Afghanistan

ایران با داشتن ۸۰۰ هزار تبعه غیرمجاز افغان از بزرگترین میزبانان پناهندگان

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران، این کشور را در کنار لبنان و پاکستان، دارای یکی از بزرگترین جمعیت‌های پناهندگی دانست.

 به گزارش پناهنده نیوز به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به مناسبت روز پناهنده “عزیز کاظمی” مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در نشستی با حضور “سیوانکا داناپالا” نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در تهران، تعداد پناهندگان ساکن ایران را حدود یک میلیون نفر عنوان کرد و گفت: «از لحاظ آماری تعداد پناهندگان افغان در ایران حدود ۹۵۰ هزار نفر است و تعداد پناهندگان عراقی نیز به ۳۳ هزار نفر می‌رسد.»

به‌گفته وی از تعداد پناهندگان افغان در ایران، حدود ۳۲۰ هزار نفر دانش‌آموز، ۱۱ هزار نفر دانشجو، ۱۵هزار نفر فارغ‌التحصیل و حدود ۲۲۰ هزار نفر اقشار آسیب‌پذیرند. او نکته مهم را طولانی‌مدت بودن حضور پناهندگان در ایران عنوان کرد و گفت تمرکز اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور روی این مسئله است.

مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در مورد اتباع غیرمجاز ساکن ایران گفت: «از اتباع غیرمجاز نه در مرزها و نه در داخل کشور آماری گرفته نمی‌شود و هر آماری که برای این افراد گرفته می‌شود حدس و گمان بوده و واقعی نیست. ولی براساس برآوردها پیش‌بینی می‌کنیم چیزی در حدود ۸۰۰ هزار نفر اتباع غیرمجاز افغان در کشور وجود دارد.»

کاظمی همچنین عنوان کرد که اتباع غیرمجاز سایر کشورها در کشور نادر هستند هرچند اتباع بنگلادشی و پاکستانی غیرمجاز نیز در ایران می‌توانند برجسته باشند. اما اصلی ترین گروه مهاجران غیرمجاز به ایران را افغانها تشکیل می دهند.

ایران مهمان بزرگترین جمعیت پناهندگان

سیوانکا داناپالا، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران نیز ایران را در کنار لبنان و پاکستان، دارای یکی از بزرگترین جمعیت‌های پناهندگی دانست و گفت: «با همکاری اداره کل امور اتباع وزارت کشور توانسته‌ایم برنامه‌هایی را برای ترغیب پناهندگان به‌منظور بازگشت به کشورشان تدبیر کنیم.»

داناپالا در مورد در تأمین منابع مالی ایران در زمینه پناهندگی شرایط کنونی این کشور نسبت به گذشته را بهتر توصیف کرد و گفت: «ما به شدت به دنبال این موضوع هستیم که کمک‌های بشردوستانه تحت تأثیر تحریم‌ها قرار نگیرد.»

به نقل از زمانه، با وجود آمار بالای پناهندگان افغان در ایران، فعالان حقوق بشر به فراوانی موارد نقض حقوق پناهندگان افغان اعتراض دارند.سال گذشته، سازمان دیدبان‏ حقوق بشر گزارشی در این زمینه منتشر کرد.

بر اساس آن گزارش، سیاست‌های ‏‏‏دولت ایران نسبت به پناهندگان و مهاجران افغان، تعهدات قانونی این کشور برای محافظت از این گروه آسیب‌پذیر در مقابل آزار و اذیت را نقض می‏‌کند. بر اساس این گزارش، ایران هزاران افغان را شتابزده از کشور اخراج می‏‌کند، بدون اینکه به ایشان فرصت دهد حق خود برای حضور در ایران را اثبات کنند یا درخواست پناهجویی دهند.

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا