فیلم

مصاحبه سناتور مک کین درباره سیاست آمریکا و ایران

این سناتور پرنفوذ جمهوریخواه معتقد است توافق اتمی احتمالی بین ایران و آمریکا توافق بدی خواهد بود.

 پناهنده نیوز – ایزابل کومار، خبرنگار یورونیوز، به تازگی در حاشیه نشست بین المللی امنیت در هالیفاکس کانادا با سناتور مک کین گفتگو کرده است. این سناتور پرنفوذ جمهوریخواه که به احتمال فراوان رئیس بعدی کمیته دفاعی سنا می باشد معتقد است که توافق اتمی احتمالی بین ایران و آمریکا توافق بدی خواهد بود. او در این مصاحبه نقطه نظرات مهمی در رابطه با سیاستهای آینده سنای آمریکا درباره مسائل خاورمیانه مطرح نمود.

 

ویدیوی مصاحبه به زبان انگلیسی

{youtube}4pZxAH-HAGY{/youtube}

 توضیح: متاسفانه به دلایل نامشخصی ویدیوی دوبله شده این مصاحبه به زبان فارسی پس از مدت کوتاهی از روی سایت فارسی یورونیوز حذف شد. علاقه مندان می توانند ویدیوی دوبله شده کامل به زبان فارسی را در لینک زیر ببینند.

 

ویدیوی کامل مصاحبه یورو نیوز با جان مک کین به زبان فارسی

 

مهمترین فرازهای این مصاحبه در رابطه با مسائل خاورمیانه به شرح زیر می باشد:

در اوایل مصاحبه سناتور مک کین در جواب این سوال که به نظر تان موضوعات مطرح در انتخابات بعدی چه خواهد بود؟ گفت :«اگر شش ماه پيش بود، مي‌گفتم اقتصاد، مسأله انرژی و مسأله بهداشت و درمان كه البته هنوز هم مطرح است. اما الآن، امنيت ملی و سياست خارجی خيلی مهمتر شده است. داعش، مسلمانان افراطی، جنبشهای اسلامی افراطی تا مدتها گريبان ما را خواهد گرفت. لذا به نظر م، امنيت ملی و سياست خارجی يكی از دو يا سه مسأله مهم در انتخابات بعدی باشد.»

 در بخش دیگری از مصاحبه خبرنگار يورونيوز از مک کین پرسید: بنا بر نتايج انتخابات مياندوره‌ای كنگره، شما به احتمال خيلی خيلی زياد رئيس بعدی كميته خدمات نظامی آمريكا خواهيد بود و نقشی كليدی در سياست خارجی خواهيد داشت. اولويتهای شما در سياست خارجی و دفاع آمريكا چيست؟

 او جواب داد:«در وهله اول فكر می‌كنم بايد جلوی اين كاهشهای خود به خودی در هزينه‌های دفاعی و هزينه‌های ديگر دولتی را بگيريم. ما نيروی نظامی خود را ضعيف كرده‌ايم. اين نكته را من از همه فرماندهان نظامی می شنوم و تنها عقيده شخصي‌ام نيست. موضوع دوم اين است كه هر كاری لازم است انجام شود تا رهبري جهاني آمريكا را دوباره احيا كنيم. منظورم اين است كه پيشروي بقيه جهان باشيم. به عبارت ديگر، بايد چنان سياست خارجي مستحكمي داشته باشيم كه اولاً به پوتين بفهمانيم كه نمي‌تواند از هر مرز اروپايي كه مايل بود، عبور كند؛ دوماً داعش را شكست دهيم. در اين باره استراتژيي وجود ندارد. در نتيجه بايد استراتژيی  برای تضعيف و در نهايت براي شكست دادن داعش ايجاد كنيم.»

 “ایزابل کومار” خبرنگار یورو نیوز همچنین از جان مک کین درباره وضعیت کنونی عراق پرسید که استراتژی شما اين است كه پياده‌نظام را به منطقه بفرستيد و آمريكا دخالت نظامی را رهبري كند؟
جان مك كين گفت :«نه. تسليح پيشمرگه‌ها، منطقه‌ی پروازممنوع در سوريه. سياستي محكم براي تسليح و تجهيز ارتش آزاد سوريه. مستقر كردن كنترلهای هوايی، نيروهای ويژه و ديگر نيروها نزديكتر به مناطق درگيري و افزايش شديد حملات هوايی. تعداد عمليات هوايی ما خيلی كم بوده است.»

 درپایان خبرنگار یورو نیوز سراغ ایران رفت و به سناتور مک کین گفت: به‌طور خلاصه به موضوع ايران بپردازيم. يكی از بينندگان ايرانی ما به نام امير عباس پرسيده است: ” آيا دولتمردان آمريكا واقعاً متوجه فشاری كه به مردم ايران وارد میشود هستند؟ ممنون خواهم شد حداقل شما جوابی واقعی و صادقانه بدهيد“.
جان مك كين در پاسخ به پرسش این ایرانی گفت :«من معمولاً تلاش می كنم جوابهايی كه می دهم با حقيقت همراه باشند. حکومت جمهوری اسلامی در فريب دادن و مخفی كردن تواناييهای هسته‌ای خود شان، سابقه‌ ای طولانی دارند. آنها هم‌چنان مشغول طراحی و ساخت كلاهك و موشكهايی هستند كه با آن سلاح هسته‌ای‌شان را به هدفهای مورد نظر بزنند. اگر دولت آمريكا همين مسيری را كه پيش گرفته دنبال كند در آستانه توافق خيلی بدی هستيم. در اين ميان، حکومت ايران ثبات يمن را برهم زده است. سيل سلاحهای ايران به حزب‌الله جريان دارد تا به آنها روحيه دهند. حکومت جمهوری اسلامی به حزب‌الله دستور داده است به سوريه برود و دست به كشتار سوری‌ها بزند. ايران مسئول حملات به تأسيسات مختلف ايالات متحده است كه قديمي ترينش حمله به ناو ” يو.اس.اس كول “است. ايران تلاش مي‌كند نفوذ بيشتری در منطقه، در جاهايی مثل بحرين و كشورهای ديگر به دست بياورد. هدف ما نبايد اين باشد كه رسيدن ايران به تواناييهای خاص را به عقب بياندازيم، بلكه بايد جلوی دست‌يابی حاکمیت ايران به سلاحهای هسته‌ای يا ساخت سلاحهای هسته‌ ای را بگيريم. همين الآن از خطوط اصلی توافقی كه حرفش هست، معلوم است كه اين توافق، توافق بسيار بدی است».

 

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا