رازهای بازداشت یک جاسوس دیگر جمهوری اسلامی در آلمان

فرد بازداشت شده قرار است روز پنجشنبه ۷ آبان در برابر قاضی دیوانعالی آلمان حضور یابد تا به او تفهیم اتهام شود.
به گزارش پناهنده نیوز، بار دیگر یک ایرانی به اتهام جاسوسی برای سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در آلمان بازداشت شده است و باید به خاطر اقداماتش در دادگاه پاسخگو باشد. این در حالی است که دولتهای آلمان و جمهوری اسلامی تلاش می کنند تا بعد از توافق اتمی ایران با پنج قدرت عضو دائم شورای امنیت و آلمان، روابط متقابل بهتری نسبت به سالهای گذشته با یکدیگر برقرار کنند.
به نقل از دویچه وله، دادستانی کل آلمان گفته که یک جاسوس احتمالی جمهوری اسلامی ایران در این کشور را بازداشت کرده است. او که مردی ۳۱ ساله به نام “میثم پ” است، مظنون به جمعآوری اطلاعات از نیروهای اپوزیسیون ایران در آلمان می باشد.
بر اساس خبر منتشر شده توسط خبرگزاری فرانسه، دادستانی کل آلمان در شهر کارلسروهه روز چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ (۲۸ اکتبر) دستور بازداشت مردی ۳۱ ساله به نام “میثم پ” را صادر کرده است. این فرد مظنون است که در خدمت سرویس اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران از نیروهای اپوزیسیون در آلمان خبرچینی میکرده است. این موضوع را مقامات دادستانی آلمان روز چهارشنبه در کارلسروهه تأیید کردند.
سایت دادستانی کل آلمان نیز در این باره نوشته که “میثم پ” مظنون است از دسامبر ۲۰۱۳ بطور برنامهریزی شده برای سرویس اطلاعاتی ایران از وابستگان گروه تندرو جنبش اپوزیسیون “سازمان مجاهدین خلق ایران” خبرچینی میکرده و اطلاعات به دست آمده را در قبال دستمزد به سفارشدهندگان اطلاعاتی خود میداده است.
این سایت همچنین نوشته که فرد بازداشت شده قرار است روز پنجشنبه ۷ آبان در برابر قاضی دیوانعالی آلمان حضور یابد تا به او تفهیم اتهام شود. به گفته دادستانی آلمان همچنین خانههای پنج فرد مظنون دیگر نیز از طرف پلیس تفتیش شده است. از قرار معلوم این افراد نیز درباره فعالان اپوزیسیون ایران در آلمان اطلاعات جمعآوری میکردهاند.
سابقه جاسوسی برای جمهوری اسلامی در بین نیروهای اپوزسیون و پناهندگان ایرانی در آلمان به سالهای آغازین و دهه اول بعد از وقوع انقلاب اسلامی در ایران بر می گردد. با ورود جمع کثیری از پناهندگان سیاسی ایرانی به اروپا و به ویژه آلمان در دهه هشتاد میلادی، همواره اخباری از کشف جاسوسان جمهوری اسلامی در اروپا وجود داشته است. این جاسوسان که در چند مورد به علت اعترافاتشان بعد از سالها و تغییر وضعیتشان در ایران، یا درگیریهای سازمانهای اطلاعاتی شناخته شدند، فقط در دفعات انگشت شماری به دادگاه رفته اند.
در یکی از این موارد، سال ۲۰۰۸ میلادی دادستانی کل آلمان علیه یکی ایرانی ساکن آلمان به جرم جاسوسی تسلیحاتی اقامهی دعوا کرد. این فرد با نام “سعید صادقی الف” متهم بود که در فاصلهی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ به طور غیر قانونی و با استفاده از روشهای جاسوسی مواد، تجهیزات و قطعت یدکی برای سازمان صنایع دفاع ایران تهیه کرده است.
پیشتر از آن نیز شناسائی یک جاسوس ایرانی که در هلند و آلمان با عنوان “انوش” فعالیت می کرد بسیار خبر ساز شده بود. انوش که نام واقعیاش “محمود جعفری” بود. در جامعه ی روشنفکری ایرانی در هلند نامی آشنا بود. بسیاری از فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دهه نود میلادی به خانهی او رفتوآمد داشتند و نشستها و بحث و گفتوگوهای خود را در آنجا برپا میکردند.اما در نهایت سال ۱۹۹۵جسد او در نزدیکی مرز آلمان پیدا شد. تحقیقات رسانه های آلمان نشان داد که او جا سوس رسمی سازمانهای اطلاعات جمهوری اسلامی در اروپا بوده که از وضعیت ایرانیان مقیم اروپا و فعالیتهای آنان گزارشهای منظم و سیستمایکی را به وزارت اطلاعات ایران می داده است. این موضوع باعث تنش و احساس ناامنی بسیاری در بین ایرانیان ساکن هلند و آلمان در آن زمان شد.