اجتماعی

در ایران مدارس کودکان و مشاغل زنان اچ آی وی مثبت را اخراج می کنند

وزیر بهداشت  می گوید که پیشتر پنهان کاری درباره ایدز داشتیم و حالا از روشهای غیر علمی برای تبلیغ پیشگیری از بیماری و کنترل آن استفاده می کنیم.   

به گزارش پناهنده نیوز، هرچند طی یک سال گذشته وضعیت بیماران مبتلا به ایدز در ایران از نظر دارو بهتر شده است و بیمارانی که توانائی مالی ندارند داروهای موردنیاز خود را رایگان دریافت می کنند، اما همچنان در ایران با اینگونه بیماران رفتارهای اجتماعی نامناسبی صورت می گیرد که منجر به ترس این افراد از دادن آزمایش هم می شود.

اگر چه رفتارهای اجتماعی نامناسب از سوی برخی افراد جامعه با افراد اچ آی وی مثبت در همه جای جهان کم و بیش مشکل ساز است، اما سازمانهای مدافع حقوق انسانی به کشورهائی اشاره می کنند که در آن کشورها رفتار غیر انسانی با اینگونه بیماران به شکل سازمان یافته تری اعمال می شود. یکی از این کشورها ایران است.

به نقل از خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، محمد رضا سید قاسمی مدیرعامل یک موسسه خیریه کمک به مبتلایان به ایدز گفته است که خودشان شاهد بوده اند که موارد متعددی مدارس ایران دانش‌آموز مبتلا به ایدز را از مدرسه اخراج کرده اند و بسیاری از مادران شاغل مبتلا به ایدز نیز از کار بیکار می‌شوند. سید قاسمی مدیر موسسه خیریه “پیام‌آوران همیاری” است که به مبتلایان به بیماری ایدز کمک می‌کنند.

این فعال حقوق اجتماعی با تاکید بر این‌که افراد مبتلا به ایدز نیاز به “حمایت‌های اجتماعی و معنوی” دارند، گفت: آنقدر با بیماران بد برخورد می‌شود، انقدر با تبعیض مواجه می‌شوند که افراد با رفتارهای پرخطر و کسانی که در معرض خطر هستند، از آزمایش می‌ترسند. در نتیجه به دلیل ترس از رفتار به انجام آزمایش هم اقدام نمی‌کنند. وی افزود: مشکلات اجتماعی به دلیل آگاهی کم مردم، مشکل مهم است. به طور مثال اگر مدرسه‌ای متوجه شود که دانش‌آموزی اچ‌آی‌وی مثبت است، در مواردی بلافاصله حکم به اخراج دانش‌آموز می‌دهند.وی گفت: مردم انگار هنوز باور ندارند که کودک اچ‌آی‌وی مثبت، در ابتلا به این ویروس هیچ تقصیر و نقشی نداشته و نیازمند کمک و درک آن‌هاست.

سیدقاسمی می‌گوید در موارد متعددی حتا بیمارستان‌ها از پذیرش زنان باردار اچ‌آی‌وی مثبت سرباز زده‌اند و حاضر به انجام زایمان زن در بیمارستان نشدند. او تاکید کرد که در موارد بسیاری اگر مادر در مرحله مناسبی از بیماری متوجه آلوده‌شدن به ویروس شود، می‌توان مانع از انتقال ویروس به جنین شد.

به نقل از صدای آلمان، پیش از این حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران اعلام کرد که طی ۱۳ سال گذشته، شمار مبتلایان به ایدز در ایران ۹ برابر شده است و در این‌میان میزان ابتلا به این بیماری در میان کودکان و به‌ویژه کودکان کار و خیابان به شدت افزایش داشته است.

مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران نیز در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس، وزارت بهداشت را به “پنهان‌کاری” درباره‌ی “واقعیت وحشتناک” ابتلا به ایدز در میان کودکان کار متهم کرده بود.این متخصص با اشاره به این‌که یک بررسی مربوط به ۵ سال قبل نشان داد دست‌کم ۵ درصد کودکان ۱۰ تا ۱۸ ساله‌ی بی‌خانمان اچ‌آی‌وی مثبت‌اند، تاکید کرد که میزان ابتلا درحال‌حاضر بسیار بیشتر است.محرز خطر ابتلا به بیماری ایدز در میان کودکان کار را ۴۵ برابر سایر گروه‌های جمعیتی جامعه دانسته بود.

حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت در دولت جمهوری اسلامی نیز می گوید که پیش تر پنهان کاری می کردیم و امروز نیز به دلیل توسل به روش‌های غیرعلمی جهت تبلیغ روش‌های پیشگیری از این بیماری و کنترل آن، اغلب مردم از این بیماری وحشت دارند و این تصویری است که در رسانه‌ها در ذهن مردم و فکر مردم نشانده‌ایم. وزیر بهداشت این سخنان را اول دسامبر سال گذشته در مراسم روز جهانی ایدز گفته بود.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا