سازمان ملل متحد

روز جهانی پناهندگان: آوارگی بیشتر برای مردم دنیا و اعتراض عفو بین الملل

سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز جهانی پندهندگان، اعلام کرده است که مقصر اصلی در افزایش تعداد پناهجویان و آوارگان در دنیا طی سالهای اخیر، شورای امنیت سازمان ملل و سیستم ناکارآمد آن برای مقابله با بحرانهای انسانی جهان است.

به گزارش پناهنده نیوز، همزمان با بیستم ژوئن روز جهانی پناهندگان، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد که در سال ۲۰۱۳ میلادی بیش از پنجاه میلیون نفر به خاطر جنگ، شکنجه آزار و اذیت، یا به طور رسمی در طبقه‌بندی پناهندگان قرار گرفتند یا در داخل کشورهایشان آواره شدند.

به نوشته بی بی سی، از زمان جنگ دوم جهانی، این بیشترین میزان رشد آوارگان در سطح جهان است. این رقم، همچنین شش میلیون نفر بیشتر از سال قبل از آن است. از این تعداد، حدود هفده میلیون نفر از کشورهای خود فرار کرده‌اند و بیش از سی و سه میلیون نفر نیز در داخل کشورهایشان آواره شده‌اند.

مطابق واقعیتهای قابل مشاهده، بسیاری از آوارگان سال‌ها در اردوگاه‌های پناهجویان زندگی می‌کنند. آنها نه می توانند به خانه و سرزمین خود برگردند و نه می توانند برای از سر گیری یک زندگی عادی و امن به مناطق با ثبات جهان بروند.

کمیساریای پناهندگان سازمان ملل می‌گوید که افزایش بی‌سابقه تعداد پناهندگان، هزینه بسیار سنگینی است که برای شکست در جلوگیری از نبردها و مناقشات باید پرداخت.این آژانس بین المللی همچنین گفته است که کشورهای ثروتمند باید تعداد بیشتری از پناهندگان را پذیرا شوند.

در حال حاضر سوریه بیشترین آوارگان دنیا را دارد و با نبودن چشم انداز برقراری صلح در آن کشور هر روز بر این تعداد افزوده می شود. البته در دو کشور سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی نیز به علت درگیریهای اخیر بین جناحهای سیاسی، آمار تعداد پناهجویان بالا رفته است.

اعتراض عفو بین الملل

در عین حال سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز جهانی پندهندگان، اعلام کرده است که مقصر اصلی در افزایش تعداد پناهجویان و آوارگان در دنیا طی سالهای اخیر، شورای امنیت سازمان ملل و سیستم ناکارآمد آن برای مقابله با بحرانهای انسانی جهان است. سازمان عفو بین الملل به طور مشخص چین و روسیه، دو عضو دارای حق وتو در شورای امنیت را بابت جانبداری از حکومت سوریه در سرکوب مردم آن کشور مقصر می داند و انگشت اتهام را در مورد افزایش تعداد آوارگان منطقه خاورمیانه به سوی آنها نشانه می رود.

این دو عضو اصلی شورای امنیت تا به حال چند بار قطعنامه های آن شورا را برای حل بحران سوریه به این بهانه که باعث سقوط حکومت بشار اسد می شوند، وتو کرده اند. عفو بین الملل معتقد اس که به همین دلیل باید از دولتهای روسیه و چین بیش از سایر کشورها برای حل مشکلات پناهندگان منابع مالی دریافت شود. چون از نظر این سازمان مدافع حقوق بشر سیاستهای آنها بیشترین نقش را در تداوم فاجعه انسانی و رشد پناهجویان سوری دارند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا