اقامت در آنجا را داشته باشند. این مدت برای فاصله بین دو وز واکسن کرونا حداقل زمان ممکن است.
ارمنستان
ارمنستان با بیاشتیاقی شهروندانش در تزریق واکسن کرونا مواجه شده است.به همین دلیل مقامات این کشور کم جمعیت آسیای میانه در ماههای اخیر تصمیم به تزریق رایگان واکسن به گردشگران گرفته است. این کشور واکسنهای آسترازنکا، سینوواک و اسپوتنیک را در اختیار دارد اما به گردشگران واکسن آسترازنکا را تزریق میکند. این موضوع باعث شد تا ایرانیهای بسیاری که از روند کند واکسیناسیون در کشور شاکی هستند راهی این کشور همسایه شوند.
با هجوم مسافران ایرانی از طریق زمینی برای تزریق واکسن رایگان در ارمنستان، مقامات این کشور تغییراتی در قوانین واکسیناسیون ارمنستان برای خارجیها دادند. به طوری که هفته گذشته سفیر ارمنستان در تهران گفت که از ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۰ فقط گردشگرانی میتوانند در ارمنستان واکسن کرونا تزریق کنند که بیش از ۱۰ روز در آنجا اقامت داشته باشند. یعنی در مجموع برای تزریق دو دوز واکسن کرونا باید یک گردشگر دوبار به ارمنستان سفر کند و هر نوبت حداقل ۱۰ روز در آنجا بماند.
مالدیو
مقامات کشور مالدیو وعده داده اند که پس از آنکه واکسیناسیون ساکنان این جزیره کامل شد، آنها طرح بازدید، واکسیناسیون، تعطیلات را به گردشگرانی که هنوز واکسن تزریق نکردهاند ارائه خواهند داد.مالدیو معمولا یک مکان گردشگری برای استراحت میلیونها بازدیدکننده ثروتمند در طول سال است و در نظر دارد بیش از ۴۰۰ هزار گردشگر را در سال جاری جذب کند.
مالدیو تا کنون تقریبا کمتر از نیمی از جمعیت بزرگسال خود را واکسینه کرده است. بنابراین برنامه دارد برای گرمترین فصل خود در مارس و آوریل سال آینده با وعده واکسن کرونا پذیرای گردشگران بسیاری بشود.
اندونزی
گردشگران بسیاری هرسال به جزیره بالی در کشور اندونزی سفر می کنند و این جزیره تفریحی همیشه برای گردشگران جذابیت خاصی دارد. اما بالی نیز از بیماری کرونا آسیب فراوانی دید. مقامات گردشگری این جزیره می گویند که بالی به زودی بستههای تعطیلاتی خود را برای توریستها ارائه میدهد که تزریق دُزهای واکسن در محل اقامت گردشگران در این بسته ها جای دارد. قرار است به گردشگران در این طرحها، واکسنها آسترازنکا و سینوفارم تزریق شود که قیمت آن در بسته تعطیلاتی آنها لحاظ میشود.
البته اندونزی هم اکنون با افزایش بسیار زیاد موارد ابتلا به ویروس کرونا روبروست و این پر جمعیت ترین کشور مسلمان دنیا فعلا نیاز به واکسنهای زیادی برای مردم خود دارد. بنابراین تاریخ شروع طرح واکسیناسیون گردشگران در جزیره بالی به تاخیر افتاده است. تاریخ شروع طرح واکسیناسیون گردشگران در جزیره بالی در اختیار رئیس جمهور اندونزی است.
روسیه
روسیه کشوری است که با ساخت واکسنی به نام اسپوتنیک وی در زمینه تولید واکسن علیه کووید-۱۹ پبشقدم بود. اما تا کنون نتوانسته است از سازمان بهداشت جهانی مجوز استفاده اضطراری این واکسن را بگیرد. از آمار مربوط به تعداد مبتلایان و تلفات و میزان واکسیناسیون در روسیه اطلاعات درست و معتبری در دست نیست و روسیه از این نظر بسیار بسته عمل می کند. ولی مشاهدات میدانی از جاهائی که واکسن روسی را مصرف کرده اند همواره مثبت بوده است.
حالا دولت روسیه میگوید که میخواهد از ذخیره اضافی واکسن خود بهعنوان فرصتی برای سود بردن از گردشگران استفاده میکند. مقامات گردشگری روسیه گفته اند که این کشور در نظر دارد بین ۱۲۰۰ تا ۲۲۰۰ یورو از گردشگرانی که میخواهند یک دُز از واکسن اسپوتنیک وی را تزریق کنند بگیرد. اعلام این موضوع در حالی است که هنوز معلوم نیست که چه تعداد از بزرگسالان روسیه واکسن زده اند و روسیه در حال حاضر ویزای توریستی برای هیچکس صادر نمیکند.
رئیس اتحادیه صنعت گردشگری روسیه میگوید که این محصول آماده است اما مسائل مربوط به پشتیبانی ویزایی و ورود قانونی برای خارجیانی که مایل به تزریق واکسن روسی هستند هنوز برطرف نشده است. با توجه به اینکه روسیه ویزای گردشگری صادر نمیکنند این موضوع برای گردشگران احتمالی که بخواهند واکسن روسی هم بزنند باعث سردرگمی شده است.
تزریق واکسن کرونا در ترکیه
علاوه بر شش کشوری که برنامه های دولتی برای تزریق واکسن به گردشگران دارند یا میخواهند ارائه کنند، کشور ترکیه نیز یکی از مقاصد گردشگران برای دریافت واکسن کرونا است. دولت ترکیه علی رغم پیشرفت نسبتا خوب برنامه واکسیناسیون علیه بیماری کرونا، هنوز رسما چیزی در مورد ارائه واکسیناسیون به گردشگران اعلام نکرده است. در این کشور علاوه بر خود اتباع ترکیه، دارندگان اجازه اقامت و افراد دارای کیملیک که شامل پناهندگان و پناهجویان ثبت نام شده هستند نیز در برنامه های دولتی تزریق واکسن در ترکیه قرار گرفته اند.
اما برخی موسسات غیر رسمی در ترکیه اکنون مشغول جذب مسافرانی از ایران و کشورهای عربی و آفریقائی هستند که در بسته های توریستی مورد ارائه آنها بدون اینکه رسما چیزی ذکر شود، تزریق واکسنهای فایزر و مدرنا وعده داده میشود و از آنها به خاطر همین خدمات پول بیشتری اخذ میشود.