Afghanistan

اخراج ۶۰۰ افغان مهاجر غیر قانونی از ترکیه به افغانستان

این گروه از مهاجران افغان طی سالهای گذشته از طریق ایران خود را غیر قانونی به ترکیه رسانده اند. بیشتر آنها در استان ارز روم ترکیه ساکن بوده اند.


به گزارش پناهنده نیوز، دولت ترکیه اعلام کرده است که در هفته جاری حدود ششصد مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج خواهد کرد و آنها را به کابل میفرستد. این اعلام دولت ترکیه باعث انتقاد شدید گروههای مدافع حقوق بشر شده است. وزارت کشور ترکیه میگوید پرونده اخراج مهاجران غیرقانونی افغان در سایر استانهای ترکیه نیز به زودی به جریان می افتد.

خبر گزاری رویتر به نقل از وزارت داخله کشور ترکیه نوشت که این مهاجران از راه ایران وارد ترکیه شده بودند و به دلیل “ادامه فعالیت های تروریستی و مشکلات اقتصادی” کشور خود را ترک کرده‌اند.

این در حالی است که وزارت مهاجرین و اداره هوانوردی افغانستان مدعی است که از این تصمیم ترکیه اطلاع ندارد.وزارت خارجه افغانستان نیز ضمن ابراز همدری از شهروندان افغانستان خواسته است با توجه به پیامدهای ناگوار مسافرت‌ها و مهاجرت های غیرقانونی، آنها فریب قاچاقجیان را نخوردند. اکثر کسانی که به سمت یونان می‌روند تا خود را به اروپا برسانند، از مسیر نسبتا کوتاه ترکیه تا جزایر لسبوس، کوس، چیوس یا ساموس می‌روند.

گروه‌های مدافع حقوق بشر با انتقاد از دولت ترکیه گفته‌اند که بازگرداندن مهاجران به کشورهایشان، از جمله افغانستان، زندگی آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد. دو سال قبل سازمان عفو بین‌الملل گفت که ترکیه هزاران پناهجوی سوری را با توسل به زور وادار به بازگشت به کشورشان کرده است.به گفته سازمان مذکور این اقدام ترکیه نقض قوانین بین‌المللی است.این نهاد بین‌المللی گفته بود براساس تحقیقاتی که در مرز ترکیه- سوریه انجام داده، ترکیه از اواسط ماه ژانویه سال ۲۰۱۶ روزانه حدود یکصد سوری را به کشورشان بازگردانده بود.

تقریبا همزمان با آن ، در جریان توافق ترکیه با اتحادیه اروپا پناهجویان سوری که وارد جزایر یونان می‌شدند، در صورتی که تقاضای پناهندگی آنها رد میشد به ترکیه بازگردانده می شدند.این توافق در حالی صورت گرفته بود که عفو بین‌الملل می گفت گزارش ها نشان می دهد که ترکیه کشوری امن برای بازگرداندن پناهجویان نیست.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا