سازمان ملل متحد

افزایش انتقاد در سازمان ملل از نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی

آنتونیو گوترش ضمن محکوم کردن بازداشت دوتابعیتی ها در ایران ازکمی  پیشرفت در روابط جمهوری اسلامی و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خبر داد.

 به گزارش پناهنده نیوز، بعد از گزارش بازرس ویژه درباره ایران به شورای حقوق بشر، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل با استناد به این گزارش، درباره وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. دبیر کل سازمان ملل به شورای حقوق بشر گفته است که نگران اعدامها در ایران است و بر خورد حکومت جمهوری اسلامی با افراد دو تابعیتی را محکوم نموده است. او همچنین از روند دادگاههای ویژه مجرمان اقتصادی در ایران را که در حال دور زدن قوانین دادرسی عادلانه هستند گفت و موارد دیگر نقض حقوق بشر در ایران را نیز برشمرد. به دنبال این سخنان دبیرکل سازمان ملل بازهم در جلسات دیگری که درباره حقوق بشر برگزار گردید، انتقادات تند تری نسبت به نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی مطرح شد.

گوترش طی سخنرانی خود در روز ۸ مارس (روزجهانی زن)، این نکات را به شورای حقوق بشر سازمان ملل و در کنار موارد دیگری از نقض حقوق بشر در ایران بیان کرد. گزارش دبیر کل سازمان ملل بعد از آن به نقض حقوق بشر در ایران اشاره نمود که هفته گذشته جاوید رحمان گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر، گزارش مفصل خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را به شورای حقوق بشر ارائه نمود.

آنتونیو گوترش خواهان آزادی فوری همه زندانیان دو تابعیتی در ایران شد و از وضعیبت نازنین زاغری- رتکلیف و دیگر زندانی‌های دوتابعیتی یا غیرایرانی در ایران ابراز نگرانی کرد. آقای گوترش با ارجاع به بررسی‌های کارشناسان سازمان ملل گفته است برخورد با شهروندان کشورهای دیگر و ایرانی‌های با تابعیت مضاعف، به یک رویه در ایران تبدیل شده است.او همچنین گفته که رسیدگی به پرونده‌های این اشخاص مطابق روند دادرسی عادلانه نیست.

دبیرکل سازمان ملل موضوع استفاده گسترده از مجازات اعدام و نبود دادرسی عادلانه در جمهوری اسلامی را مهمترین دلایل خود برای انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام کرد. او به طور ویژه اعلام کرد که عنوان مجرمانه افساد فی الارض در ایران که مجازات اعدام را در پی دارد، اتهامی گنگ و نامشخص است.

در گزارش دبیرکل سازمان ملل از دادگاه‌های ویژه‌ای که خارج از آیین دادرسی و برای رسیدگی به جرایم اقتصادی در ایران تشکیل میشود ابراز نگرانی شده است. او همچنین به خاطر نبود گردش آزادانه اطلاعات و برخورد با رسانه ها و روزنامه نگاران در ایران، از جمهوری اسلامی انتقاد کرد.

البته دبیرکل سازمان ملل در گزارش خود اشاره کرده که تعامل حکومت جمهوری اسلامی با دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر و مکانیسم‌های حقوق بشری سازمان ملل بیشتر شده و نمایندگان کمیساریای حقوق بشر سفری به ایران داشته‌اند.او خبر میدهد که ایران از کمیسر عالی حقوق بشر نیز برای سفر به این کشور دعوت کرده است. این در حالی است که گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در سال‌های اخیر اجازه سفر به ایران را نیافته است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا