کمپین آگاهی دهنده به مردم افغانستان درباره پیامدهای مهاجرت و ترک وطن

فعالان مدنی در شهر کابل کارزاری برای آگاه ساختن مردم از خطرات و پیامدهای مهاجرت غیر قانونی آغاز کردهاند.
به گزارش پناهنده نیوز، با گذشت حدود چهارده سال از پایان حکومت خشن طالبان بر کشور افغانستان و استقرار دولت مرکزی یکپارچه در آن سرزمین، هنوز آن کشور یکی از پناهجو خیز ترین کشورهای دنیا به حساب می آید و اتباع آن کشور بخش بزرگی از پناهجویان و پناهندگان را در کشورها و مناطق مختلف جهان تشکیل می دهند. امری که دولت افغانستان و نهادهای مدنی و مردمی افغان می گویند از آن ناراضی هستند و خواهان توقف یا کند شدن روند آن می باشند.
دولت افغانستان و نهادهای مدنی افغانستانی براین باورند که مسئله مهاجرتی که تحت عنوان پناهندگی و پناهجوئی از سوی افغانستان به طرف کشورهای غربی جریان دارد، ضرر بزرگی به بافت انسانی و نیروی ماهر آن کشور در میان مدت و دراز مدت وارد خواهد ساخت و سرمایه های ملی اصلی آن کشور یعنی نیروی انسانی کارآمد را به باد خواهد داد. از این رو شماری از فعالان مدنی در شهر کابل پایتخت، افغانستان کارزاری (کمپین) یک ماهه را برای آگاه ساختن افغانها از خطرهای و پیامدهای مهاجرت غیر قانونی به خارج از این کشور، آغاز کردهاند.
از پیش تر نیز گفته شده بود که با توجه به نگرانیها از به وجود آمدن فاجعه انسانی و نقض حقوق بشری پناهجويان افغانستان، عدهای از فعلان مدنی و مدافعان حقوق بشر افغانستان قصد دارند با برگزاری نشست خبری و انتشار نامه های سرگشاده، خواستهها و نگرانی های خود را با دولت آلمان و اتحاديه اروپا، كميساريای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) و دولت افغانستان در ميان بگذارند.
به نقل از بی بی سی، این کارزار روز شنبه، ۱۶ عقرب (آبان) با راهپیمایی و اجرای نمایش در مقابل ساختمان مجلس افغانستان آغاز شد و قرار است برای یک ماه ادامه یابد.شرکتکنندگان در روز آغازین تصمیم خانوادهای را که قصد مهاجرت به خارج از این کشور دارد، به تصویر کشیدند.
براساس اعلام کمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در هشت ماه گذشته حدود ۱۲۰ هزار افغان در ۴۴ کشور اروپایی درخواست پناهندگی دادهاند.سرد شدن هوا در افغانستان و کشورهایی که در مسیر قرار دارند نیز تاثیر چندانی بر میزان مهاجرت افغانها نداشته است.
مهاجرت غیر قانونی افغانها به خارج از افغانستان گاه با خبرهای ناگواری همراه است. در این کمپین آگاهی دهنده، فعالان مدنی افغانستان خطرهایی را که مهاجران در مسیر راه با آن مواجه هستند با اجرای نمایشی به تصویر کشیدند. آنها مادری را نشان دادند که در غم از دست دادن فرزندش ناله میکند.
این کارزار آگهیدهی به وسیله ‘نهاد مدنی توانمندسازی جوانان’ و ‘موسسه مشارکت و عدالت’ راه اندازی شدهاست.زهرا سلطانی، از موسسه مشارکت و عدالت گفت که هدف از راهاندازی این برنامه این است که دولت افغانستان برای جوانان تصمیم بگیرد و برای آنان راهکارهای اشتغالزایی را در نظر گیرد تا از زندگی مایوس نشده و کشور را ترک نکنند.شرکتکنندگان این کارزار خواستار تامین امنیت بهتر کشور از سوی دولت افغانستان شدند و از نیروهای جوان این کشور نیز خواستند تا نیروی خود را برای آبادانی کشورش مصرف کنند.