سازمان ملل متحد

سازمان ملل ماموریت گزارشگر ویژه برای ایران را تمدید کرد

خانم عاصمه جهانگیر حقوقدان پاکستانی برای دومین بار به منظور بررسی مسئله وضعیت حقوق بشر در ایران از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل مامور شد.

به گزارش پناهنده نیوز، شورای حقوق بشر سازمان ملل پس از شنیدن اولین گزارش گزارشگر ویژه برای ایران در مورد وضعیت حقوق بشر یک سال گذشته در کشور محل ماموریت، با صدور یک قطعنامه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت حقوق بشر در ایران، ماموریت خانم عاصمه جهانگیر را برای مدت یک سال دیگر تمدید کرد. این قطعنامه از سوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی به شدت محکوم شد.

خانم “عاصمه جهانگیر” که از سپتامبر سال ۲۰۱۶ جانشین احمد شهید، گزارشگر پیشین سازمان ملل در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران، شد، ۶۵ سال سن دارد و پاکستانی می باشد. او یک وکیل برجسته حقوق بشر و سیاستمدار لیبرال میباشد که سابقه عضویت در هیئت موسس و ریاست کمیسیون حقوق بشر پاکستان را در کارنامه خود دارد.

به نقل از رادیو فرانسه، شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد، روز جمعه ۲۴ مارس برابر با ۴ فروردین ۱۳۹۶، با صدور قطعنامه‌ای، ماموریت عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران را تمدید کرد. این قطعنامه با ۲۲ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع به تصویب رسید.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست حقوق‌بشر در ژنو، به هنگام رای‌گیری، این قطعنامه را “سیاسی و جانبدارانه” خواند.کشورهای ونزوئلا، عراق و کوبا با صدور این قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران مخالفت کردند. نمایندگان آلمان و بریتانیا با اشاره به وضعیت نقض حقوق‌بشر در این کشور بر لزوم ادامه ماموریت گزارشگر ویژه حقوق‌بشر برای ایران تاکید کردند.

شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد، از نخستین گزارش عاصمه جهانگیر در خصوص وضعیت حقوق‌بشر در ایران استقبال کرده و با توجه به محتوای این گزارش نسبت به وضعیت حقوق‌بش در این کشور ابراز “نگرانی” نمود.

نخستین گزارش گزارشگر جدید

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل برای ایران در نخستین گزارش خود ضمن اشاره به برخی از تحولات حقوق‌بشری از جمله امضا منشور حقوق‌بشری از سوی حسن روحانی رییس‌جمهوری اسلامی، بر نقض سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران تاکید کرد. او در نخستین گزارش خود تصریح کرد: برای هرگونه تغییر قابل توجه برای بهبود وضعیت حقوق‌بشر در ایران لازم است که تغییرات عمیق قانونی و ساختاری در آن کشور اعمال شوند.

خانم جهانگیر در اولین گزارش خود تاکید کرده است: فقدان قوه قضائیه مستقل، تداوم بازداشت‌های خودسرانه و عدم وجود آزادی بیان از جمله نگرانی‌های جدی در ایران هستند.گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل در امور ایران همچنین خاطرنشان کرده است که افزایش اعدام‌ها در ایران به “سطح هشداردهنده‌ای” رسیده که این امر موجب نگرانی عمیق می‌شود. وی خواستار توقف اعدام‌ها در ملاءعام و توقف فوری و بدون قید و شرط اعدام نوجوانان زیر ۱۸ سال نیز شده است.

در گزارش اول عاصمه جهانگیر با تاکید بر آزادی افراد در انتخاب مذهب آمده است که وضعیت اقلیت‌های رسمی و غیررسمی دینی در ایران همچنان به شدت نگران‌کننده است و افراد بهایی همچنان به گونه‌ای سازمان‌یافته مورد تبعیض قرار می‌گیرند.

گزارشگر ویژه در اولین گزارش خود آورده است که از زمان آغاز به کارش ایرانی‌های زیادی از داخل و خارج از ایران با او تماس گرفته‌اند و او به شدت نگران میزان ترس و وحشت این افراد از ارتباط با خودش بوده است. خانم جهانگیر نوشته که اغلب این افراد نگران بودند در پی تماس آنها با گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد بستگانشان در ایران مورد آزار قرار بگیرند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا