خاورمیانه

اطلاعات جدید در باره مرد ایرانی ساکن بلژیک متهم به جاسوسی در اسرائیل

علی منصوری که دارای پاسپورتی بلژیکی با نام جعلی آلکس مانس  می باشد، در سال ۲۰۰۶ توانست حق شهروندی آن کشور را به دست آورد.

به گزارش آژانس خبری پناهندگان خاورمیانه (پناهنده نیوز)، روزنامه ها آرتص اسرائیل در روز سه ‌شنبه ۱ اردیبهشت  ۱۳۹۴ (۲۱ آوریل ۲۰۱۵) خبر داد که یکی از دادگاههای آن کشور “علی منصوری” مرد بلژیکی  ۵۶  ساله ایرانی تبار را محکوم به هفت سال زندان به جرم جاسوسی برای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نموده است. وکیل آقای منصوری که از سال ۲۰۱۳ با اتهام جاسوسی در اسرائیل زندان می باشد، ضمن تائید خبر صدور این حکم گفته است که موکلش با این حکم موافق است و قصد ارائه درخواست تجدید نظر بر علیه حکم صادر شده را ندارد.

 با انتشار این خبر در ذهن ایرانی ها داخل و خارج کشور این سوالات ایجاد شد که علی منصوری کیست؟ اگر ایرانی است چرا تبعه بلژیک می باشد؟ در اسرائیل چه کار داشته و چرا اسرائیلی ها او را گرفته اند و به جاسوسی متهم کرده اند؟

 دادگاه اسرائیلی گفته؛ علی منصوری که دو سال قبل در فرودگاه بن گوریون تل آویو به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی بازداشت شد به جرم خود اعتراف کرده است. او گفته که قرار بود اگر موفق شود یک پایگاه جاسوسی تحت پوشش شرکت تجاری در اسرائیل تاسیس کند سازمان اطلاعات سپاه قرار بود مبلغ یک ملیون دلار به عنوان پاداش به وی بدهد.

 تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد علی منصوری که دارای پاسپورتی بلژیکی با نام جعلی “آلکس مانس” می باشد، برای نخستین بار در سال ۱۹۸۰ میلادی (۳۵ سال قبل) وقتی که ۲۱ ساله بود از ایران خارج شد و تا سال ۱۹۹۷ میلادی یعنی به مدت ۱٧ سال در ترکیه اقامت داشت. او در آن سال با یک ویزای تجاری وارد بلژیک شد و از طریق ازدواج با یک زن بلژیکی در آنجا ماند تا اینکه در سال ۲۰۰۶ توانست حق شهروندی بلژیک را به دست آورد و پاسپورت آن کشور را دریافت نماید. از همان تاریخ او نام خود را به آلکس مانس تغییر داد.

 منصوری در سال ۲۰۰٧ بلافاصله پس از گرفتن اقامت دائم در بلژیک و اخذ پاسپورت بلژیکی به ایران سفر می کند و یک شرکت تجارتی بین المللی با هدف فعالیت در ایران ، ترکیه و بلژیک را تاسیس می کند. او در بلژیک یک شرکت به نام “ایوروپین فولدر گلاس سیستم” را به ثبت می رساند که بنا بر وبسایت آن شرکتی با فعالیت در زمینه درها و پنجره های شیشه ای می باشد. در این وبسایت که خیلی حرفه ای طراحی نشده، ادعا می شود که این یک شرکت بزرگ اروپائی است و نام آلکس مانس به عنوان مدیر عامل آن دیده می شود.

منصوری در اسرائیل

 کانال دوم تلویزیون اسرائیل در گزارشی که اخیرا درباره منصوری پخش کرد ادعا نمود که این سایت اینترنتی شرکت اروپائی سیستمهای در و پنجره شیشه ای، حاوی آدرس و شماره تلفنی در بلژیک می باشد. ولی بررسی ها نشان می دهد که سایت مذکور دارای غلطهای املائی و دستور زبانی فراون در نوشته های خود است و به احتمال زیاد طراحان آن آشنائی زیادی با زبان انگلیسی نداشته اند!

 این کانال تلویزیونی به نقل از “شین بت” سازمان امنیت اسرائیل می گوید که علی منصوری با نام آلکس مانس و پاسپورت بلژیکی چندین بار به اسرائیل سفر کرد و به همه گفت که قصد دارد در اسرائیل سرمایه گذاری بکند و تجارت خود را به اسرائیل گسترش دهد. اما ماموران امنیتی متوجه شدند که او هر بار در تل آویو محلهائی را که به نقاط حساس و مراکز نظامی و سیاسی مهم هستند برای اقامت برمی گزیند . از این رو به وی مشکوک شدند و به بررسی سوابق شرکت او در بلژیک پرداختند. بررسی آنها نشان داد که شرکت مذکور یک شرکت سوری است و هیچ فعالیت تجاری گسترده ای ندارد.

 منصوری اولین بار در ژوییه ۲۰۱۲ به این کشور سفر کرد. اسرائیلی ها می گویند او اطلاعاتی در مورد نحوه عبور از سیستم امنیتی فرودگاه بن گوریون را پس از این سفر به رابط ایرانی‌اش منتقل کرد. سفر بعدی او در ژانویه ۲۰۱۳ بود که بازهم مقامات اسرائیلی مدعی هستند او طی آن نوبت از سفارت آمریکا و یک مرکز امنیتی که نام آن ذکر نشده عکس گرفته و در سفر به ایران این اطلاعات را به رابطان خود داده است.

 ماموران سازمان امنیت امنیت اسرائیل می گویند تحقیقات بعدی آنها نشان داد که علی منصوری قصد دارد با نام آلکس مانس و در زیر پوشش شرکت تولیدی و تجارتی دربها و پنجره های شیشه ای به اسرائیل وارد شود و پایگاهی برای جاسوسی و کسب اطلاعات سری به نفع سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در داخل خاک اسرائیل ایجاد کند. از این رو در سفر سومی که در ششم سپتامبر ۲۰۱۳ علی منصوری به اسرائیل داشت او را بازداشت کردند.

 آنها مدعی هستند وقتی که علی منصوری را ۱۱سپتامبر۲۰۱۳در فرودگاه بن گوریون هنگام خروج از اسرائیل دستگیر کردند، از او مدارک غیر قابل انکاری دال بر جاسوسی به نفع دولت متخاصم به دست آورده اند.

علی منصوری به خبرنگاران تلویزیون اسرائیل گفته که در سازمان امنیت اسرائیل چندین بار او را نیمه های شب برای بازجوئی بیدار کردند و مانع خواب او نیز شدند. او همچنین ادعا کرده که در طول بازجوئی چندین بار به صندلی بسته شده، ولی هرگز مورد ضرب و شتم قرار نگرفته است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا