خاورمیانه

درگیری خونین بین شبه نظامیان شیعه و پیشمرگه های کرد در عراق

نیروهای شیعه تحت حمایت نیروی قدس به نام مبارزه با داعش در پی گسترش نفوذ خود در عراق هستند.

به گزارش پناهنده نیوز از استان دیالی عراق و در مجاورت مرزهای ایران، روز جمعه ۲۲ خرداد ماه برابر با ۱۲ ژوئن، نیروهای “حشد الشعبی” یا بسیج مردمی عراق که تحت نفوذ و فرماندهی مستقیم نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند، برای چندمین بار طی هفته های گذشته به مواضع پیشمرگه های کرد حمله کردند. در این درگیری مسلحانه که بین دو شهر جلولا و سعدیه رخ داد، پنج نفر از دو طرف کشته و تعدادی زخمی شده اند.این درگیریها روز شنبه نیز ادامه یافت.

به گفته شاهدان عینی درگیری زمانی آغاز شد که نیروهای پیشمرگه قصد داشتند خندقی بین دو شهر جلولا و سعدیه حفر کنند. شهر جلولا محل استقرار نیروهای کرد و شهر سعدیه محل اردوی شبه نظامیان شیعه تحت فرماندهی جمهوری اسلامی است.

محمود سنجاوی” از فرماندهان نظامی کُرد در منطقه به شبکه “العربیه” گفته است که دو طرف با یکدیگر به تبادل آتش پرداختند و اوضاع پر تنش است.او افزوده است که ما هیچ مشکلی با شبه نظامیان شیعه نداریم اما نمی پذیریم که به ما حمله کنند.

نیروهای پیشمرگه کرد و نیروهای حشد اشعبی شیعه تحت فرمان جمهوری اسلامی به ظاهر هردو مشغول نبرد علیه داعش هستند. اما نیروهای کرد می گویند که این نیروهای شیعه تحت حمایت سپاه قدس به نام مبارزه با داعش در پی گسترش نفوذ خود در عراق هستند و بخش عمده ای از کند شدن پیشروی علیه داعش را به گردن آنان می اندازند.

کردها معتقدند که این نیروها که پیش از این بدنه اصلی ارتش جدید عراق را تشکیل می دادند و توسط پاسداران جمهوری اسلامی هدایت می شوند تمایل به طولانی شدن درگیری با داعش دارند تا از این طریق بر مناطق بیشتری در عراق مسلط شوند. آنها همچنین وجود نیروهای شیعه و رفتار آنها در جنگ بر علیه داعش را یکی از مهمترین حقه های تبلیغاتی گروه دولت اسلامی برای جمع آوری نیرو و کمکهای مالی مردمی می دانند.

مجاورت بخش وسیعی از حکومت خودمختار کردستان با مناطق مرزی ایران باعث شده تا رهبران احزاب کرد عراق که کنترل این مناطق را در دست دارند به شکلی کاملا محتاطانه با جمهوری اسلامی برخورد کنند. آنها با آنکه از مقاصد جمهوری اسلامی در عراق آگاهی دارند، اما ترجیح می دهند خود را به درگیری مستقیم با آنها نکشانند. چون در این صورت مجبور خواهند شد بخش مهمی از نیروی خود را برای مقابله با آنها صرف کنند. حتی احزاب کرد ایرانی با آنکه اجازه یافته اند که در کردستان عراق قلعه و پایگاه داشته باشند، ولی اجازه هیچگونه عملیات نظامی از خاک کردستان عراق علیه نیروهای جمهوری اسلامی را ندارند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا