شرح حملات هوائی اخیر جمهوری اسلامی در خاک عراق با ذکر جزئیات

منابع معتبر از داخل ارتش انجام عملیات رزمی هوائی بر فراز خاک عراق را تائید کرده اند.
افسرخلبان بهزاد معصومی
به دنبال گزارش یکی از رسانه های بین المللی انگلیسی زبان درباره بمباران مواضع نیروهای گروه دولت اسلامی معروف به داعش توسط جنگنده های اف چهار ایران به نقل از شاهدان عینی، بازار شایعات و تائیدها و تکذیب ها در ایران داغ شد.
از یک سو علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان عالی رتبه ترین مقامی که تا کنون در این باره صحبت کرده، در پاکستان این شایعات را رد کرد و اعلام نمود که جمهوری اسلامی با آمریکا هیچ نقطه مشترکی ندارد. او گفت نشنیده است که چنین حملاتی صورت گرفته است و این خبر را تکذیب می کند.
گزارش روزنامه انگلیسی زبان “گاردین” از وقوع این حملات محتوی اظهارات “ابراهیم رحیمپور” معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی بود. او به گاردین گفته بود که حمله هوایی به داعش با درخواست دولت عراق انجام شده و در عین حال درباره آن با آمریکا هماهنگی نشده است.
تنها کمی بعد ایرنا خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی از قول یک مقام آگاه در وزارت خارجه که نامش نیامده، نوشته است که “اخبار و ادعاها” درباره حمله هوايی ايران به مواضع داعش در عراق، نادرست است. پیش از این مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، از تایید یا تکذیب این خبر خودداری کرده بود.
اظهار نظر آمریکائیها نیز جالب بود. آنها گفتند که شواهدی از انجام عملیات هوایی جنگنده اف ۴ ایرانی در شرق عراق وجود دارد و پنتاگون دلیلی برای تکذیب چنین حمله هوایی توسط ایران علیه مواضع داعش در دست ندارد“.جان کری، وزیر خارجه آمریکا، با استقبال از چنین حملات احتمالی، آنها را “مثبت” خواند.
همه این اظهار نظرات مختلف در حالی انجام شد که “العبادی” نخست وزیر عراق اعلام کرد که چنین حملاتی انجام نشده، دولت عراق هرگز چنین درخواستی از جمهوری اسلامی نکرده است. اما حقیقت امر چیست؟
شاهدان عینی می گویند که هواپیماهای اف چهار را در آسمان منطقه نزدیک به مرز ایران در داخل خاک عراق دیده اند که مشغول انجام عملیات نظامی بودند. این نوع هواپیماهای قدیمی قدرتمند آمریکائی را در منطقه فقط ارتشهای ایران و ترکیه در اختیار دارند. با توجه به مواضع سیاسی اتخاذ شده از سوی دولت ترکیه درباره بحران داعش، بعید به نظر می رسد ارتش آن کشور دست به چنین عملیاتی در خاک عراق بزند. تنها گزینه باقیمانده این است که ایرانی ها را عامل این حملات بدانیم.
جزئیات عملیات هوائی انجام شده
منابع مستقل معتبر از داخل نیروهای هوائی ایران که نمی خواهند نامشان فاش شود، انجام عملیات رزمی هوائی بر فراز خاک عراق توسط نیروهای نظامی جمهوری اسلامی تائید کرده اند و جزئیات زمانی و مکانی آنها را با ذکر نوع پرنده شرکت کننده در عملیات تا زمان نگارش این گزارش ، به شرح زیر اطلاع داده اند:
٢٧تا ٢٩ آبان: پروازهای ضربتی F-5های تایگر دزفول و تبریز برفراز استان دیاله.
٢٩آبان تا ٢ آذر: ماموریتهای RF4 و F-4E فانتوم شناسایی همدان و پهپادهای شناسایی نیروی هوایی سپاه برفراز جلولا و سعدیه.
٢تا ٩ آذر: ماموریتهای پشتیبانی نزدیک نیروهای زمینی عراق، پیشمرگه ها و نیروهای سپاه بدر توسط فانتومهای پایگاه سوم همدان و نهم بندرعباس.
١٠و ١١ آذر: ماموریتهای آماده باش هوایی جهت حملات پشتیبانی نزدیک، علیه اهداف در عمق بیشتر توسط هواپیماهای سوخو-٢٤ پایگاه هفتم شیراز.
٨و ٩ آذر: تست موفقیت آمیز تسلیحات هوا به سطح بومی لیزری و تلویزیونی به نامهای ستار ٤ و قاصد برای اولین بار در شرایط واقعی جنگ علیه استحکامات و وسایل نقلیه سنگین.
این منابع ارزیابی نظامی عملیتهای فوق را نسبتا موفقیت آمیز دانسته اند و معتقدند که پشتیبانی هوایی ایران نقش بسزایی را در عقب راندن نیروهای داعش از منطقه جلولا و سعدیه در مجاورت مرزهای ایران داشته است.
حرکتهای نظامی جمهوری اسلامی در عراق با حضور آمریکائی ها
منابع مطلع نظامی در داخل ایران همچنین ازفعالیت شدید نیروهای سپاه پاسداران و بسیج برای اعزام نفرات به داخل عراق خبر می دهند. البته آنها تمام تلاششان را به کار می برند که این اعزام نیرو حالت رسمی به خود نگیرد و در خبرها نیاید. به همین دلیل این اعزام نیرو گویا قرار است تحت پوشش اعزام کاروانهای زائران عتبات عالیات صورت پذیرد.
از دو ماه قبل و پیش از شروع ماه محرم، ائمه جماعات مساجد کل کشور و منبری ها و روضه خوانان هیئتی و مداحان حکومتی به طور همزمان تبلیغات شدیدی برا ی حضور در کربلا و نجف و سامرا را آعاز کرده اند و به طرز بی سابقه ای با استفاده از باورهای دینی مردم آنها را تشویق می کنند که کاروانهای زیارتی تشکیل دهند و به هر وسیله خود را به عراق برسانند. گویا این فعالیتها و تبلیغات با نزدیک شدن به ایام عزاداری “اربعین” شدت گرفته است و چون سفارت عراق در تهران توان لازم برای صدور دهها هزار ویزای درخواست شده را ندارد، بسیاری از کاروانها بدون ویزا به سمت مرز ایران و عراق رفته اند. گفته می شود تعداد متقاضیان زیارت کربلا از شهرهای مختلف ایران در این روزها به بیش از یک میلیون و ٠٠ ٢ هزار نفر رسیده است.
گویا نیروهای برون مرزی سپاه می خواهند بار دیگر از همان حربه ای استفاده نمایند که پس از حمله آمریکا به عراق و سرنگونی صدام حسین برای داخل کردن چندین هزار نیروهای سپاه بدر و مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق با استفاده از پوشش زوار عتبات استفاده کردند. در واقع آنها می خواهند از مردم عادی با وجود خطراتی که این کار برای جانشان دارد به عنوان سپر انسانی استفاده کنند.
تحرکات نظامی جمهوری اسلامی در عراق با هدف گسترده کردن و احیای دوباره نفوذ و قدرت گروههای ملیشیای شیعه در آن کشور، برای تاثیر گذاری بیشتر در آینده سیاسی منطقه و به دست آوردن برگ برنده در چانه زنی و مذاکرات اتمی با آمریکا و شرکای آن می باشد.
رهبران کاخ سفید آمریکا نیز که شدیدا در بحران کنونی خاورمیانه دچار بی عملی و سر در گمی شده اند، چشم خود را بر همه این تحرکات می بندد. آنها به این امید نشسته اند که جمهوری اسلامی خطر داعش را با روش خودش از سر همه کم کند. اما درباره این که بعدا این تحرکات در منطقه چه آثار بلند مدتی می گذارد چندان چشم انداز روشنی ندارند.