ابعاد بازار آشفته و بی مهار روابط جنسی در ایران

رهبران جمهوری اسلامی دوست ندارند قبول کنند سیاستهای سختگیرانه ملهم از شریعت اسلام آنها در طول سه دهه نتیجه ای کاملا برعکس داده است.
پنا هنده نیوز – بی گمان بیشتر ایرانیان در مرداد ماه با دیدن آمار تکان دهنده مجلس از روابط جنسی در ایران تکان خوردند. هرچند مردم در سطح جامعه هر روز با نمودهای رشد یک طوفان روابط جنسی برخورد دارند، اما کسی به درستی از سرعت این طوفان و قدرت آن در کشور خبر نداشت.
داستان از آنجا شروع شد که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ایران، نوزدهم خرداد گزارشی با عنوان «ازدواج موقت و تاثير آن بر تعديل روابط نامشروع جنسی» روی وبسايت خود منتشر کرد.در اين گزارش با استناد به نامهای از وزارت آموزش و پرورش، نتايج تحقيق بر ۱۴۱ هزار و ۵۵۵ دانش آموز دختر و پسر دوره متوسطه در سال تحصيلی ۱۳۸۷-۱۳۸۶ منتشر شده بود.
بر اساس اين تحقيق، ۱۰۵ هزار و ۴۶ نفر دانش آموز يعنی ۷۴.۳ درصد دارای رابطه غير مجاز با جنس مخالف بودهاند.همچنین طبق این گزارش، در سال تحصیلی ۱۳۸۶-۱۳۸۷ از ۱۴۱۵۵۲ دانش آموز (دختر و پسر) دوره متوسط در کل کشور تعداد ۲۴۸۸۹ نفر (۱۷٫۵ درصد) دارای روابط همجنسگرایی (لواط و مساحقه) بودند.
به نوشته این گزارش، بر اساس اظهارات کارشناسان در سال ۱۳۸۸ در دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی سن روسپیگری بالای ۳۰ سال بود، اما اکنون سن روسپگیری به ۱۵ سال به بالا رسیده است. تحقیقات دانشگاه شهید بهشتی نشان داده است که آمار روسپیگری بین زنان متاهل بیشتر از مجردهاست و ۱۱ درصد روسپیان شهر تهران با اطلاع همسرانشان دست به روسپیگری می زنند.در سال های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ آمار کشف باندهای فساد ۳۰ الی ۳۵ درصد افزایش داشته است.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس همچنين به يک تحقيق انجام شده توسط محمود گلزاری، عضو هيات دانشگاه علامه طباطبايی اشاره کرده است.بر اساس اين تحقيق، ۸۰ درصد دختران مورد پرسش در چند دبيرستان دخترانه تهران گفتهاند که رابطه با جنس مخالف را تجربه کردهاند.محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزير ورزش و جوانان، ۲۱ ارديبهشت امسال نيز گفته بود که بر اساس گزارشهای آموزش و پرورش، ۴۰ درصد دانشآموزان رابطه با جنس مخالف را از ۱۴ سالگی شروع کردهاند.به گفته وی، ارتباطِ پيش از دانشگاه دختران و پسران نسبت به ۳۰ سال پيش، سه برابر شده و زمان شروع رابطه جنسی نيز به دوره راهنمايی رسيده است.
جالب این است که تهيه کنندگان گزارش مرکز پژوهشهای مجلس تاکيد کردهاند که اين آمار فقط گوشهای از حقيقت را نشان میدهد نه همه آن را. در حالی که انتشار این گزارش سر و صدای زیادی راه انداخت، مسئولان مرکز تحقیقات مجلس آن را از روی سایت خود برداشتند و اظهار نظر کردند که متن گزارش چندان دقیق نبوده و مورد تائید آنها نیست.
گزارش فارین پالیسی از انقلاب جنسی در ایران
البته حذف گزارش مرکز تحقیقات مجلس و تکذیب آنها کسی را متعجب نکرد. رهبران جمهوری اسلامی اصلا دوست ندارند که قبول کنند سیاستهای سختگیرانه ملهم از شریعت اسلام آنها در طول سه دهه نتیجه ای کاملا برعکس داده است.
کمتر از دو سال قبل بود که نشریه معتبر فارین پالیسی نیز از قول یک مسافر به تهران حقایقی درباره وقوع یک انقلاب جنسی در ایران مطرح کرد.فارین پالیسی از قول یک انگلیسی-ایرانی پس از بازگشت از تهران نوشت: “این روزها وضعیت تهران باعث شده لندن شبیه یک شهر سنتی به نظر بیاید.” وقتی صحبت از مسایل جنسی باشد، ایران در واقع در حال حرکت در مسیر انگلیس و امریکا قرار دارد.
این نشریه با استناد به آماری مدعی شد که کاهش نرخ تولد، نشانه استقبال از روشهای پیشگیری از بارداری و دیگر شکلهای تنظیم خانواده و همچنین نشانهای از زوال نقش سنتی خانواده است. در طول دو دهه گذشته ایران سریعترین کاهش نرخ باروری ثبت شده در طول تاریخ بشر را تجربه کرده است. با وجود این واقعیت که بیش از نیمی از ایرانیها، زیر ۳۵ سال سن دارند، نرخ رشد جمعیت سالانه ایران از ۳/۹ درصد در سال ۱۹۸۶ به ۱/۲ درصد در سال ۲۰۱۲ کاهش یافته است.
همزمان، متوسط سن ازدواج برای مردان به ۲۰تا ۲۸ سال در سه دهه گذشته افزایش پیدا کرده و در زنان ایرانی در حال حاضر سن ازدواج بین ۲۰ تا ۳۴ سال است؛ پنج سال افزایش نسبت به یک دهه پیش. بر اساس آمار رسمی، حدود ۴۰ درصد از بزرگسالانی که در سن ازدواج قرار دارند، در حال حاضر مجردند. در عین حال نرخ طلاق نیز به سرعت افزایش یافته؛ ۵۰ هزار طلاق ثبت شده در سال ۲۰۰۰ به ۱۵۰ هزار طلاق در سال ۲۰۱۲ افزایش پیدا کرده است.
در حال حاضر در ایران از هر هفت ازدواج، یکی از آنها به طلاق منجر میشود. اما در شهرهای بزرگ، این میزان به مراتب بیشتر است. برای مثال در تهران، به ازای هر یک طلاق، ۳/۷۶ ازدواج وجود دارد که این آمار تقریبا با آمار بریتانیا قابل مقایسه است که در آن ۴۲ درصد ازدواجها به طلاق ختم میشود. هیچ نشانهای مبنی بر کند شدن این روند وجود ندارد. طی شش ماه گذشته، نرخ طلاق افزایش پیدا کرده، در حالیکه نرخ ازدواج به میزان زیادی کاهش داشته است.
تغییر نگرش نسبت به ازدواج و طلاق همزمان با تغییر دراماتیک ایرانیان به سمت داشتن رابطه جنسی شده است. بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ توسط یک مقام بلندپایه وزارت جوانان به آن اشاره شد، اکثر پاسخدهندگان مرد گفتهاند که پیش از ازدواج حداقل یکبار با جنس مخالف خود رابطه داشتهاند. زیاد جای تعجب ندارد که پس از آن مرکز تحقیقات وزارت جوانان هشدار داد که «روابط ناسالم و فساد اخلاقی علل اصلی طلاق در میان زوجهای ایرانی است».
فارین پالیسی در گزارش خود ادعا کرده بود : در اوایل دهه ۹۰، فحشا در بسیاری از شهرستانها و شهرها وجود داشت؛ به خصوص در تهران. اما کارگران جنسی تقریبا مخفیانه به این کار مشغول و ناچار بودند که همواره از دید عموم مخفی بمانند. امری که در حال حاضر در بسیاری از شهرها و شهرستانها، تنها با یک چشمک زدن و تکان دادن سر در سراسر کشور انجام میشود. اغلب، کارگران جنسی در خیابانهای خاص قدم میزنند و در انتظار مشتریان تصادفی هستند تا آنها را انتخاب کنند.