مقالات و آموزش

قویترین ارزهای جهان کدام هستند و بهترین ارز برای پناهجویان چیست؟

ارزش یورو در نوسان است و نرخ برابری یورو در مقابل دلار آمریکا به دلیل برنامه تسهیل کمی بانک مرکزی اروپا کاهش یافته است.

پناهنده نیوز – ارز یا پول خارجی و ارزش انواع آن همیشه از دغدغه های کسانی است که تصمیم به سفر خارج از کشور خود دارند. افرادی نیز که قصد پناهندگی دارند چون باید به این مقصود در خارج از کشور محل زندگیشان برسند، لازم است از کشور شان خارج شوند و موضوع ارز به این دلیل برای آنها نیز بسیار مهم می باشد. این ارزها انواع مختلفی دارند و دربازار از قیمتهای متفاوت برخوردارند.

مسافر خارج به هر دلیلی دست به سفر بزند، چه قصد برگشت به کشورش را داشته باشد و چه در کوتاه مدت نخواهد یا نتواند برگردد، بی شک آن طرف مرز با ارز سر و کار خواهد داشت. اما شاید برای کسی که برای مدت طولانی به سفر خارج می رود مهمتر باشد که پس اندازش را چگونه به ارزی تبدیل کند که در خارج بتواند از پشتوانه و ذخیره بهتری برخوردار گردد.

به نقل از یورو نیوز، در زمانی که دلار همچنان به درخشش و افزایش ارزشش ادامه می دهد، یورو در حال از دست دادن ارزش خود است. یوان با وجود تمام رویدادهایی که در بازارهای چین به وقوع پیوسته، همچنان ارزشش را حفظ کرده و سعی دارد وارد سبد ارزهای جهانی شود. اما وضعیت ارزهای جهانی در سال جاری میلادی چگونه پیش بینی می شود.

وضعیت ارزهای جهانی در سال ۲۰۱۵ میلادی

در سال ۲۰۱۵ میلادی شاخص دلار آمریکا پس از تصمیمات بانک مرکزی این کشور در زمینه افزایش نرخ بهره، افزایش یافت و به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۳ میلادی تا کنون رسید. شاخص دلار از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۱۱.۷ درصد رشد داشته است.

دلار آمریکا در برابر ارزهای اصلی افزایش قابل توجهی داشته است البته به استثنای فرانک سوئیس که دلیل آن نیز سیاستگذاری های بانک مرکزی سوئیس در ابتدای سال جاری بوده است.

ارزش یورو در نوسان است و نرخ برابری یورو در مقابل دلار آمریکا به دلیل برنامه تسهیل کمی بانک مرکزی اروپا کاهش یافته است.

پوند استرلینگ گرچه تحت فشار است اما اخیرا با توجه به سیاست افزایش نرخ بهره بانک مرکزی انگلستان، ارزش آن حفظ شد.

یوان چین مسیر پایداری را حفظ کرده و توانسته در برابر دیگر ارزها ارزش خود را افزایش دهد.

ین ژاپن، دلار استرالیا و نیوزیلند همچنان تحت فشارند که علت آن تحولاتی است که در بازارهای جهانی طلا، نفت و نقره روی داده است.

کدام ارز به احتمال زیاد تا پایان سال قوی ترین ارز خواهد بود؟

اما اگر فراز و فرودهای ارزهای جهانی طی یکسال اخیر را بررسی کنیم کدام ارز به احتمال زیاد تا پایان سال قوی ترین ارز خواهد بود؟نورالدین الحموری کارشناس مسائل بانکی و بازار در ابوظبی امارات متحده عربی به این سوال اینگونه پاسخ می دهد:

«وقایع سال جاری در تاریخ ثبت خواهد شد. پس از تصمیمات تاثیرگذاری که بانکهای مرکزی گرفتند، امسال سالی به یاد ماندنی خواهد بود. بویژه پس از آنکه بانک مرکزی سوئیس اعلام کرد ساز و کارهای حمایتی از فرانک، واحد پولی این کشور در برابر یورو را که برای ایجاد تعادل بین این دو واحد پولی وجود داشت، متوقف خواهد کرد. این موضوع باعث شد دیگر بانکهای مرکزی نیز یکی پس از دیگری سیاستگذاری های مشابهی را اتخاذ کنند. در این میان دلار آمریکا، حتی با وجود این واقعیت که اخیرا ارزش آن کمی افت پیدا کرده، همچنان پادشاه ارزها باقی مانده است و امید می رود با افزایش نرخ بهره توسط بانک فدرال همچنان بر ارزش ان افزوده شود. قویترین ارزی که به نظر می رسد از هم اکنون تا پایان سال جاری میلادی همچنان بر ارزشش افزوده شود، پوند استرلینگ است. با توجه به شواهدی که درباره افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی انگلستان در سال آینده وجود دارد، سرمایه گذاران پیش از موعد وارد عمل شده اند. درست مانند آنچه در این سال برای دلار آمریکا اتفاق افتاد و منجر شد معامله گران با توجه به افزایش نرخ بهره، به خرید دلار آمریکا روی آورند.»

این کارشناس مالی در رابطه با اینکه وضعیت یوان چین چگونه است؟ و آیا با وجود اتفاقاتی که به تازگی در بازارهای چین رخ داده، یوان همچنان ارزی امن و پایدار است؟ نظرش این است که یوان چین یک ارز باز و آزاد نیست که بصورت روزانه داد و ستد شود. بانک مرکزی چین بر این ارز کنترل قابل توجهی دارد و روزانه یک حاشیه محدودی از نوسان، بین ۱ تا ۱.۵ درصد وجود دارد. این ارز نمی تواند بیش از این محدودۀ درصدی حرکت کند.

او در این باره اضافه کرد:علاوه بر این، چین معامله سهام با بسیاری از کشورهای جهان را شروع کرده، از جمله معاملاله با اتحادیه اروپا و برای انجام این معاملات از یوان چین استفاده می کند نه از دلار آمریکا. این کار ارزش یوان، ارز رایج این کشور را افزایش می دهد. اکنون همه منتظرند تا جلسات صندوق بین المللی پول در سپتامبر و اکتبر برگزار شود. تصمیم گیریها در این جلسات می تواند منجر شود که یوان چین به سبد ارزهای جهان بپیوندد. در سالهای پیش رو یوان چین ممکن است همان ارزشی را بیابد که دلار آمریکا دارد و به ارز ذخیره تبدیل شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا