احمد شهید با استقبال از توافق هسته ای: حالا نوبت حقوق بشر ایران است

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل میگوید جمهوری اسلامی باید از موقعیت به وجود آمده در پی توافق هستهای استفاده کند و به وضعیت حقوق بشر رسیدگی نماید.
به گزارش پناهنده نیوز، احمد شهید گزارشگر ویژه ناظر بر وضعیت حقوق بشر ایران که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای این منظور انتخاب شده، در پی توافق هسته ای بین جمهوری اسلامی و قدرتهای جهانی، به همه طرفین مذاکره برای رسیدن به توافق در مورد برنامه هستهای ایران تبریک گفت و یادآور شد که لغو تحریمهای بین المللی تاثیر سودمند چند برابری روی وضعیت حقوق بشر در کشور، به ویژه بر برخورداری شهروندان از حقوق اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی خواهند داشت.
گزارشگر ویژه از دولت جمهوری اسلامی و جامعه بین المللی خواست تا از موقعیت به وجود آمده در پی توافق هستهای برسر برنامه هستهای ایران استفاده کنند و به وضعیت حقوق بشر در کشور رسیدگی کنند.وی تاکید کرد: “صلح، توسعه و حقوق بشر عمیقا به هم پیوستهاند.“
او که بارها درخواستش برای سفر به ایران با مخالفت مقامات جمهوری اسلامی روبرو شده، مجددا مقامات ایرانی را به تعامل سازنده و معنیدار از طریق دادن اجازه به وی برای برای دیدار از کشور دعوت کرد و تمایل خویش به همکاری با مقامات ایرانی برای مقابله با چالشهای حقوق بشری در ایران را تصریح نمود.
آقای شهید که قبلا به غیر انسانی بودن تحریمها در گزارشات خود اشاره کرده در ادامه گفت: تحریمهای اقتصادی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم همه بخشهای کشور را تحت تاثیر قرار داده اند. وی افزود: به نظر میآید تحریمها به شرایط ریاضتی در کشور، شامل افزایش هزینه کالاهای اساسی کمک کردهاند وهمچنین به نظر میآید که بر دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی تاثیر داشتهاند. این شرایط تاثیر بسیار زیادی بر استاندارد زندگی داشتهاند و به احتمال زیاد برخورداری کامل از طیف وسیعی از حقوق مدنی، اجتماعی و اقتصادی را تضعیف کرده اند.
وی همچنین گفت: صمیمانه آرزو دارم که نتیجه موفقیتآمیز مذاکرات هستهای، که باعث لغو تحریمهای اقتصادی خواهد شد، به رییس جمهور حسن روحانی اجازه دهد تا توجه خویش را بر سایر وعدههای انتخاباتی خویش، به ویژه وعدههایی که برخورداری همه مردم ایران از کلیه حقوق بشر را ترویج میدهند، متمرکز کند.
گزارشگر ویژه از دولت ایران خواست تا از هیچ تلاشی برای رسیدگی به نگرانیهای حقوق بشری که از دیرباز توسط مکانیسمهای حقوق بشری سازمان ملل متحد مطرح شدهاند، به ویژه افزایش نگرانکننده آمار اعدام ظرف سال گذشته، افزایش محدودیتها بر آزادی بیان و تجمعات مسالمت آمیز، حقوق زنان، تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی و قومی، و تعقیب قضایی مداوم روزنامهنگاران، وکلا و مدافعان حقوق بشر، فروگذار نکند.