Afghanistan

بازگرداندن سومین گروه پناهجوی دیپورتی افغان از مونیخ به کابل

فرودگاه کابل پذیرای سومین پرواز حامل پناهجویان اخراجی از آلمان شد. مبدا این پرواز که اکثر مسافران آن را جوانان تشکیل می‌دادند مونیخ بود.

به گزارش پناهنده نیوز، برای سومین بار در یک سال اخیر فرودگاه کابل صبح روز پنج شنبه ۵ اسفند پذیرای هواپیمائی آلمانی شد که تعداد ۱۸ نفر از پناهجویان رد درخواست شده افغان را از آلمان به افغانستان بازگرداند. پیشتر اعلام شده بود که این هواپیمای اختصاصی حامل پنجاه پناهجوی رد درخواست شده افغان خواهد بود. ولی بعد معلوم شد که ۳۲ نفر از این پناهجویان وقتی فهمیده اند که در لیست بازگشت هستند از دست ماموران پلیس مهاجرت آلمان گریخته اند و خود را پنهان نموده اند.

چهار شنبه ۴ حوت (۲۲ فوریه ۲۰۱۷) درست یک روز بعد از تقدیم قانون سخت گیرانه جدید برای عودت پناهجویان رد درخواست شده در آلمان به مجلس آن کشور برای تصویب ، قرار بود که یک پرواز دربست پنجاه پناهجوی افغان را از مونیخ به افغانستان برگرداند. این سومین پرواز برای برگردان پناهجویان افغان در یک سال اخیر بود.

مبدا این پرواز که اکثر مسافرانش را جوانان تشکیل می‌دادند فرودگاه مونیخ بود. یکی از مسئولان فرودگاه بین‌المللی کابل هم گفته است که یکی از پناهجویان اخراج شده، فردی سالخورده بود.شامگاه چهارشنبه حدود ۴۰۰ نفر در فرودگاه مونیخ و در اعتراض به اخراج این پناهجویان تجمع کردند. اعتراضی که بی‌نتیجه پایان یافت.

فرار ۳۲ پناهجوی افغان از دست پلیس مهاجرت بحثهای زیادی را در رسانه های آلمان باعث شد.  توبیاس پلت، سخنگوی وزارت خارجه آلمان با تایید این خبر گفت: شمار پناهجویان پرواز پنجشنبه به مقصد کابل ۵۰ نفر پیش‌بینی شده بود اما سرانجام تعداد بسیار کمتری در این هواپیما حضور داشتند. به گفته این مقام امنیتی، تنها سه تن از پناهجویان حکم عدم تمدید کارت اقامت خود را دیده اند و بقیه ناپدید شده اند. شماری از آن‌ها در کلیساها مخفی شده و برخی دیگر عذر بیماری آورده و در اداره مهاجرت حضور نیافتند.

هفته‌نامه بیلد آلمان هم با تمسخر ناتوانی پلیس گزارش کرده که دست‌کم پنج تن از پناهجویانی که قرار بوده به افغانستان بازگردانده شوند در کلیساها مخفی شده اند. این نشریه، می‌گوید که ۶۸ مامور پلیس، دو پزشک و یک مترجم هواپیمای ۸۱ پناهجوی اخراج شده افغان را تا فرودگاه کابل همراهی کردند و به این ترتیب بازگرداندن این افرد حدود ۱۰۰هزار یورو برای دولت آلمان هزینه در برداشته است.

پیش از این حدود ۸۰ پناهجوی دیگر از آلمان به افغانستان عودت داده شده بودند و پیش‌بینی می‌شود که هزاران نفر دیگر مشمول این برنامه باشند. شهروندان افغانستان پس از سوری‌ها بیشترین شمار پناهجویان در آلمان را تشکیل می‌دهند.

این اقدام با اعتراض عفو بین‌الملل و نهادهای حقوق بشری روبرو شده است و حتی پنج ایالت تصمیم گرفته‌اند بازگرداندن پناهجویان افغان را به سبب بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور فعلا به اجرا نگذارند.

اعلام تصمیم دولت آلمان همزمان شد با اقدام دولت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا که قصد دارد اخراج مهاجران غیرقانونی را بیشتر کند. گروه‌های فعال در زمینه حقوق پناهجویان به این اقدامات معترضند و می‌گویند مقررات جدید راه را برای اخراج پناهجویان با هجوم‌های غافلگیرانه و شنود و زیر نظر گرفتن آوارگان باز می‌کند.

سازمان ملل تقریبا دو هفته پیش گزارش کرد که کشته شدن غیرنظامیان در افغانستان در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است و به ۱۱۵۰۰ نفر رسید که یک سوم آنها کودک بوده‌اند. اما توماس دی مازیر، وزیر کشور آلمان، گفت شمال افغانستان و کابل آنقدر امن هستند که بازگرداندن پناهجویان امری “قابل قبول” باشد.

عفو بین‌الملل هم با این تصمیم اعتراض کرده و آن را مغایر “احترام به حقوق بشر” دانسته و گفته است در افغانستان “در مواقع مختلف در جاهای مختلف وضعیت امنیت به درجات مختلف وخیم می‌شود.”

دولت آلمان در بازگردان پناهجویان افغان بیش از بازگرداندن ملیت‌های دیگر هدف انتقاد قرار گرفته بخصوص آنکه حدود چهار ماه پیش اتحادیه اروپا و افغانستان توافق‌نامه‌ای هم امضا کرده‌اند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا