اتوبوس و بخاریهای مرگبار بلای جان دانش آموزان و دانشجویان ایران

وقوع دو حادثه مرگبار زاهدان و تهران در موسسات آموزشی نشان داد که نه کودکان پیش دبستانی و نه دانشجویان دوره های عالی مصون نیستند.
به گزارش پناهنده نیوز، حادثه واژگونی یک اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه آزاد در محوطه واحد تحقیقات و فناوری این موسسه آموزش عالی در شمال تهران منجر به کشته شدن ۱۰ نفر و مجروح شدن بیست و پنج نفر گردید. این حادثه دلخراش و مرگبار تنها یک هفته پس از آن اتفاق افتاد که حادثه آتش سوزی بخاری در یک مجتمع آموزش پیش دبستانی در زاهدان ۳ کودک را به کام مرگ کشید و ۴ کودک دیگر نیز دچار سوختگی جدی شدند.
واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در محوطه دانشگاه آزاد روز سه شنبه ۴دی ماه ۱۳۹۷ اتفاق افتاد. در این حادثه هفت دانشجو درجا جان خود را از دست دادند و دو نفر دیگر همان روز در بیمارستان جان باختند.یک دانشجوی دیگر نیز چهارشنبه ۵ دی در اثر جراحات وارده در بیمارستان عرفان تهران درگذشت.سخنگوی سازمان اورژانس کشور به خبرگزاری ایرنا گفته که حال سه نفر از دانشجویان مصدوم این حادثه وخیم و وضعیت شش نفر دیگر نامناسب است. یعنی ممکن است بر تعداد تلفات افزوده شود.
به مناسبت همین حادثه، روز شنبه ۸دی ۱۳۹۷ صدها نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد و علوم و تحقیقات تهران به همراه خانواده کشته شدگان و مصدومان، در اعتراض به کشته شدن هم دانشگاهیان خود در حادثه اتوبوس، در محل واحد تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد تجمع کردند و خواستار برکناری علیاکبر ولایتی رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد شدند که منصوب علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی میباشد.
اینگونه حوادث در ایران هرسال چند بار تکرار میشوند. اما این بار علت حساسیت شدیدتر مردم به حادثه اتوبوس دانشگاه آزاد شاید این باشد که کمتر از دو هفته قبل هم حادثه دیگری در یک مکان آموزشی جان سه کودک را گرفت و عده ای را مجروح کرد. ماجرا این بود که روزسهشنبه ۲۷ آذردر حادثه آتشسوزی یک مدرسه پیشدبستانی در زاهدان دانشآموزان دچار سوختگی شدند. دو نفر از آنها بلافاصله جان خود را از دست دادند و یک نفر دیگر نیز روز بعد از حادثه بر اثر سوختگی شدید جان سپرد.
حادثه آتشسوزی در مدرسه ساعت ۹ صبح رخ داد. مسئولان آموزش و پرورش علت آتشسوزی را استفاده از چراغ نفتی برای گرم کردن یکی از کلاسهای درس اعلام کردند. نماینده زاهدان در مجلس گفته حادثه به این علت رخ داده که پای یکی از دانشآموزان در اثر تصادف به چراغ نفتی آترا (ATRA) اصابت میکند و باعث میشود آتش شعلهور شود و حریق دانشآموزان را گرفتار کند. این دانشآموزان بین ۳۰ تا ۶۰ درصد گرفتار سوختگی شدند و سوختگیها هم بیشتر در ناحیه سر و گردن و صورت و سینه اتفاق افتاده است.
هنوز مقصران اصلی بروز این حوادث مرگبار از سوی مسئولان اعلام نشده است. اما این نخستین بار نیست که جان دانشآموزان و دانشجویان به خاطر عدم رعایت نکات ایمنی در خطر قرار میگیرد و نابود میگردند. هرساله دانشجویان زیادی به خاطر استفاده از وسایل حمل و نقل نامناسب در اردوهای راهیان نور، اردوهای دانشجویی، اردوهای دانشآموزی، و در داخل مکانهای اموزشی به علت انفجار، سقوط و یا آتشسوزی از بین میروند و آمار اینگونه حوادث دلخراش به طرز چشمگیری در ایران مرتب در حال افزایش هستند.