میزان حمایتهای مالی و پذیرش کشورهای ثروتمند جهان از پناهجویان سوری

سهم کشورهای ثروتمند جهان برای حمایت از پناهجویان سوری با توجه به وضع اقتصادی کشورها تعیین شده است.
به گزارش پناهنده نیوز، بحران پناهجویان سوری نه تنها ابعاد سیاسی و نظامی گسترده ای پیدا کرد که با وجود حدود پنج میلیون پناهجو و پناهنده ابعاد وسیع مالی نیز داشت. پیش از شروع مذاکرات ژنو پیرامون بحران پناهجویان سوری، آماری منتشر شد که نشان می داد تنها به ۱.۴ در صد از پناهجویان سوری پراکنده در دنیا تا آن زمان، توسط دولتهای دیگر کمک شده بود. ایراد کشورهای غربی این بود که کشورهای ثروتمند عرب نظیر قطر و عربستان سعودی و امارات متحده عربی کمکهای چندان قابل توجهی به پناهجویان سوری نکرده اند. اما این ادعا توسط آن دولتها به چالش کشیده شد.
اتحادیه اروپا با یک کمک سه میلیارد دلاری به ترکیه بیشترین کمک را به پناهجویان سوری داده است. از طرف دیگر کمک ۲.۳۳ میلیارد پوندی بریتانیا برای کمک های انسانی به کسانی که از جنگ داخلی سوریه صدمه دیده اند، بعد از آمریکا بیشترین مبلغی است که برای پناهجویان سوری از سوی یک کشور غربی در نظر گرفته شده است. سازمانهای معتبر خیریه بریتانیائی معتقدند که کمک های مالی بریتانیا به آواره گان سوری به نسبت دیگر کشورها سخاوتمندانه است، اما می گویند که بریتانیا می تواند و باید بیشتر کمک کند.
بنا به بررسی های انجام شده کانادا، آلمان و نروژ از جمله کشورهایی هستند که از سهم خود قول پذیرش پناهجویان بیشتری را داده اند. کشورهای دیگر مثل استرالیا، فنلاند، ایسلند، سوئد و نیوزیلند قول داده اند که بیش از دو برابر سهم عادلانه خود پناهجو بپذیرند. در مقابل بریتانیا تعهد پذیرش ۲۲ درصد، آمریکا ۷ درصد و فرانسه تنها قول پذیرش ۴ در صد از سهم عادلانه خود را داده اند. این سهم با توجه به وضع اقتصادی کشورها تعیین شده است.
اگر تعهد کمک های ۲۸ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و امضا کننده کنوانسیون ۱۹۵۱ وضعیت پناهجویان را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم این کشورها قول پذیرفتن ۱۳۰هزار پناهجوی سوری را داده اند، در حالی که عملا تنها ۶۷ هزار نفر در واقع وارد این کشورها شده اند.
گزارش آکسفام
بی بی سی در فروردین ماه امسال اعلام کرد که سازمان خیریه اکسفام از بریتانیا و دیگر کشورهای ثروتمند خواسته است تا شمار بیشتری پناهجوی سوری بپذیرند.اکسفام می خواهد که ده درصد از ۴.۸ میلیون پناهجوی سوری که خانه و کاشانه خود را به دلیل جنگ رها کرده اند، اسکان داده شوند.اکسفام همچنین گفته بود که طرح بریتانیا برای اسکان ۲۰ هزار پناهجو تا سال ۲۰۲۰ کافی نیست، اما بریتانیا می گوید که راه های دیگری هم برای کمک به پناهجویان در منطقه در نظر گرفته است.
اکسفام چنین استدلال می کند که کشورهایی که دارای اقتصاد قوی و زیرساخت های پیشرفته هستند باید از کشورهایی مثل لبنان و اردن که هزاران سوری را پناه داده اند، مسئولیت بیشتری به عهده بگیرند. اکسفام افزوده که نتیجه بدست آمده از مذاکرات صلح سوریه باید علاوه بر نتایج سیاسی، یافتن راه حل های فوری برای اسکان پناهجویان بصورت قانونی و بی خطر باشد.