مقالات و آموزش

اهمیت بین المللی و پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا

از بین هیلاری کلینتون کاندیدای حزب دمکرات و دونالد ترامپ کاندیدای حزب جمهوری خواه کدام یک به کاخ سفید خواهند رسید؟

پناهنده نیوز – گرچه بسیاری انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا را نسبت به دوره های قبلی از لحاظ رقابتهای بین دو کاندیدا و موضوعات مطرح شده در آن دارای محتوائی بسیار نازل می دانند، اما به یقین این انتخابات تا اینجا که کمتر از یک هفته به روز رای گیری سراسری آن در سه شنبه ۸ نوامبر باقی مانده است رکورد دارا بودن بیشترین مخاطب رسانه ای را شکسته است. چه در مورد خانم کلینتون کاندیدای دمکراتها که حمایت اکثر غولهای رسانه ای بزرگ آمریکا را پشت سر خود دارد و چه در مورد آقای ترامپ کاندیدای رپابلیکن ها که دارای دستی قوی تر در شبکه های اجتماعی اینترنتی و تبلیغات در دنیای مجازی می باشد، از حیث مخاطب همه ارقام نجومی و بی سابقه هستند.

صف طولانی دلواپسان

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امروز همان اندازه که برای مردم ایالات متحده مهم است، برای مردم کشورهای دور و نزدیک به آمریکا نیز اهمیت دارد. هم مردم تایلند که منتظر تاجگذاری پادشاه جدید خود هستند و هم مردم ایران که باید تا چند ماه دیگر برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی به پای صندوقهای رای بروند برایشان فرق می کند که چه کسی کورس رقابت برای رسیدن به کاخ سفید را می برد.

مردم کانادا و مکزیک هم که از لحاظ جغرافیائی در کنار آمریکا قرار دارند برای پیروز میدان رقابت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بسیار نگران هستند. زیرا دونالد ترامپ گفته است که مخالف پیمان منطقه ای بین آمریکا و این دو کشور به نام “نفتا” می باشد، در صورت پیروزی ایالات متحده را از این پیمان خارج می کند و آن را بر هم می زند.

پناهجویان و پناهنده ها در سراسر دنیا نیز نگران هستند. زیرا پیروزی دونالد ترامپ که منتقد سرسخت سیاستهای درهای باز برای مسئله مهاجرت و پناهندگی می باشد نه تنها بر میزان پذیرش مهاجر خود آمریکا موثر خواهد بود، بلکه بی شک نقش موثری در قدرت گرفتن افکار مشابه ضد مهاجر و پناهندگی در اروپا نیز خواهد داشت.

پیش بینی سخت برنده

اما یک سوال ذهن همه را مشغول کرده است! چه کسی انتخابات ۸ نوامبر را می برد و اجاره نشین چهار سال آینده کاخ سفید یعنی بزرگترین مرکز قدرت سیاسی و نظامی و اقتصادی جهان خواهد شد؟

برای پاسخ به این سوال مهم در ذهن مردم جهان باید به رسانه ها و فضای مجازی در آمریکای چند مانده به انتخابات نظری بیندازیم. در فضای رسانه های حقیقی پیروز انتخابات هشتم نوامبر خانم هیلاری کلینتون است. او همچنان با وجود ضربه ای که در ابتدای هفته آخر رقابتها از سوی رئیس اف بی آی درباره اعلام بازشدن دوباره پرونده بررسی ای میلهایش خورد، صدر نشین نظر سنجی های معتبر است و معدل نظر سنجی ها او را دارای سه امتیاز برتری نسبت به رقیبش می بینند.

ولی مشکل اینجاست که نطر سنجی ها، به ویژه در دو سال اخیر انحرافات بسیاری را با واقعیت نتایج آرا در چند انتخابات مهم دنیا نشان داده اند. داستان رفراندم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا آخرین مورد مهمی بود که نتیجه انتخابات بر خلاف نظر سنجی ها از آب در آمد.

به ویژه این که دونالد ترامپ با راه انداختن یک کمپین نامتعارف که هر زمان از یک شاخه به شاخه جدیدی می پرد و ادعای جدیدی را مطرح می کند که با ادعای قبلیش کاملا در تضاد بوده است، همه را گیج کرده و اجازه تحلیل درست را از تحلیل گران انتخاباتی سابقه دار گرفته است. می توان در یک کلمه ترامپ و کمپین انتخاباتی او را یک باگ یا اخلال گر رسانه ای دانست که غیر قابل پیش بینی هستند و می توانند به هرجا نفوذ کنند و خرابی و خسارت فراوانی را به وجود آورند.

نتیجه غیر متعارف

برای ترساندن همه انسانهای صلح جو و آرامش طلب نیز ذکر دو نکته به نقل از بی بی سی خالی از لطف نیست. اول این که یک سیستم هوش مصنوعی که از سال ۲۰۰۴ ابداع شده با جمع‌آوری ۲۰ میلیون داده، از شبکه‌های عمومی و اجتماعی، شامل گوگل، فیسبوک، توییتر و یوتیوب و تجزیه و تحلیل آنها توانسته نتیجه انتخابات را ظرف ۱۲ سال گذشته بدون خطا پیش‌بینی کند. این سیستم، از سال ۲۰۰۴، تمام نتایج انتخابات مقدماتی هر دو حزب دموکرات و جمهوری­خواه را را بدون اشتباه پیش­بینی کرده است. منطق سیستم این است که کاندیدایی پیروز خواهد شد که بیشترین توجه را در این شبکه‌ها به خود جلب کرده باشد. بنا به گفته ابداع کننده این سیستم، ترامپ پیروز این انتخابات خواهد بود. سنجیو رای، خالق این سیستم می گوید که در صورت باخت ترامپ، برای اولین بار بعد از ۱۲ سال سیستم خطا کرده است.

دوم اینکه در تحولی دیگر،واشنگتن پست اعلام کرده که “آلن لیچمن” استاد برجسته تاریخ از دانشگاه آمریکایی (American University) که ظرف ۳۰ سال گذشته تمام نتایح انتخابات آمریکا را درست پیش‌بینی کرده، طبق مدلی که برای پیش‌بینی نتیجه انتخابات تولید کرده، برخلاف نظ­رسنجی‌ها ادعا می‌کند که دموکرات­ها قادر به حفظ کاخ سفید نخواهند بود و ترامپ پیروز خواهد شد.

واضح است که روشهای پیش بینی غیر متعارف برنده شدن کاندیدای غیر متعارف را گمان می زنند. پس باید نشست و منتظر روز ۱۸ آبان ماه نشست تا فردای آن روز با اعلام نتایج بدانیم که در چهار سال آینده آیت الله علی خامنه ای و سیستم حاکمیت جمهوری اسلامی تحت رهبری او چگونه رفتاری با مردم پیش خواهند گرفت. هچنین ماجرای غنی و عبدالله و حکومت وحدت ملی افغانستان به کجا خواهد کشید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا